Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 058
  • 750
  •   1
Отговори
# 45
Рибеното масло представлява смес от дълговерижни полиненаситени триглицериди, които освен другите си полезни качества, способстват за намаляване на LDL липопротеините.

Повтарям, че никъде не съм срещал проблемите с жлъчните пътища като контраиндикация за приемането му.

За всеки специфичен проблем следва да се потърси директно информация из интернет.

Защото ако аз я намеря и я изложа, това отново става предпоставка за спор... Mr. Green

# 46
  • софия
Рибеното масло представлява смес от дълговерижни полиненаситени триглицериди, които освен другите си полезни качества, способстват за намаляване на LDL липопротеините.

Повтарям, че никъде не съм срещал проблемите с жлъчните пътища като контраиндикация за приемането му.

За всеки специфичен проблем следва да се потърси директно информация из интернет.

Защото ако аз я намеря и я изложа, това отново става предпоставка за спор... Mr. Green

Благодаря ти много...следва четене на темата за ензимите  Laughing Laughing

# 47
  • София
Благодаря Пинки,няма да го спирам   bouquet

# 48
Момчетата са ми буйни,но им се отрази много добре,доволна съм.

каква е връзката между рибеното масло и това, че децата са буйни? може ли някой да ми разясни   bouquet
в твоя случай как точно им се е отразило на това, че са буйни?

# 49
Вмъкване:

Рибеното масло се препоръчва категорично при ADHD (липса на внимание + хиперактивност).

При учениците - ясно.

При много малки деца - неспособност да се концентрира върху една играчка за повече от няколко минути. (има въгарец в задника!) Mr. Green

Извод: При въгарец - пийте рибено масло!

# 50
не съм забелязала такъв въгарецопритъпяващ ефект при моите... хич въобще даже...

# 51
не съм забелязала такъв въгарецопритъпяващ ефект при моите... хич въобще даже...

Да не би по-малко от необходимото количество да им даваш?  Thinking

# 52
Уф, моята Настя и тя е "населена" с въгарец, май с ей този "гигантски гръчански въгарец". Joy

# 53
Уф, моята Настя и тя е "населена" с въгарец, май с ей този "гигантски гръчански въгарец". Joy

Joy  Joy  Joy  Joy
Леле Десиии, отдавна не се бях смяла така !!!
Ако очаквате децата ви от рибеното масло да станат тихи и кротки  Mr. Green сбъркали сте. Под дефицит на вниманието доколкото знам се разбира нещо съвсем друго. Резултатът при нас е - броене на числата до 100, броене на числата отзад напред от 20, събиране и изваждане на числа до 20, подреждане на пъзели със 100 части, сглобяване на конструктори по схема със 150 части, решаване на лабиринти с трудност почти като за големи. Ако си мислите че е тих и кротък  Mr. Green о не ! Но той не е бил и преди рибеното масло  hahaha !

# 54
Не разбирам къде се разминаваме - Attention Deficit/Hyperactivity Disorder(ADHD) - се изразява именно в неспособност за продължително задържане а вниманието върху един обект. За хиперактивност мисля е ясно... bowuu

Ха сега влезте със съкращението ADHD  в азбучника на айХерб и вижте какво ще ви предложат - рибено масло! newsm78

Може да се третира и с DMAE, но това е вече въпрос на лечение провеждано от лекар.

А дали и доколко помага - вие ще кажете...

(Въгарец - муха подобна на конската, предизвикваща щръклица у добитъка) Mr. Green

Симптоми:

Predominantly inattentive type symptoms may include:[33]

Be easily distracted, miss details, forget things, and frequently switch from one activity to another
Have difficulty focusing on one thing
Become bored with a task after only a few minutes, unless doing something enjoyable
Have difficulty focusing attention on organizing and completing a task or learning something new
Have trouble completing or turning in homework assignments, often losing things (e.g., pencils, toys, assignments) needed to complete tasks or activities
Not seem to listen when spoken to
Daydream, become easily confused, and move slowly
Have difficulty processing information as quickly and accurately as others
Struggle to follow instructions.

