Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 065
  • 750
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Дадох моята МЕГА на Вижън /масла от сьомга и иглика/ на свеки, за регулиране на холестерола.
Аз спрях с всички добавки, може би ще почвам витамини за бременни.
Чудя се дали да не взема някаква добавка с масла и на мъжа ми, защото има псориазис и дали наистина ще се повлияе?

# 31
Дилянка - струва ми се, че сега е най-важно да пиеш рибено масло, а също така калций и магнезий. Важни са за мозъка и костите на бебето. Ако не ги пиеш се вземат от твоя организъм!

За фолиева киселина си знаеш...

Щом майка ти има висок хорестерол - сусамов тахан!

Това поне сме го обсъждали стотина пъти...

За псориазиса - има успехи, но става доста бавно. Прочети темите за протолитичните ензими и лечение с LDN.

# 32
Получих си поредната поръчка от айхерб  Party Вътре имах брошура на това скъпо, но напудрено омега 3 http://www.iherb.com/DSM-i-Omega-Premium-Fish-Oil-60-Capsules/17999?at=0

# 33
И в моята пратка я имаше тази брошура.

# 34
Гледам ви кодовете и ми прави впечатление съвпадението на ника (а вероятно и името, с първата буква (при мене не е така), а също и честото срещане на третата буква  V - съвпада с нашите окончания на -в и -ва на презимената.

Хубаво е да се изследва, ама като не си знаем имената... Пък и на чие име е картата...

Или пък с abv.bg - който има поща там...

Поне всеки може да провери за себе си.

# 35
Оооо, и аз го забелязах това  Grinning ! При мен със сигурност кода ми е от името.

# 36
  • София
Гледам ви кодовете и ми прави впечатление съвпадението на ника (а вероятно и името, с първата буква (при мене не е така), а също и честото срещане на третата буква  V - съвпада с нашите окончания на -в и -ва на презимената.

Хубаво е да се изследва, ама като не си знаем имената... Пък и на чие име е картата...

Или пък с abv.bg - който има поща там...

Поне всеки може да провери за себе си.
Пинко, моите впечтления са същите...според мен проверка се прави единствено на картата, а не на името, защото аз имам 2 кредитни карти (и двете са на мое име) и съответно имам две регистрации, като на втората ползвах кода за остъпка на първата и се получи, след което пробвах и трета регистрация, но не ми позволи да ползвам кодовете за остъпка...имам и дебитна карта, ще опитам и с нея  Mr. Green

# 37
Сравнете кода с Билинг адреса!

Системата AVS (Automatic Verification Service) в Европа не действа, така че могат да сравняват само по билинг адрес, който въвеждаме ръчно.(на юнашко доверие)

# 38
  • софия
...а може ли човек с чернодробни проблеми /тесни жлъчни пътища/ да пие рибено масло? Мастноразтворимите витамини А,Д,Е и К ги има в специална water soluble форма, така, че да могат лесно да се разградят от черния дроб..

# 39
Без да съм проверявал специално за проблеми с жлъчката, никъде в описанията на рибното масло не съм срещал противопоказания на това основание. Доколкото ми е известно, трябва да се поддържат ниски нива на хорестерола, а рибеното масло допринася за тези ниски нива.

# 40
  • софия
Без да съм проверявал специално за проблеми с жлъчката, никъде в описанията на рибното масло не съм срещал противопоказания на това основание. Доколкото ми е известно, трябва да се поддържат ниски нива на хорестерола, а рибеното масло допринася за тези ниски нива.

да, и аз четох, че за холестерола е много добре, но притесненията ми са дали ще успява да се разгради това рибено масло. Примерно, разграждането на обикновенните мазнини /олио, масло и пр./ на става пълноценно, затова купуваме МЦТ - средно-верижни триглицериди, които се усвояват на 100%

# 41
Влизаме в тежка биохимия...

Мазнининте се разграждат в червата от ензима липаза на мастни киселини и глицерин, от които черният дроб синтезира специфични триглицериди (демек - мазнини). Ако нивото им в кръвта се вдигне, те се изхвърлят през жлъчката (когато е в ред).

Просто холестеролът и триглицеридите трябва да са ниски.

# 42
  • София
Докторката препоръча да не спирам Ескимото на децата,правилно ли е или не? От фвруари го давам,редувам два вида.Момчетата са ми буйни,но им се отрази много добре,доволна съм.

# 43
Не спирай рибеното масло! Важно е за имунитета, изграждането на мозъка и способността за концентриране.

Предозиране няма!

# 44
  • софия
Влизаме в тежка биохимия...
Мазнининте се разграждат в червата от ензима липаза на мастни киселини и глицерин, от които черният дроб синтезира специфични триглицериди (демек - мазнини). Ако нивото им в кръвта се вдигне, те се изхвърлят през жлъчката (когато е в ред).
Просто холестеролът и триглицеридите трябва да са ниски.

А точно това натрупване, което може да стане /в следствие на неправилната работа на черния дроб и жлъчката/ не е ли опасно? Разграждането на МСТ-мазнините изисква по-малко ензими и по-малко отделяне на жлъчен сок в сравнение с нормалните мазнини и попадат непосредствено в кръвния поток. А рибеното масло е от вида на мастноразтворимите витамини...от тази гледна точка са ми притесненията.. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт