Умеем ли да бъдем бедни?

• 16 690
  • 345
  •   1
Отговори
# 300
Нямам никаква представа какво ти е дереджето Малвина за да ти давам напътствия как да промениш нещата, но със сигурност знам че винаги има начини. И ако не си ги намерила, просто не си търсила както трябва.

# 301
Нямам никаква представа какво ти е дереджето Малвина за да ти давам напътствия как да промениш нещата, но със сигурност знам че винаги има начини. И ако не си ги намерила, просто не си търсила както трябва.
да бе ,сигурно Защо не дойдеш да ми помогнеш в търсенето ? Mr. Green

# 302
Аз до колкото разбирам, искате да работите и да имате пари, но се притеснявате, че предлаганата работа не ви е на нивото, така ли?

# 303

Тук Delusion е права. Ако няма работа по твоята специалност, се хващаш да работиш каквото и да е, само да има хляб на масата.
Срамна работа няма, са казали хората.

Аз до колкото разбирам, искате да работите и да имате пари, но се притеснявате, че предлаганата работа не ви е на нивото, така ли?

Ако се обръщаш към мен- не, не е това причината. При мен проблем са децата, тяхното ходене на едното на детска градина и неходенето на другото /на 6 и 1 г. са/, работата на съпруга ми, свързана с доста пътувания и нощни смени, това че, няма кой да ми помага с децата изобщо, това че, изобщо имам две деца и търся работа на 4 часа....са огрони спънки при намирането на втора работа. Иначе аз титулярна длъжност си имам и то доста добра и престижна.
Като студентка бях сервитьорка, рецепционистка, продавачка, преводачка и с едно гадже бяхме се заели "под наем" гардероба и тоалетната на една голяма столична дискотека- мръсна работа, но какви пари падаха....Те парите не миришат, а направо ухаят на готино, като влезеш с тях в магазина.

# 304
Delusion,прекалено си самоуверена,чак до арогантност
Май се изживяваш като някаква последна инстанция,която със самочувствие раздава препоръки, съвети и коментари и се има за много кадърна и успяла
Само не ми стана ясно в какво точно си успяла,освен,че хладилникът ти е пълен,с което много се гордееш,като че ли не е нещо,което се разбира от само себе си
На повечето от нас пишещите тук хладилницити им са пълни,без да се е налагало да метем входове и офиси,така че не виждам от какво си се възгордяла до такава степен

# 305
Ами значи умеем да сме бедни.
Убедени сме в нивото си , обществения си ранг, но в същото време имаме нужда от пари.
Това е майсторлък:)

# 306
Аз не разбирам,защо така се хванахте за моята работа?Нима на всяка от вас работата е спокойна и без стрес?Работата ми харесва,дори ми доставя удоволстиве,но просто има повече стрес от колкото ,ако съм продавачка в козметичен магазин.Но е добре платена,има много социални придобивки и т.н.И повярвайте ми тук в Бургас няма много такива фирми и работни места.Да не говорим,че фирмата в която не е застрашена от кризата и не треперя дали няма да ме съкратят.И не,за мен няма работа която да е над и под нивото ми.Работила съм най-различно неща,включително да продавам книги на улицата.И това го правя от 15-16 годишна.И ако не отивам да работя каквото и да е,то е не защото ме е срам ,а защото целите ми са не само хляб да има.Иначе нямам никаъв проблем да работя какво да е,но дали детето ми ще може да учи там където е сега и ред други неща.
Освен това,аз не съм казала ,че не ми стигат парите.Казах,че някой лев отгоре няма да са ми излишни.Но аз мисля,че това важи не само за мен,нали?

# 307
  • София
Абе, въпросът не е в хляба! казах ви, това не е бедност, а направо мизерия! Човек стигне ли до нивото да работи само и единствено за единия хляб, загубен е! за много хора просто няма измъкване от дъното! Да не говорим, че много често работтадателите отказват да наемат за нискоквалифицираа работа хора, които са с по-висока квалификация. Накратко, един счетоводител едва ли ще я вземат за продавачка, защото началникът знае,, че този работник ще драсне при първия удобен случай, че прекрасно осъзнава нивото на работата и своето, че ще се демотивира много бързо и прочие. И накрая някой с добра квалификация така и може да си остане безработен, защото не искат да го наемат точно заради квалификацията му.

# 308
Малвина, аз дори не разбрах какво работиш ...
Странно ми е, че жени с престижни професии , заплащане и придобивки изобщо се интересуват от тема " Умеем ли да сме бедни".
От прочетеното дотук разбрах, че всички сте супер уредени ( от Делюжън до теб),  в крайна сметка ако се наложи и входове ще чистите. Само че не прочетох някой наистина да е .. паднал до там.

# 309
10 c's, това което аз си търся като допълнителна работа предвид длъжността, която вземам е, все едно секретарката или счетоводителят на голяма фирма да чистят входове. ако ти е интересно ще ти пиша на лични, ако ли не, не настоявам

Малвина, кой те кара да работиш нещо по-зле платено и по-малко престижно?
Друг е въпросът тук, ако имаш определена квалификация, но нямаш работа, дали ще с унижиш с двете си висши и трите си магистърски степени да миеш входове?

# 310
Странно ми е, че жени с престижни професии , заплащане и придобивки изобщо се интересуват от тема " Умеем ли да сме бедни".
От прочетеното дотук разбрах, че всички сте супер уредени ( от Делюжън до теб),  в крайна сметка ако се наложи и входове ще чистите. Само че не прочетох някой наистина да е .. паднал до там.

Стига бе, за какво падане говориш? Да метеш входове, но да имаш пари да си храниш детето не е падане. Падане е да си работиш работката с 500лв заплата и да плюеш по политици и държава че не ти дават повече.

# 311
Странно ми е, че жени с престижни професии и добро заплащане изобщо се интересуват от тема " Умеем ли да сме бедни".
От прочетеното дотук разбрах, че всички сте супер уредени ( от Делюжън до теб), но в крайна сметка ако се наложи и входове ще чистите. Само че не прочетох някой наистина да е .. паднал до там.
не виждам кое ми е странното,че се поинтересувах от темата.Ако се върнеш назад ще прочетеш какво съм писала.А то беше ,че понякога въпреки желанието ни,започване на втора работа е трудна .Изоброих причини -липса на време,нужда от почивка за да си адекватен на другия ден,когато вършиш основната си работа.И тогава споменах,че моята е по-стресова и наистина изисква да си починал и адекватен.Та от там не знам какво Делюжан се захвана с мен и работата ми.И няма значение какво работя Simple Smile

# 312
  • София
Е, как кой, Делюжън! Нали й обясняваше как щом нее доволна, трябва или да си търси втора работа (например да чисти входове), или да си смени работата за такава с по.малко стрес и повече пари, и по-нискоквалифициране. Дори е радетел за физическата работа без стрес пред умствената такава!

# 313
Друг е въпросът тук, ако имаш определена квалификация, но нямаш работа, дали ще с унижиш с двете си висши и трите си магистърски степени да миеш входове?
ти май изобщо не ме четеш! Simple Smile

# 314
ти май изобщо не ме четеш! Simple Smile

Чета те, и то добре

Цитат
И ако не отивам да работя каквото и да е,то е не защото ме е срам ,а защото целите ми са не само хляб да има.Иначе нямам никаъв проблем да работя какво да е,но дали детето ми ще може да учи там където е сега и ред други неща.

Е, има хора, за които целите са в хляба, до там са стигнали.

Общи условия

Активация на акаунт