Predominantly hyperactive-impulsive type symptoms may include:[33]

Fidget and squirm in their seats
Talk nonstop
Dash around, touching or playing with anything and everything in sight
Have trouble sitting still during dinner, school, and story time
Be constantly in motion
Have difficulty doing quiet tasks or activities.

and also these manifestations primarily of impulsivity:[33]

Be very impatient
Blurt out inappropriate comments, show their emotions without restraint, and act without regard for consequences
Have difficulty waiting for things they want or waiting their turns in games

Ха, да не го превеждам, а!?!

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 10:58 от PinkPanther

# 55
Ами според мен не се разминаваме  newsm78 . Точно затова дадох примера с пъзелите - ако имаше дефицит на вниманието едва ли някога щеше на тази възраст да подреди пъзел от 100 части. Относно хиперактивността - предполагам че на много майки нормалната буйност на децата им изглежда като хиперактивност. Едно такова дете (хиперактивно) е способно да се доведе до тотално физическо и психическо изтощение. Моят син си е буен когато е на пързалката и в парка, но аз намирам това за нормално, след като може в къщи да седне и да се занимава с нещо кротко.

# 56
Пинки, тенкю за компактното инфо на английски!  bouquet  Настя отговаря на всичко описано, с някои изключения. Confused
"Not seem to listen when spoken to" - налага се да повтарям по няколко пъти като я питам нещо, крещя понякога вече ядосана, защото нали почти не говори и съвсем се затруднявам като не отговаря поне с "да" или "не" Blush Мисля, обаче, че ме чува, просто не иска да ми обърне внимание.
"Have trouble completing or turning in homework assignments" - това не важи за нея. Все още е малка, но вече започна понякога, макар и рядко, да изпълнява, когато я карам да прибере разхвърляни от нея неща.
"Struggle to follow instructions" - частично, проявява индивидуалност в това отношение, но пък в други случаи прави точно и старателно това, което и се обяснява, особено ако става въпрос за ново, интересно занимание, не игра, а занимание на възрастни, което и е било позволено да пробва. Simple Smile
"Have difficulty processing information as quickly and accurately as others" - това не съм го забелязала.
Но засега се успокоявам, че при много деца в тази възраст са валидни тези неща, а диагноза (тестове и т.н.) може да се направят над 4 години със сигурност. Имам братовчед, който се занимава с такива деца (филиал към Министерството на образованието, ако не се лъжа) и ме успокои, че няма смисъл да се тормозя засега.

# 57
Здравейте!
Имам питане относно видовете масла-и само тук можете да ми отговорите
каква е разликата между есенциални масла и другите,които се предлагат ? оф,ама като не съм наясно,не знам и как се казват другите  Blush
питането ми е конкретно ,ето с тези два вида макадамия -
http://www.emilenoel.com/produits.php?type=1&cat=1&scat=2&produit=8                аз ползвам това за външно приложение-има фактор,както и заради разранявания по кожата
в бг има такива    http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=25158                   ,пише си ,че е есенциално,и че слагат няколко капки в базово масло  newsm78
  bouquet

# 58
Това е извадка от голяма статия от Wikipedia. Не е задължително да имате всчки симптоми.

Радбира се, ако едно дете е по-живо от баба си, това не значи, че е хиперактивно.

veihaivei - ако искаш, ще ти дадем да му пуснеш... Mr. Green

Деси - прочети цялата статия ако искаш. Тя се отнася за деца на различна възраст.

Mamagemelar - тук под есенциални най-вероятно разбират незаменими, а не свързани с есенция.

Изобщо, маслата добити от месест плод или от костилката на такъв плод са много по-полезни от маслата от семена.

В случая не виждам защо да не го ползваш чисто или по твой избор в смес с други масла.

Френският ми е дупка в подготовката, но от обща езикова култура... оправих се.

Българския материал ми прилича на реклама ( купете си също и ...) Няколко капки не решават нищо

Ние тук сме пощръкляли да пазаруваме от един американски сайт iHerb, който ни излиза много евтин. Има и масла. Разни.

# 59
PinkPanther,благодаря за отговора!
нямам дилема кое да ползвам-мен ме устройва френското,че е голям грамаж за сносна цена  Mr. Green
но в бг сестра ми се чуди защо аджеба моето е такова ,а пък там й казват да ползва само няколко капки,в добавка към базово масло-,в крайна сметка еднакви ли са? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт