Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - III тема

• 98 150
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Най-малките перлички, които се предлагат в БГ има да си ги пие с шепи. Според теб дали ще иска да дъвче ако са от големите? На моите деца в момента давам от тези, които пия и аз. Капсулата е около 2,5 см. и те си я джвакат  Mr. Green

# 631
  • Paris, France
Малката  категорично отказва да пие Ескимо кидс.Препоръчайте ми,рибено масло на перлички за дете на 2год.  bouquet

Ако не харесва вкуса, пробвай да го смесваш с храна, която харесва! Или да поливаш с него парченца плод. Покажи, че ти го пиеш! Кощунство е да изхвърляш вече отворен сироп. Много се съмнявам, че ще поглъща перлички дълго време. А и във форма капсули се съдържа по-малко количество полезни вещества. Аз не съм фен на капсули, хапове и перлички и поръчвам каквото мога в течна форма или на прах.

# 632
  • Пловдив
Синът ми скоро ще навърши 6 месеца и все още не му давам Омега-3.
При описанието на Ескимо Кидс пише, че е за деца над 1 година  newsm78 
Тогава ли трябва да започна?
Храним се с адаптирано мляко вече само два пъти дневно.
Извинявам се ако скоро е коментирано, но напоследък времето ми за четене и сведено до минимум  Embarassed

# 633
Ваня Simple Smile - по време на кърменето, рибеното масло го пиеш ти.

След отбиването на бебето се дава рибено масло.

В твоя случай - рибено масло съоветстващо на 600 мг омега-3.

# 634
Сутрин на децата преди да тръгнат по градини и училища им давам чаша прясно мляко с какао. Мога ли след това да им дам течното рибено масло, като закуската им ще е един час след това.

# 635
  • Пловдив
PinkPanther, благодаря за пореден път! 
За да съм сигурна, че ще  разбера всичко правилно ще си позволя да задам още няколко въпроса.
От кое точно рибено масло е по-добре да давам?
Имам спомен, че по-назад в темата препоръчвахте за деца Ескимо Кидс. При него дозата (до колкото разбирам) е 5 мл и е = 1200 мг Омега-3. Това означава че трябва да давам 2,5 мл.
На каката давам от това при него дозата от 2,5 ml = 800 mg Омега-3 (май  Mr. Green )
И последно за сега .... на такива малки дребосъци как точно трябва да се дава рибеното масло  newsm78 .... преди, по време, вътре в яденето?
Предварително благодаря за отделеното време!

# 636
didka_80 - няма никаво значене как се дава рибеното масло. Важното е да се пие.

Ваня Simple Smile - Може и ескимо. На мен ми харесва това:

http://www.iherb.com/Natrol-Norwegian-Cod-Liver-Oil-Cherry-12-oz … 355-ml/25532?at=0

Концентрирано и мнооого евтино.

Иначе, сметките са ти верни.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862 animal037

# 637
Да се запиша и тук!!!
попаднах на една статия и се замислих по въпроса за рибеното масло (аз дори и риба не ям) така че трябва да си набавям тази съставка Simple Smile нямам време да си изчета учебниците затова ровя надълбоко из нета и попаднах на тази изчерпателна статия: http://rigano.bg/blog/%d0%be%d0%bc%d0%b5%d0%b3%d0%b0-3-%d1%80%d0 … 0%b0%d1%82%d0%b0/
мисля да ги пробвам, но не смея да ги давам на детето, тя взима комбинирани хранителни добавки и се притеснявам да не "предозира"

# 638
Това е само блед намек за ползата от рибеното масло.  Учебници за него няма.

По-добре чети написаното тук.

Рибеното масло не може да се предозира при нормални дози.

animal037 Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862 afwitch

# 639
ще имам задача през почивните дни да прочета написаното и да се информирам

# 640
На мен ми харесва това:

http://www.iherb.com/Natrol-Norwegian-Cod-Liver-Oil-Cherry-12-oz … 355-ml/25532?at=0

Концентрирано и мнооого евтино.

Пинко: А не те ли притеснява високото съдържание на Вит. А с оглед на натрупването му при дългосрочна употреба?

# 641
  • Paris, France
Пинко: А не те ли притеснява високото съдържание на Вит. А с оглед на натрупването му при дългосрочна употреба?

