Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 328
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
Radi, на детето го мажа, да. Ако е профилактично - пробивам една капсула от 500 мг и намазвам съдържанието. Когато имахме кожни проблеми преди време - 2 капсули.

Аз поръчах олио от черен дроб от треска, защото имахме 2 бронхита в рамките на около 2 месеца и 1 варицела. И временно ми е необходимо да добавя А и Д. Но след това смятам да премина на рибено. То ли е единственото необходимо за ЕМК при децата всъщност? Смятах да продължа поне временно и вечерната иглика паралелно.

# 151
Здравейте на всички!
Много интересни темите на ПинкПантер!  Laughing
Потънала съм в четене. За сега съм на 20та страница от първата ви тема за начинаещи!  Crazy
feyaa, уж за да раздвижа опустялата темичка  Wink, да се консултирам в движение. Мисля да поръчам от NOW FOODS тази омега - http://www.nowfoods.bg/Ultra-Omega-3-Fish-Oil-180-drajeta.html, а за децата на 3 и на 8 год. тази - http://www.nowfoods.bg/DHA-100-mg-Kid-s-Chewable-60-drajeta.html.
Тези детските дражета, колкото за големите ли са по размер, и ако да - как да накарам децата да ги гълтат?  newsm78 Дъщеря ми /на 8 год./ крие хапченцата от малките вит.С в лъжица кисело мляко и не винаги и се получава да ги глътне?
Кажете някоя хитринка или може би на друга фирма детска омега?
И защо като избера масло от Пореч в сайта на NOW FOODS ми излиза само описание - http://www.nowfoods.bg/Mastni-Kiselini/Maslo-ot-Porech.html. В момента ли го нямат продукта?

# 152
spasdidi , детските таблетки са за смучене, така че няма да имаш проблеми с гълтането. Но съдържанието на Омега е ниско.
Защо не си избереш нещо от сайта на iherb.com ? Почти всички пазаруваме оттам.
Ето разгледай тези. Една опаковка стига за около 2 месеца. След отваряне - задължително в хладилник.

http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-Fish-Oil-Lemon-Flavored-7 … z-200-ml/747?at=0

http://www.iherb.com/Carlson-Labs-For-Kids-The-Very-Finest-Fish- … -200-ml/8768?at=0

В сайта можеш да намериш и останалите продукти, от които се интересуваш.

При първа поръчка от сайта можеш да ползваш и код за 5$ отстъпка. Моят е MOV746, а и всички които пазаруват оттам също имат кодове за 5$.

# 153
spasdidi-аз на моето момче давамЕскимо кидс .Има го в Българсите аптеки  и ще му го давам до навършване на 4 годинки.Така съм решила,заради съдържанието на вит Д и омега 6 и 9.Прекара тежко заболяване и има нужда
Инъче съм му поръчала и аз от това ,но за сега отлежава в шкафа и очаква включване към края на другата година
Преди това пи от тази марка

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 23:48 от feyaa

# 154
feyaa и Голямо дете, благодаря ви!
Голямо дете / голямо, голямо . . ., колко да си голямо?!?  Wink/, БРЕХ, големи разлики в цените, брех! Очите ми такива  Shocked
Да си кажа честно, до сега не съм поръчвала от чужди сайтове и ще ми отнеме време да се мотая и да се начудя как точно става! Винаги се закачам в общи поръчки!  Confused А времето ми трябва - още не мога да изчета първите теми! А и ми е много интересно!
Но изгодата е голяма! Ще се поръчва, няма как!Чудно ми е кой купува от магазините на Now Foods тук в БГ, при условие, че тези IHerb предлагат такава евтиния!  Rolling Eyes

# 155
Моят код HEF911 afwitch

veihaivei - нямам нищо против маслото от макадамия, но не знам за какво е. Ще го пиеш ли, ще се мажеш ли... Питах за информация. Ползваше го дамата от Португалия.

*R*A*D*I* - децата, за разлика от възрастните имат нужда от омега-3 + омега-6. Но омега-6 се получава изобилно от олиото, а омега-9 - от зехтина. Значи остава им да пият  омега-3 - рибено масло.

spasdidi - детето ти на 8 години може да пие спокойно капсули от 1 г. Но не несила! Покажи и как пиеш ти рибено масло за хубава кожа и коса (не е лъжа) и тя сама ще поиска да пие. Остави я първия път сама - гълтането е чисто психически проблем.

После ще трябва да го криеш или заключваш... Mr. Green

По другите въпроси, гледам, че сте се оправили добре и без мене.

# 156
дам,аз ползвам макадамия,заради проблеми с АД,но и заради това,че е с  естесвен фактор Peace
мажа предимно,но имаше период ,в който се тръшкаха да го пият,и съм давала,но моето е и за пиене!
всъщност,не знам защо да не са всичките макадамии за пиене  newsm78,но е факт,че на някои пише изрично,че и за пиене стават

# 157
Моят код HEF911 afwitch

Такаааа, порових се за тази макадамия - плодовете са подбни на лешници, пекат се и се ядат. Има и шоколад с макадамия...

Маслото съдържа изключително рядката и странна палмитолеинова к-на (16:1, ω-7)  newsm78, която има благоприятен ефект върху кожата, но вдига холестерола, като се пие.

Разбира се, това става при възрастни.

