LOST - ФИНАЛЪТ

• 31 195
  • 408
  •   1
Отговори
# 195
Аз гледах всички сезони накуп точно преди да почне 6-ти и определено от началото има много детайли, които говорят за края, т.е. личи си, че основната идея я имат още от началото. Определено първоначално е била идеята с чистилището, но така както го извъртяха в крайна сметка според мен беше по-силно!

За Еко, определено не са избрали подходящия яктьор, защото първо са искали да участва в повече епизоди, но актьорът е искал да се махне от Хаваите и второ сега за финала, естествено са му предложили да се върне, но той поискал няколко пъти по-голям хонорар от предложения му...тъй че тук им е една от грешките.

Аз колкото повече го мисля и установявам, че всичко което съм имала като въпроси, съм получила някакъв отговор... само малко ме човърка кои са били първите пазители и как изобщо се е зародило всичко на острова... аааа и защо не го пуснаха милия МИБ да си иде, докато си беше нормален човек, толкова беше симпатичен  Mr. Green

# 196
  • Berlin
Здравейте! Може ли да попитам някъде има ли обяснен края на сериала? Simple Smile
Аз съм още в началото на 5ти сезон, обаче нещо нямаме време да го гледаме и ми се иска да разбера как свършва историята и какво всъщност е било всичко. Simple Smile Разбират ли се всички загадки?

# 197
Здравейте! Може ли да попитам някъде има ли обяснен края на сериала? Simple Smile
Аз съм още в началото на 5ти сезон, обаче нещо нямаме време да го гледаме и ми се иска да разбера как свършва историята и какво всъщност е било всичко. Simple Smile Разбират ли се всички загадки?
Лично за мен имаше обяснение за всичко,но последните три години ежедневно гледах различни серии  и така навързах нещата.

# 198
А може ли да обясните защо през целия 6-ти сезон се тръбеше, колко ужасно нещо ще се случи, когато се спре светлината? и какво стана - острова се порастресе и най-вероятно щеше да потъне и какво от това? Нали се пророкуваше за огромното зло, което очаква всички и какви страшни работи се ще се случат, ако МИБ напусне острова - къде изчезна всичко това???
За какво му беше на МИБ да спира светлината - стана смъртен и го убиха - егати логиката? И какво има да й се пази на тази светлина?
Съжалявам, че гледах сериала - всичко беше отличен PR и добра игра на актьорите и нищо смислено между двете!

# 199
А може ли да обясните защо през целия 6-ти сезон се тръбеше, колко ужасно нещо ще се случи, когато се спре светлината? и какво стана - острова се порастресе и най-вероятно щеше да потъне и какво от това? Нали се пророкуваше за огромното зло, което очаква всички и какви страшни работи се ще се случат, ако МИБ напусне острова - къде изчезна всичко това???
За какво му беше на МИБ да спира светлината - стана смъртен и го убиха - егати логиката? И какво има да й се пази на тази светлина?
Съжалявам, че гледах сериала - всичко беше отличен PR и добра игра на актьорите и нищо смислено между двете!

Всъщност си права  Peace

# 200

Всъщност си права  Peace

Да, целият 6-ти сезон беше едно недоразумение.

# 201
  • somewhere over the rainbow
И аз това за светлината не го разбрах ... ама хич. Кой и кога каза на Дезмънд какво точно трябва да направи там? Събраха се двете групи /на Джак и на Лок/ на баира, размениха 2-3 недомлъвки и тръгнаха заедно. Стигнаха до едно място и Лок каза, че оттук нататък тръгват само той, Джак и Дез. Никой не му противоречи, сякаш предварително знаеха къде и за какво отиват. Кога са се разбрали? После хвърлиха въжето и Дез слезе по него, като директно знаеше какво да направи, все едно го е правил 16 пъти. Джак и МИБ си казаха нещо от рода: Ха да видим сега кой е прав. Кой е прав за какво? newsm78
Имам някакви предположения, но искам да чуя мненията на по-разбралите.

