Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 100 559
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
Има непоносимост мъж ти, не го тормози.
Аз нямам проблем ни с миризмата, ни с вкуса, ни с нищо свързано с приема. Обаче само след 20 минути се започва. Скъсвам се да повръщам цял ден след това. Не знам защо така.

# 256
Първо (за сетен път!): рибеното масло се държи в хладилника! За да не се оригате на риба. (Рахатоолсун!)

Второ: Алергия или органична непоносимост към рибено масло няма констатирана. Възможна е психическа непоносимост, ако като малък са го гонили с лъжица рибено масло из цялата къща.

На човека може да се помогне, но първо той трябва да иска. Зорлем, не става.

И аз, до ден днешен, не мога да ям храни, които са ме карали насила като малък.

Не му обяснявайте, че е важно и е полезно. Той го знае. Предложете му ако иска до нопрови нещо добро зо здравето си, да поговорите. Когато той пожелае. И по този въпрос - точка!

Само за пример - на мен почва да ми се гади, не когато ям мляко с ориз, а само като видя, че друг яде! Sick

# 257
  • София
Аз съм от онези, които ги гонеха из апартамента с лъжицата. Днес не мога дори да погледна риба. Толкова е полезна, ама не  Sad
А децата даже си дъвчат дражета  Mr. Green Само като ги гледам....................... /ще ви спестя иконката/

# 258
  • Пловдив
Като си поръчвате рибено масло през летните жеги не ви ли е малко страх. Ние си го държим в хладилника у нас, ама докато дойде? Изчаквам да стане малко по-хладно за нова поръчка. Преди време пиех една коластра и последното шишенце (беше през лятото) ми миришеше ужасно на умряла крава. Та уж не било за хладилник, ама по-добре да е на хладно.

# 259
  • София
ще ме скъсате от смях с тези умрели  лебеди, риби и крави  Joy Joy Joy

# 260
Здравейте!

аз пък с моята си болка  Blush
Четох доста пъти написаното  за Прогестогел,и реших,че трябва да пробвам,преди да посегна към по-драстични мерки ...
Та,от няколко дни се опитвам да намеря тук/в Португалия/ Прогестогел,но са го спрели от внос  #Cussing out,че е евтин,и нямат сметка..и никакви варианти засега не намирам  #Cussing out
утре ще търся и един хомеопатичен гел,на немски хомеопатичен институт- Progesteronum Gel-DHU

Има обаче Утрогестан/на същата фирма производител на Прогестогел/-та ...дали ще може да го замести ...поне за известно време,докато си набавя от Бг?
мисля да отварям капсулите и да мажа ...ама по колко капсули ще трябва newsm78  има утрогестан 100,и утрогестан 200

# 261
Рибеното масло в капсули не може да граняса. Няма кислород.

Mamagemelar - носят ми лекарства от Португалия и знам, че купуването им е кошмар...особено напоследък.

Не знам какви са ти нуждите... Здрава, 30 годишна жена отделя 25-30 мг прогестерон дневно през лутеалната фаза. Трябва да го донатъкмиш.

Утрогестанът е на същата фирма (Lab. Besins - Франция) - капсули 100 и 200 мг.

Прогестогелът е 1 % разтвор - 80 г.

Значи, ако вземеш 100 г бадемово масло, например, и разтвориш вътре 5 капсули утрогестан х 200 мг - ето ти 1 % разтвор. Прибави и една капсула вит.Е, за да не се окислява... готово.! Дръж го на тъмно, но не в хладилника.

Но ще трябва да го дозираш с лъжичка - 25 мг прогестерон = 2.5 г разтвор.

Честито!

# 262
Пинки,  newsm20  newsm20

# 263
  • Варна
dalil, ........

2 капсули от рибеното масло на Now (казвам 2, защото на опаковката е дадено сумирано съдържанието общо на 2 капсули, които правят 1 доза) са общо 2000 мг рибено масло. В тези 2000 мг масло има 680 мг Омега-3. Като изпием 3 капсули, това прави 3 х 340 = 1020 мг Омега-3 и 3000 мг общо рибено масло. Не можем да ги направим точно 1200 мг, защото няма как да разцепим капсулата. Анадъммо?

Същото не е ли и за Ескимо 3? "Хранителен състав в 3 капсули: Омега 3-500мг и т. н..." Преписвам го от кутията

Аз го разбирам, че в 3 КАПСУЛИ има ОБЩО 500мг

Защото на няколко пъти видях да сте писали друго  newsm78

PinkPanther, ти как го разбираш?

# 264
Не съм PinkPanther, но мисля, че правилно си разбрал написаното на опаковката.

Най-често пазаруваното рибено масло е това: http://www.iherb.com/Now-Foods-Omega-3-200-Softgels/323?at=0

Serving Size  2 Softgels  или за 1 капсула 180/120  EPA/DHA
Omega-3 Fatty Acids     680 mg
Eicosapentaenoic Acid (EPA)    360 mg
Docosahexaenoic Acid (DHA)    240 mg

код за 5$ отстъпка от www.iherb.com - MOV746

# 265
dalil, ........

2 капсули от рибеното масло на Now (казвам 2, защото на опаковката е дадено сумирано съдържанието общо на 2 капсули, които правят 1 доза) са общо 2000 мг рибено масло. В тези 2000 мг масло има 680 мг Омега-3. Като изпием 3 капсули, това прави 3 х 340 = 1020 мг Омега-3 и 3000 мг общо рибено масло. Не можем да ги направим точно 1200 мг, защото няма как да разцепим капсулата. Анадъммо?

Същото не е ли и за Ескимо 3? "Хранителен състав в 3 капсули: Омега 3-500мг и т. н..." Преписвам го от кутията

Аз го разбирам, че в 3 КАПСУЛИ има ОБЩО 500мг

Защото на няколко пъти видях да сте писали друго  newsm78

PinkPanther, ти как го разбираш?
Аз мисля че има някаква грешка в описанието на Ескимо-3. Пише че в 3 капсули се съдържат 500мг Омега-3. А в същото време отпреде на етикета пише че в шишето има 105 капсули по 500мг. Едно от двете не е вярно.Ако описанието е ок би трявало да са 105 капсули по 166,7мг. А ако 105 капсули наистина всяка е по 500мг тогава излиза според  препоръката 3 пъти по 3 че се приема общо 4500мг.

# 266
  • Варна
dalil, и на мен така ми се струва....

Мисля днес да питам в някоя аптека, но не виждам какво ще могат да ми кажат

Аз го взех за дребния /на 6г/, но може би ще го оставя и ще почна да му давам друго

П.П Знам за сиропите, но той не кусва никакви сиропи, затова трябва да е на капсули

# 267
На мен ми звучи като: Хранителен състав в 3 капсули: "Омега 3-500мг" - тоест това в кавичките е просто наименованието на лекарството. Защото обикновено така ги наименоват - еди-си какво ... (еди-си колко мг) и това винаги се отнася за 1 капсула, а после в инструкцията дават стойностите за цялата дневна доза (някаква минимална, примерно), съответно често е повече от 1 капсула. Така, че ми се струва по-скоро грешката да е в упътването за дневния прием - не 3 пъти по 3, а може би са имали предвид 3 пъти на ден (по 1 капсула)?
Но наистина в аптеката би трябвало да го разчетат по-добре или евентуално да поемат инициатива да се обадят на производителя за разяснение - все пак щом продават тоя продукт, трябва да могат да обяснят как се взима. Rolling Eyes

# 268
ето го и в сайта как е написано. Това 500мг хич не е част от името
http://www.helsonbg.com/eskimo_3_capsule.html

А това би трябвало да е еквивалента в iherb
http://www.iherb.com/Enzymatic-Therapy-Eskimo-3-Ultra-Pure-Omega … oftgels/3291?at=0
Тук пише пък 1500мг в три капсули, а ЕPА И DHA са горе долу като на българското ескимо.Което пък ми се струва малко за 1500мг. Но иначе и тук пише 3х3 на ден

# 269
  • Варна
От аптеката ми казаха, че си е така, както е аписано т.е в ОБЩО 3 КАПСУЛИ-500мг омега

Това на челната страна на кутията "105 капсули по 0,5г" е вероятно общото съдържание на една капсула с всичко в нея-тя си съдържа и др. неща като глицерол, желатин и др.

Но ХРАНИТЕЛНАТА СТОЙНОСТ за 3 капсули е общо 500мг омега

Друг е въпроса, че въпросната аптекарка смята, че дете на 6г трябва да приема по една капсула дневно

Общо взето много неясно е написано на опаковката. Също и това за препоръч. прием: 3 капсули 1 до 3 пъти дневно.
Може да се тълкува всякак- 3 капсули разделени на 3 приема или, по желание, 3 пъти по 3 капсули  newsm78

Аз мисля да давам на дебния засега по 2 капсули дневно, като компромисен вариант 

Общи условия

Активация на акаунт