Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 088
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
Абе, еднакви са, ама 21 лв за 50 мл...

Я виж това - близо половин литър за двадесетина лв:

http://www.iherb.com/Now-Foods-Macadamia-Nut-Oil-16-fl-oz-473-ml/2479?at=0

Затова го препоръчвам.

# 61
Mamagemelar, прочетете още веднъж (линка на бг)! Маслото от макадамия е растително масло, а не ЕМ (етерично масло). Най-отдолу в инструкциите е написано към това растително масло, т.е. макадамията (10 мл от него) да се добавят еди си колко капки ЕМ (различни видове етерични масла) - просто идеи за различни възможности за ползване на маслото с цел мазане. Мисля, че това масло е само за козметична цел. Когато едно масло не е само за козметика, а може да се ползва и за консумация, изрично го упоменават. Обикновено маслата с козметична цел са по-скъпи от тези, които са (и) за консумация. Тези, които са за консумация, винаги стават и за козметика, но не и обратния вариант!
Маслото на Нау Фудс, което ти е постнал Пинки, е за консумация, т.е. става и за козметика.

Пинки, може ли линк към тази статия да я погледна! Hug

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 02:32 от desi_sunshine

# 62
Здравейте от известно време опитваме да храним нашата дъщеричка био (4г). Постепенно стигнахме с други майки до темата с добавките, така разбрах за съществуването на по-чисти витамини които стават за деца. Чета за други полезни съставки и във вашата тема. Случайно попаднах на статия в миналия Капитал http://capital.bg/911830/, за семинар на който ще се говори за добавките и храненето при децата.
Въпроса ми е следният, някой знае ли нещо за лекторите на този семинар искам да съм сигурна, че са добри защото е платен!!!  Confused
Простете ако питам на грешното място, мисля че тук преценявате добре нещата! Питах и другаде но никой не отговаря явно няма много информация  Sad

# 63
# 64
  • Тука, под липите стари...
Отдавна се каня да попитам и мисля, че в тази тема е мястото.
Интересува ме как стоят нещата с мазнината в прясното мляко. От години сама си подквасвам млякото вкъщи, по едно време стриктно изхвърлях дебелия каймак, но в последно време си го оставям. Полезно или вредно е да се яде по-високомаслено кисело мляко?

# 65
И аз имам един въпрос - при бременни и кърмачки същото количество рибено масло ли се препоръчва или по-голяма доза? Също така ме интересува през кърмата дали бебето поема някакво количество ЕМК или всичко отива за нуждите на майката?

# 66
Днес стават 4 години откакто пия рибено масло.

samuel - За децата е полезно, защото растат. За тебе - калории. Mr. Green

sheherizada - този въпрос сме го дъвкали много пъти.

Накратко: Нормата (ориентировъчно) за жени е 3 г дневно. За бременни и кърмачки - 4 г дневно.

Повече - не вреди.

След отбиването на бебето се дава течно рибено масло осигуряващо му ~700мг ЕМК дневно (~2 г течно масло).

Използвам случая да ти напомня, че през същия период губиш много калций и магнезий заради костите на бебето и трябва да пиеш по 1000 мг калций и 400 мг магнезий дневно.

Иначе - остеопороза! Mr. Green

# 67
Здравей,
Аз познавам една от лекторките - Петя Апостолова.
Тя ми помогна със сенната хрема - посъветва ме да пия Витамин C и кварцетин, които си поръчах от Лондон, и се подобрих значително.
Аз съм се записала за семинара и ще присъствам.
За другите лектори не мога да коментирам, но специално за петя съм сигурна, че ще е много полезна лекцията й. Има специална лекция и за защита на имунната система на децата.

# 68
Все се каня да ви се похваля - подариха ми малко ангорско коте. Черно.

Веднага го поставих на режим: всеки ден - две капсули рибено масло Фитофарма (абе за коте!), един път седмично - капка Вигантол.

По цяла вечер беснее...

# 69
Колко сладко! Много обичам котки  Hug !
Ще беснее, да, малко е - пазете си завесите и мебелите  Mr. Green .

# 70
Като стана въпрос за котки  Mr. Green - нашите се местят в друг апартамент, на безумно висок етаж. Котката им е свикнала да висне по первазите. Страх ги е да не се пребие и по този повод си търсят на кой да я подарят. Ако някой иска да ми каже.

Рибеното масло не успокояваше ли? Защо Пинко котката ти беснее?
Аз забелязах, че ако не пия вечер рибено масло не спя хубаво.

# 71
...Случайно попаднах на статия в миналия Капитал http://capital.bg/911830/, за семинар на който ще се говори за добавките и храненето при децата.
Въпроса ми е следният, някой знае ли нещо за лекторите на този семинар искам да съм сигурна, че са добри защото е платен!!!  Confused
Простете ако питам на грешното място, мисля че тук преценявате добре нещата! Питах и другаде но никой не отговаря явно няма много информация  Sad
http://bewise-seminar.com/: тук пише някои кратки факти за лекторите, както и има блиц интервюта. Аз също като гери 87 се записах, търся за себе си алтернативни начини за борба със заседналия живот, неправилното хранене и дотук обречената ми борба с алергиите. Колкото до плащането - то всеки си има собствен аршин, ама като си представиш каква част от парите си ги изяждаме като джънк... Simple Smile Аз се престраших, мисля, че ще ми е интересно, пък и ще се запозная с хора със сходни интереси.
А, да, и за децата! Синът ми е на 4 и половина (колкото вашата дъщеря) и много искам сега да успея да го науча как да подбира и преценява храната си. Ето на тази лекция определено ще присъствам. Нели1977, ще се радвам да се запознаем там Wink

Последна редакция: пт, 11 юни 2010, 09:02 от Бонбонелска

# 72
Palia - а, прежалили сме ги... По 6-7 часа седи самò в къщи и като се прибере някой почва да беснее.

Ninia - ние обсъждахме, че рибеното масло го предписват при AD/HD при деца.

Не знам котетата дали имат такъв проблем (не вярвам), но и целта не е да го успокояваме. Това, което му давам, освен добре известното е много полезно за козината.

Ако имаш проблеми със съня, помисли за магнезий. В софийската вода няма.

# 73

sheherizada - този въпрос сме го дъвкали много пъти.

Накратко: Нормата (ориентировъчно) за жени е 3 г дневно. За бременни и кърмачки - 4 г дневно.

Повече - не вреди.

След отбиването на бебето се дава течно рибено масло осигуряващо му ~700мг ЕМК дневно (~2 г течно масло).

Използвам случая да ти напомня, че през същия период губиш много калций и магнезий заради костите на бебето и трябва да пиеш по 1000 мг калций и 400 мг магнезий дневно.

Иначе - остеопороза!
Mr. Green
Благодаря за отговора pink pantera! А относно кърменето и остеопорозата, това не е точно така. Действително по време на бремеността и кърменето плътността на костите намалява, но след отбиване той се възстановява и дори се натрупват допълнителни запаси. За това казват, че дългото кърмене е превенция на остеопорозата. Естествено менюто на майката, трябва да е балансирано по време на кърменето  Peace

# 74
sheherizada - сакън, не съм против кърменето! Но не бива да се допуска загуба на калций защото трудно се възстановява. Остеобластите се командват от прогестерон, а остеокластите - от естроген, а те силно се разминават във времето. Това вдига нивото на калция в кръвния серум през фоликуларната фаза и има недостиг през лутеалната.
Това важи за всички жени, но показва защо не бива да допускаме дефицит на калций.

А на много места във водата няма. (нищо, че ни рекламират Калгон...)

Общи условия

Активация на акаунт