Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 098
  • 750
  •   1
Отговори
# 75
sheherizada - сакън, не съм против кърменето! Но не бива да се допуска загуба на калций защото трудно се възстановява. Остеобластите се командват от прогестерон, а остеокластите - от естроген, а те силно се разминават във времето. Това вдига нивото на калция в кръвния серум през фоликуларната фаза и има недостиг през лутеалната.
Това важи за всички жени, но показва защо не бива да допускаме дефицит на калций.

А на много места във водата няма. (нищо, че ни рекламират Калгон...)
smile3553  еее, PinkPantera, не ставай докачлив  Grinning Не поставям по съмнение, това което знаеш, за това питам именно теб. Споделям това, което съм чела за връзката м/у кърмене и остеопорозата. Ама хайде стига, че оспамихме темата  Peace

# 76
Действително по време на бремеността и кърменето плътността на костите намалява, но след отбиване той се възстановява и дори се натрупват допълнителни запаси. За това казват, че дългото кърмене е превенция на остеопорозата. Естествено менюто на майката, трябва да е балансирано по време на кърменето  Peace
И аз покрай моето дълго кърмене съм чела това, но имаше една особеност - че няма смисъл да се приема калций повреме на тоя период, но след отбиването, за да се случи възстановяването, че евентуално и допълнителното натрупване в сравнение с преди забременяването (което е добре, особено в по-късна възраст), са необходими определени условия - източници на калций, ако не добавки, то най-малкото да се наблегне сериозно на храна, богата на калций. Така, че след отбиването калцият МОЖЕ да се възтанови и натрупа, но при това, което описах.
Това за превенция на остеопорозата (тоест допълнителното натрупване на калций след бременността) - не съм убедена, че е достатъчно доказано newsm78, не и, примерно, като превенцията на рака на гърдата, на матката и яйчниците.
"През периода на кърмене нивата на естроген са много ниски. Колкото по-малко естроген има в ор...ганизма, толкова по-малка е стимулацията на матката и яйчниците. През това време те “почиват”. Почти не се развиват яйцеклетки, което води до намален риск от рак."

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 05:03 от desi_sunshine

# 77
http://bewise-seminar.com/: тук пише някои кратки факти за лекторите, както и има блиц интервюта. Аз също като гери 87 се записах, търся за себе си алтернативни начини за борба със заседналия живот, неправилното хранене и дотук обречената ми борба с алергиите. Колкото до плащането - то всеки си има собствен аршин, ама като си представиш каква част от парите си ги изяждаме като джънк... Simple Smile
И аз реших да се запиша за семинара, и дано не съм досадила с вапросите тук.

Сега се сетих че имам въпрос по темата с омегите. но ще го задам в отделно мнение.
Много мерси момичета  Hug

# 78
Имам въпрос по отношение на видовете омега мазнини. Мой познат спомена наскоро, че приема на комбинации от омега 3-6-9, води само до увеличение на дисбаланса им в организма. Той твърди също че трябва да се приема саво омега 3, тя била най-важна и най-трудно се набавяла.
Разгледах темата но не открих потвърждение на твърдението. Понеже приемането на омегите е супер важно, ще се радвам да чуя повече за това.

# 79
  • Пловдив
Имам въпрос по отношение на видовете омега мазнини. Мой познат спомена наскоро, че приема на комбинации от омега 3-6-9, води само до увеличение на дисбаланса им в организма. Той твърди също че трябва да се приема саво омега 3, тя била най-важна и най-трудно се набавяла.
Разгледах темата но не открих потвърждение на твърдението. Понеже приемането на омегите е супер важно, ще се радвам да чуя повече за това.
А-а, пише за това, но май в първата тема, а и на много места се повтаря. Да, за възрастни трябва да се пие само омега-3, другите ги има достатъчно много в маслата, които употребяваме. Само малките деца могат и е добре да пият омега 3-6-9.

# 80
А-а, пише за това, но май в първата тема, а и на много места се повтаря. Да, за възрастни трябва да се пие само омега-3, другите ги има достатъчно много в маслата, които употребяваме. Само малките деца могат и е добре да пият омега 3-6-9.

и аз помня, че го обсъждахме миналата тема  Peace

само че не помня от каква възраст нагоре не са препоръчителни омега 6-9  newsm78 на баткото давам Ексимо Кидс, в което освен омега 3 има и омега 6... на 5 е... време ли е да избера друго рибено масло за него?

# 81
ray, ние малко преди 4 г. сменихме Ескимото с продукт, който е само с Омега-3. Ако си спомням добре това беше и възрастта около която е време да се сменят.

# 82
благодаря ти  Hug значи е време да се преориентирам...

# 83
По принцип Пинк Партнер набляга точно на това - че трябва да се приема само Омега 3, които имат противовъзпалително действие (плюс ГЛА - само тя е омега 6 със същото действие, останалите са провъзпалителни и не се приемат като добавка, има ги в храната предостатъчно и няма опасност да получим липса от тях в организма). Не само, че се е споменавало, но и на дълго и широко е описано - цели лекции написа Пинки в първата тема в много приятен стил за четене и на много достъпен език!!! Hug Прочетете първата тема! Удобството в темите на Пинки е, че цялата най-важна образователна информация, я е представил в началото на темата и не е необходимо да се рови човек да изчита всички мнения в темата. Със сигурност няма как, ако зададе даден въпрос, да получи достатъчно пълен отговор, ако иска да си обясни принципа на действие - затова трябва да отвори първата тема и да прочете няколкото листа "лекции", в които авторът е обяснил всичко. Много е интересно, няма да съжалявате! Heart Eyes

Относно омега 6 и омега 9 при децата. И за тях Пинки смята, че е по-добре само омега 3, защото те получават с храната необходимото количество от въпросните - в яйца, месо, примерно, а при вегетарианците - за тях се знае, че наблягат на ядките - е, ами те са пълни със тези омеги. Омега 9, пък, също има в зехтина, авокадото и пак в ядките и другаде, разбира се. Докато омега 3 са ЕМК, които се срещат в много малко храни, т.е. разнообразието е силно ограничено. Който може да изяжда абсолютно всеки ден 200 гр. минимум риба от по-мазничките (така ли беше, Пинки, другите?), да не приема омега 3 като добавка. Аз лично не мога да се справя с това - дори и да нямам някакви други спънки, то най-малкото, мисля, че няма да мога да вмествам ежедневно риба в менюто си. По едно време бях на пиле ежедневно (без Сб и Нд), като работех в Авес (птицеферма) и ядях това в стола на фирмата. Беше само за месец, но не ме питайте как ми втръсна още на втората седмица. Има храни, които ядем ежедневно, но не вярвам рибата да може да стане такава, поне в моето меню. Иначе си обичам риба доста, да уточня.

Пинки, дано съм те заместила достойно и съм ти спестила малко труд да обясняваш за кой ли път вече тези неща.

# 84
  • В сънния Люлин, прибулен...
Аз си купувам една консерва Филе Риба Тон в собствен сос - фирмата е Диавена на Шумен, на син фон на етикета пише Di Alba
Намирам я на цена 1,80 - 2 лв за 160 гр месце в кутията.

Направо се родих, откак я открих. Много е вкусна, месото е невероятно плътно и силно някак. И цената е трепач. Отделно - удобството - вземам си консервата и един прибор, още нещо и мога да се храня навсякъде, без да съм зависима от капризите на местните търговци.

Въобще не знам колко омега 3 съдържа това нещо, но със сигурност НЕ съдържа вредни омега 6 като останалите видове месо

Тук в раздела за Контакти намерих къде се продава и последният път си взех на едро.

# 85
veihaivei, аз веднага ще се намеся с поредния тъп въпрос. В раздела за контакти за София има само едно ЕТ без адрес, откъде всъщност си взе на едро консервите ?

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 21:51 от Голямо дете

# 86
Вей, наистина дай точно инфо, откъде я намери на такава цена   bouquet

# 87
Обадила се е по телефона на дистрибутора за София и е отишла на адреса да си купи на едро. Познах ли, Вейче? Simple Smile  Ама в София са ви големи разстоянията и нека да ви напише адреса да си прецените дали можете да отскочите дотам, че то иначе не зная дали не се губи смисъла, особено, ако се гори бензин със собствен транспорт. Rolling Eyes
Има и за Бургас. Въпросът е дали продават на физически лица и колко минимум като бройка, защото не вярвам да продават и на дребно.

Аз сега погледнах тази консерва, която си взех наскоро - покрай разни идеи и рецепти тук във форума, реших да си взема първата, която мярнах общо взето, съвсем случайно в един нов зеленчуков магазин до нас. На фирма Полюс е, риба тон на парченца в собствен сос, съдържание: риба тон парченца, вода и сол. Нето: 185 г, отцедено: 130 г., цена: 1.60 лв, произведено в Тайланд по поръчка на Ден 2000 ООД и мобилен телефон на фирмата. Не мога да споделя, обаче, какъв е вкуса, не ми се отваря сега. Ще се отчета като опитам. Simple Smile

# 88
Много обичам риба тон, но повече от 1-2 пъти месечно не си позволявам да ям заради високото съдържание на живак в месото й. За мен по-добрия вариант си е рибено масло на капсули  Peace

# 89
  • В сънния Люлин, прибулен...
Ми точно Деси каза - звъннах на единия от телефоните на дистрибуторите и те ми казаха къде са. Намират се на бул. Европа на пътя за МЕТРО - Люлин. Има една бензиностанция Шел, зад нея има борса. По-точно нагъчкани бараки. Точно в тоя сбириток в една от бараките се намира и борса Метларов за памперси и всякакви детски неща. Преди карахме на памперси Мамия, там се продават.
Минимални количества за консервите не се искаха, а и аз все пак бях тръгнала на едро да я купувам и не се задълбочих много върху проблема с минималната бройка, но ме увериха, че цената не се влияе от бройката. Работят в делнични до 17 ч.
Също на добра цена - 1,81 или 1,83 е същото нещо в новия Мол на Окръжна в Карфур. Другата борса не се заинтересувах къде е, щото тази идеално ме устройва - аз съм в Люлин все пак.
Съществува и артикул на същата фирма - нов - филе риба тон в зехтин, не съм пробвала.

Деси, огромна е разликата между консерва риба тон филе и риба тон парченца. Недей повече да вземаш парченца  Peace

Общи условия

Активация на акаунт