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 14:14 от PinkPanther

# 158
  • В сънния Люлин, прибулен...
Пинко,  beer3 beer3 beer3 Popcorn

# 159
Искам да споделя с вас една много интересна информация от страницата на Уестън Прайс - дебатът за рибеното масло от черен дроб, витамините А и Д. Според него опасенията за токсичността на вит.А конкретно от рибеното масло (а не от синтетични добавки) са силно преувеличени. Както и че същевременно официалните дневни норми пък са силно (в пъти) занижени. В светлината на това, че вит.А е силно анти-бактериален и честите боледувания, респираторни заболявания и др. се свързват именно с недостига му.

http://www.westonaprice.org/cod-liver-oil/1601-cod-liver-oil-debate.html

Пинк, ще ми е интересно да се включиш. Много яка ситуация - д-р Прайс срещу Vitamin D Council и д-р Канел. Ако не сте разбрали, аз като ме интересува една тема, ровя до дупка  Mr. Green

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 17:20 от I see you

# 160
За мен проблемът е, че освен от рибеното масло, получаваме вит.А и от месото. Но сме далече от 3000 М.Е. за деца.

# 161
Да, може би истината е някъде по средата и трябва да се подхожда индивидуално. Или да се предпочита cod liver oil само през зимния сезон. Трябва още да почета.

Зарових се още в сайта на Прайс - неговата препоръка е рибеното масло да се приема с butter oil. Това може би е нещо като гхи-то - пречистено от белтъка масло, което става течно като олио.

Цитат:

Dr. Price always gave cod liver oil along with high-vitamin butter oil, extracted by centrifuge from good quality spring or fall butter. He found that cod liver oil on its own was relatively ineffective but combined with high vitamin butter oil produced excellent results. The butter oil contains what he called Activator X, now considered to be vitamin K2, which works synergistically with vitamins A and D (see Chris Masterjohn's article "On the Trail of the Elusive X Factor: A Sixty-Year Old Mystery Finally Solved"). Your diet should include sources of vitamin K, such as good quality butter from grass-fed cows and/or high-vitamin butter oil, fat from grass-fed animals, cheeses from grass-fed animals and duck or goose liver, along with cod liver oil.

Между другото, не знам дали повечето от вас са чели темата на Людмил за зъбите, много е интересна. Та, според Прайс проблемите със зъбите (кариес и т.н.) се оправят също с ЕМК. В темата Людмил разказва как е излекувал кариеси на детето си с ленено олио, кълнове и т.н. по системата на Прайс.

И въпрос - от днес почнах Carlson-a на детето. Възможно ли е ... ъъъъ. от него да получава газове, милото?

# 162
П.С. Неговите дози (на Прайс):

As a general guideline, we recommend the following doses of vitamin A from cod liver oil, along with a nutrient-dense diet that contains other vitamin A-rich foods:

•Children age 3 months to 12 years: A dose of cod liver oil that provides about 5000 IU vitamin A daily, obtained from about 1 teaspoon of regular cod liver oil or ½ teaspoon of high-vitamin cod liver oil.
•Children over 12 years and adults: A maintenance dose of cod liver oil that provides about 10,000 IU vitamin A daily, obtained from 2 teaspoons of regular cod liver oil or 1 teaspoon of high-vitamin cod liver oil.
Pregnant and nursing women: A dose of cod liver oil that provides about 20,000 IU vitamin A daily, obtained from 4 teaspoons regular cod liver oil or 2 teaspoons high-vitamin cod liver oil.

Recommended dosages for cod liver oil about 500-1000 IU vitamin D for children, 1000-2000 IU vitamin D for adults, 2000-4000 IU vitamin D for pregnant and nursing women and up to 9000-18,000 IU for those taking large amounts of cod liver oil to deal with stress and disease.

http://www.westonaprice.org/cod-liver-oil/238-cod-liver-oil-basics.html

Tова е директно опровержение на резултатите на Vitamin D Council http://www.westonaprice.org/cod-liver-oil/170-2008-dec-clo-update2.html

Последна редакция: пн, 05 юли 2010, 23:12 от I see you

# 163
  • БУРГАС
Тъкмо реших да давам на моето детенце(3.8г),и се ошашавих тотално,да ми препоръчате някакво за неговата възраст.

# 164
spasdidi - детето ти на 8 години може да пие спокойно капсули от 1 г. Но не несила! Покажи и как пиеш ти рибено масло за хубава кожа и коса (не е лъжа) и тя сама ще поиска да пие. Остави я първия път сама - гълтането е чисто психически проблем.

После ще трябва да го криеш или заключваш... Mr. Green

По другите въпроси, гледам, че сте се оправили добре и без мене.

Пинко, благодаря ти за съветите! За тези ли от един грам говориш? http://www.nowfoods.bg/Ultra-Omega-3-Fish-Oil-90-drajeta.html
Не моЙ преглътна детенцето таквоЗ чудо!!!  Shocked Дори да и кажа, че русалките от любимия и сериал Н2О ги пият тези капсули - едва ли ще склони!
Друга форма трябва да намеря! Тези са огромни за нея!
P.S. Днез заРИБИХ още 3 приятелки с РИБЕНОто масло!  Laughing Всички с умиление си спомнихме как ни даваха малките хлъзгави топченца като деца!  Joy
Бясна съм като чета за ползите от рибеното масло, които аз и всички като мен до сега са пропуснали! Какво коства на педиатрите да ни го казват пожелателно за израстването на децата ни - пък всеки родител да прецени дали да дава или не! Но повечето хора не са информирани и лишават децата си от тази ценна инвестиция в бъдещето им здраве!

Общи условия

Активация на акаунт