ПП. Скелетът, който видя Дез, може да е на черния близнак. Видяхме, че Пушекът не взима истинското тяло /Лок/, а само образа му. Макар че и тук има разминаване - трупът на Лок беше на плажа, докато Смоуки се разхождаше из джунглата като Лок, а пък тялото на бащата на Джак наистина го нямаше в ковчега newsm78 Въпреки че едно мъртво тяло може да е навсякъде из острова Thinking

# 202
Ами Дез каза пред пещерата на Джак, че всичко това няма значение, защото беше видял вече "другата страна", може би дори си спомняше какво е станало напред до края на живота му, не знам
Той тръгна и със Сайд, и с Лок, и с Джак, защото вече а/знаеше какво да прави или б/ смяташе че няма значение какво ще направят, защото за тях има по-хубаво място, където ще бъдат щастливи
ФЛок искаше да избяга от острова, но той намираше начин да го задържи хиляди години, вкл да не умре, а да стане пушека. Преди да разбере за дарбата на Дез, искаше да го убие (чрез някой друг, например Сайд или Бен), но после реши да го ползва за да унищожи острова веднъж завинаги, за да не може никога да се върне на него, да е зависим от него и т.н., мисля че дори и да знаеше че ще умре, пак би го искал
Джак пък искаше да спре Флок, но нямаше идея как да стане това. Самият той беше станал пазител, но според мен не осъзнаваше какво точно значи това. Реши да отиде с Флок и така а/спечели време и б/ явно беше че няма как да убие Флок преди да отидат там, явно се надяваше точно да стане нещо, каквото и да е, което да му даде шанс да го унищожи, както и стана, ако ще и тримата да се изпържат живи
А и какъ избор имаше, все пак Флок можеше да стане димчо и да тресне всичките му оцелели приятели, така че тръгнаха с него
А останалите какво да дирят в пещерата, след като видяха че Джак стана новият пазител, ФЛок е димът, а Дез е специален и е с тях...ми останаха да чакат
Аз не виждам противоречия, както пишеше някъде- защо Гандалф не качи Фродо на един орел и не прелетяха директно до пещерата с огъня  Joy, ми ни мъчиха толкова време, ми много ясно-нямаше д аима никакъв филм тогава
Който не го кефи Изгубени, да гледа Риалити ТВ, там (уж) всичко е истинско. На острова стават чудеса, това е положението  Laughing
Айде още малко Kimmel http://www.youtube.com/watch?v=op0BL3sAhg0&feature=channel

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 16:26 от Пролетна фея

# 203
  Да, хареса ми финала . Даже много ми хареса. И аз се присъединявам към мнението, че като че ли първоначалната идея за финал е била променена , много неща останаха недоизяснени , но пък нали и ние не чакахме отговор на всичко , аз поне ...

Бих искала да споделя лично мое мнение относно нещо , което ми направи впечатление, но не видях да е коментирано тук. Става въпрос за витража в църквата към края на финалния епизод , няколко пъти акцентираха на него - Джак стоеше изправен в рамката му поне в 2 кадъра. Там бяха изобразени символите на всички големи религии , а това ми навява твърде масонска интерпретация. Масонството само по себе си не е религия , но едно от основните задължения на всеки масон е да принадлежи към религия , без значение християнство, мюсюлманство , индуизъм или каквато и да било друга. Много сходства срещам също и в другите основни идеи на финала на Лост и масонската доктрина - правото на свобода, на избор , изграждане на човешки взаимоотношения с ближните , вярата във Великия Архитект на Вселената (тук пък правя аналог с вълшебния извор, който срещнах някъде да наричат "Утроба на света", а и нали първата пазителка , която ни показаха, обясни на Джейкъб и МИБ , че светлината е най-топлото и светло място на света и частица от нея има във всеки от нас ).

За информация и в подкрепа на впечатленията ми, ето този линк http://www.bratstvo-lodge.org/report-03.html  Тук може да видите приликите в масонската идеология и внушенията , които ни останаха след финалния епизод на ЛОСТ.

Ще се радвам да прочета и вашето мнение по въпроса. Не съм специалист по масонство, но витража ми направи голямо впечатление ...

# 204
  • в морето до колене

А вие "може ли да ми обясните" наистина ли искахте да ви покажат световен катаклизъм, за да се убедите, че ЩЕШЕ да се случи "нещо ужасно".
Всъщност, когато самолетът на Аджира 316 излиташе, пистата под него също се пропукваше. А това беше на съседния остров Хидра.
Мисля, че е достатъчен намек, че СЛЕД потавънето и изчезването на "главния" остров вероятно тази вълна на разрушение нямаше да спре... и кой знае докъде щеше да се разпростре.

Това, че физическото тяло, което МИБ си беше "взел под наем" ще стане отново смъртно след угасването на светлината, според мене беше нещо, което той не е знаел и не е подозирал, че е възможно. Според мен дори Джак не знаеше какво точно ще се случи. Той току що беше получил посвещение и надали за толкова кратко време някъде "свише" са му се стоварили неизчерпаеми познания за острова и неговите тайни. Просто Джак вече достатъчно силно вярваше във възможностите си ТОЙ да движи съдбите на острова. И беше убеден, че по един или друг начин ще може да измами МИБ.
Освен това самият МИБ според мен беше започнал да става леко арогантен и леко заслепен от успехите си да унищожи повечето от потенциално опасните лица на острова. Все пак е чакал почти 2000 години и изведнъж в съкратени срокове успя да отстрани Джейкъб и повечето кандидати, току що беше разбрал от Уидмор, че в лицето на Дезмънд вече има и ключ към светлината... вероятно е смятал, че някакъв си току що посветен нов "пазител" няма да е пречка. Пък и той беше до голяма степен акумулирал паметта на Лок, а в спомените на Лок има един мятащ се и разкъсван от вътрешни колебания и комплекси Джак. Може и това да му е повлияло.

С тази си интерпретация на събитията исках да ви покажа само едно - това, че продуцентите не ни дадоха ДИРЕКТНИ и ДИДАКТИЧНИ отговори, не означава че не са ни дали НИКАКВИ отговори.
И за сетен път да се присъединя към тези, които казват тук в темата и по всички форуми - не е логично да искате един разказ, изграден именно на съспенса от неразрешени мистерии и човешки драми, да завърши с отговори на всички въпроси. Ако беше завършил така - аз пък щях да съм разочарована  Crossing Arms

Аз искам да ИМАМ ПРАВОТО НА ИЗБОР на свои собствени отговори Wink
И това са част от моите отговори сега.
Ако утре изгледам всичко отначало, може другия месец да намеря още отговори или съвсем нови отговори на същите въпроси.

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 16:48 от mia4ik

# 205
  • София
mia4ik, съгласна съм с теб   Peace
Много ми е интересно да те чета, пиши какво мислиш за финала   Simple Smile

# 206
  • somewhere over the rainbow
mia4ik, ай зАпри се с назидателния тон де Crazy Едни сте разбрали, други не сме. Нали за това задаваме въпроси, за да разберем и ние. Ако те мързи да обясняваш, имаш право да не го правиш Peace

Пролетна фея, да и аз така си помислих, че отговорите винаги ще опрат до там, че островът е магичен Laughing Няма нищо лошо в това Peace

# 207
  • Разпиляна във въображението
ПП. Скелетът, който видя Дез, може да е на черния близнак. Видяхме, че Пушекът не взима истинското тяло /Лок/, а само образа му. Макар че и тук има разминаване - трупът на Лок беше на плажа, докато Смоуки се разхождаше из джунглата като Лок, а пък тялото на бащата на Джак наистина го нямаше в ковчега newsm78 Въпреки че едно мъртво тяло може да е навсякъде из острова Thinking[/i]

Не е на близнака. Нали Джейкъб го намери и го положи заедно с майка им на едно място и след това Кейт и Джак намериха скелетите им и си казаха че са като Адам и Ева.

# 208
Според мен е на хора, които са участвали в поставянето на тапата, попаднали са случайно там или телата на Кристиан Шепърд, Йеми и други непогребани, които димът е хвърлил в пещерата, за да не могат да ги намерят и да си се превъплъщава в тях, или пък в опит да се преобрази отново

# 209
  • Разпиляна във въображението
Ъъъ... да, възможно е. Обаче, Пролетна фея, подписа и аватара Heart Eyes действат много разконцентриращо

Общи условия

Активация на акаунт