Въпросът не е конкретно към мене, но искам да напиша това, което зная по въпроса. Витамин А е много важен витамин. Вярно е, че може да се предозира, но предозировка от рибено масло е възможна само при дефицит на витамин Д. В някои рибени масла количеството витамин А многократно превишава количеството на витамин Д. В конкретното рибено масло съотношанието е идеално. Ще потърся изследването, което показваше, че вит А и Д се усвояват много по-добре от рибено масло отколкото от хапове. Рибеното масло е много добра концентрирана храна, особено в зимните месеци. Допълнителен витамин А е особено важен за хора с малко мазнина, недоносени бебета и други. Може да се приема дори от бременни, но БЕЗ да се прекалява. Витамините от рибено масло се усвояват по-трудно отколкото от риба, например. Тоест, не всичко поето се усвоява. Лятото рибено масло с витамин А и Д е излишно и аз лично не приемам и не давам на децата. Има рибени масла без тези витамини. Точно витамин А помага заедно с витамин Д зимата. Когато няма слънце, той е важен - и за нощтно виждане в дългия мрак и за добра кожа за да издържа на студа. В пек и слънце е даже вреден. Професорката по педиатрия, която следеше сина ми, роден само кило, непрекъснато наблягаше на рибеното масло.

Цитат
Over the years, the Weston A. Price Foundation has compiled extensive evidence showing that natural vitamin A in foods such as cod liver oil is not toxic EXCEPT in cases where vitamin D is deficient. That is why we recommend only certain brands of cod liver oil. It is important to AVOID cod liver oil that contains low levels of vitamin D in relationship to vitamin A; the ratio of A to D in cod liver oil should be at least 10 to 1 - unfortunately, in some commercial brands of cod liver oil the ratio is as low as 100 to 1.

Това е най-важното! От тук:

http://www.newmediaexplorer.org/sepp/2008/07/23/vitamin_a_and_d_ … y_and_balance.htm

Да добавя, че витамин К, особено във форма на К2 е също важен и е добре да се приема заедно с рибеното масло, особено за артеросклероза, остеопороза и други. Хубавото на вит К е, че контрира кръвоизтъняващото действие на рибеното масло. Вит К помага и за слънчева алергия и е добре да се приема лятото.

# 642
  • Пловдив
Хм.... тъкмо щях да пиша, че май ще се спра на Ескимото точно поради дълго обсъждания спор по-напред в темите за предозирането на витамин А  newsm78
Моят син е роден 3,800 кг и към днешна дата тежи към 8,5 кг - няма навършени 6 месеца  Mr. Green
Ако започна да давам точно от това рибено масло, трябва ли да внимавам и избягвам нещо друго за да не стане предозиране на витамин А. Не давам Деавит например. Купувам Д3 от iHerb пак препоръчан от PinkPanther
Ох голямо чудене пада, ама то човек като не разбира newsm78 newsm78

# 643
Това рибено масло е с високо съдържание на омега-3 (1150 мг в 5 мл). Значи, на деца ще се дава по половин лъжичка. Тогава дозата на вит. А ще е значително под препоръчителната от 3000 М.Е.

Да, вит.А се натрупва, но и се изразходва. Натрупва се излишното.

С две думи: преди да ви го предложа съм го сметнал... bowuu

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862 animal037

# 644
Здравейте, искам да споделя нещо с Вас и ако може някои да ме посъветва!
Преди 45 дни си пуснах изследвания за кръв и се оказа:
холестерол - 6.40 /0-5.2/
HDL холестерол - 0.92 /1.68-  /
триглицериди - 1.16 /0.46-1.60/
LDL холестерол - 4.06 /0-3.88 /

всичко друго беше в нормата.
 Тогава започнах да пия по 9 таблетки дневно ябълков пектин и сутрин на гладно да ям сусамов тахан по 3 супени лъжици.
Днес си  направих нови изследвания:
холестерол - 6.68 /0-5.2/
HDL холестерол - 1.29 /1.68-  /
триглицериди - 1.50 /0.46-1.60/
LDL холестерол - 4.70 /0-3.88 /

Моля, някои да ми даде съвет!
Гледам в темата, че пазарувате по iHerbq, но аз за съжаление не знам как  Embarassed, затова, днес на връщане от работа си купих ето това:
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://www.framar.bg/img_tool … D1%26tbs%3Disch:1
Бих помолила, някои да ми каже дали да го включа и как да го пия Praynig и според Вас след колко време да направя нови изследвания.
Жена съм на 43 год, ако това има значение!
Моля за съвет и предварително Ви благодаря на всички !

Общи условия

Активация на акаунт