Имам нужда от вас !

• 3 354
  • 29
  •   1
Отговори
# 15
       Авторката, децата ти в тази, другата държава ли са родени? С какъв статут си там ? В повечето европейски държави имаш    добри шансове да се оправиш сама , ако се наложи де...Има си закони, полиция, социални служби, които ще ти помогнат в нужда.
    Ако, стане напечено вобще не се замисляй, а им мятай и на тримата куфарите пред вратата и да ги няма, ти си в правото си, това не е България все пак.  Дядото да не си мисли,че ако в България може да млати жена си и да я души, а тя да стои при него щото няма къде другаде да иде , то и в Европа е така.

Последна редакция: ср, 26 май 2010, 18:34 от Муцунаta

# 16
Благодаря на всички, които отделиха от времето си и ми отговориха какво мислят.Мненията ви са доста противоположни, но всички ми помогнахте по един или друг начин да си сверя часовника.Колкото до пръстена, никoй не се е затръшкал, всяка жена заслужава да получи предложение и пръстен, това е хубава традиция, за някои старомодна, за други романтична, за трети ненужна палячовщина.Още повече , че АЗ държа на това и главното ми разхочарование беше не от липсата на пръстен, а от игнорирането на моето мнение и желание.А колкото до двете деца, не виждам защо човек трябва да се отказва с раждането на децата си  от мечтите си, да се сбогува с розовите романи , ежедневието е достатъчно сиво, проблемите са твърде много, че да допуснем да станем безчуствени към себе си и околните  и в добрия и в лошия смисъл. А колкото до това с финансовия въпрос, дано няма сред вас такива чиити брак се крепи единствено заради \"липсата на избор\".Защото избор винаги има, може да е трудно , но не невъзможно. Но това е друга тема....  bouquet

# 17
Колкото до пръстена, никoй не се е затръшкал, всяка жена заслужава да получи предложение и пръстен, това е хубава традиция, за някои старомодна, за други романтична, за трети ненужна палячовщина.

Традицията е първо предложението и пръстена, после децата. Ти си ги обърнала наобратно, що ревеш сега?  Laughing
ТИ държиш на това, ТОЙ обаче - не. Ама тези неща предварително се уточняват...
Нищо, де, толкова си чакала, ще почакаш и още. Може пък, като се родят внуците, да се разнежи човекът и да ти подари пръстен?  Peace

# 18
Ох,не мога да разбера какви хора сте вие бе - при първия сериозен скандал и - вземай си децата и багажчето и да те няма!Че и в полицията да се оплаквала.. ooooh!

Ако вие така действате - горките ви мъже...

# 19
Много крайни мнения - в двата полюса. Аз на мястото на авторката бих изчакала (в разумни граници на времето) да си намерят квартира и просто бих забравила за случката и за тях като хора, без да натяквам на мъжа си, така като сте сами с мъжа ти и децата ще прецениш нещата дали ще се оправят и дали ще сте щастливи. А за пръстена и предложението - не го мисли толкова, може пък да се ожените и децата да са ви шафери когато проходят... Стискам ти палци и ти пожелавам търпение.

# 20
  Na men mi se stori, dosta strashno,che svekurut q dushi i obijda grozno, no qvno e normalno za drugi. OK, razbrah.

# 21
  • София
Ох,не мога да разбера какви хора сте вие бе - при първия сериозен скандал и - вземай си децата и багажчето и да те няма!Че и в полицията да се оплаквала.. ooooh!

Shocked newsm78

# 22
Пар-Цуци, мисля че ако мен някой тръгне да ме души - не бих се замисляла много-много. Просто този човек ще престане да съществува за мен.

# 23
  • Брюксел / София
Ще се въздържа да коментирам цялата ситуация защото моето мнение е от крайните, но все пак варианта някой (подчертавам някой, а в случая това е роднина) да ме души и мъжът ми да гледа и единственият му коментар да е "утрото е по-мъдро от вечерта" е меко казано безумен (според мен) за проява на чувства и отношение от най-близкия ми човек. Странно е за мен, че това не впечатлява особено много хора. Все пак дори и когато човек се кара с някого трябва да има някаква мярка, ако не в това, което казва, поне в това, което може да направи. Иначе свекър й както я мисли за никаквица при следващ конфликт може спокойно да я удуши без възлюбеният или майка му да реагират.   

# 24
 bat i ti kato men ne si razbrala, problemut na avtorkata vobshte ne e v tova, che svekur i q dushi priqtelski, po-strashnoto za neq e ,che tq nqma godejen prusten i brak...

# 25
  • Брюксел / София
Да де, изумявам от приоритетите на хората Shocked

# 26
  • София
Вчеря свекър ми злобничко ме попита защо постоянно съм контролирала сина му #Crazy
Нарече го пълен глупак, щото ме бил питал, може ли да излезе с приятели. Ми, обърнах се и кротичко казах, че първия път в който се изниже без да говорим по въпроса, ще се наложи да си го прибере обратно. Човекът се ската и повече дума не обели по въпроса.
В този ред на мисли - НИКОГА НЕ БИХ ИЗТЪРПЯЛА НЕ САМО ПОЛОЖЕНИЕТО НА АВТОРКАТА, НО И МНОГО ПО-МАЛКО ОТ ТОВА.

# 27

Ти колко време би изчакала, ако свекърът ти иска да те удуши?

# 28
Разбирам много добре болката и огорчението ти. Според мен трябва да запазиш достойството си и да поискаш от приятелят ти уважението и мястото които заслужаваш, пък било и само с факта, че си му родила две дечица, че се грижиш за тях и т.н.
Товасемейство  е типичен пример за семейство от миналия век- свекървата гледа внученцата, свекъра тропа по масата, а родителите наблюдават(в някаква степен) пасивно израстването на собствените си деца. Според мен трябва да излезете само двамата някъде, където може да поговорите сериозно, за да му обясниш, че въпреки любовта, която изпитваш няма да позволиш така да се отнасят с теб. Дай му ясно да разбере, че не желаеш децата ти да растат в такава обстановка. Бъди категорична, поставете си срокове, помисли си какви са вариантите за теб, пести средства- може да ти потрябват. Със свекъра и свекървата се дръж дипломатично, не позволявай да те стъпчат, бори се за семейството си. Зная, че е много по- лесно да се дават съвети, но от поста ти личи, че не си човек, който ще се остави на течението. Стискам ти палци- и не забравяй, че ТИ си силната- тръгнеш ли си с децата към БГ на мъжа ти няма да му хареса новия живот в чужбина с мама и тате.
Успех!

# 29
Два пъти прочетох написаното и доста неща ме теразят в поста ти.
Мъжът ми никога не е допускал някой да ме обижда,камо ли да тръгне да прилага физическо насилие върху мен.
Карал се е с родителите си заради мен не веднъж и ясно е давал да се разбере,че е плътно до мен.
Нямаме деца,не сме женени,но за това съм сигурна,че не би го позволил.
Както и между другото родителите му да живеят с нас.
Но въпроса ми е,защо родителите му не се върнат в България?
Не може да нямат абсолютно нищо или да не могат да си намерят работа.
Кажи на мъжа си като за последно,че ако не направи той нещо,ти ще си вземеш децата и ще се изнесеш.
Сигурно няма да стане така,но поне ще се стресне и ще помисли.
Не мисля,че той не държи на теб или,че не те обича. Но все пак и те са му родители. Представи си някой ден детето ти да те изгони,защото половинката му не те иска.

Общи условия

Активация на акаунт