Пиша ви за малко мнения и съвети .. Та ситуацията е следната: майка ми е на кръстопът между две работи .. В момента работи на едни оранжерии.Много е трудно там,по цял ден седиш наведен,горещо е .. Преди 4-5 дни брат й т.е. вуйчо ми и се обади да й каже,че е успял да й намери работа на Слънчев бряг като детегледачка..Вчера майка беше на интервю , всичко било тип и топ,най-вероятно ще я вземат(тези дни ще й се обадят да й кажат).Но има едно НО .. Ако се съгласи за детегледачка,трябва да спи в Слънчев бряг и ще може да се прибира само в неделя..Мен това не ме притеснява , на 16 съм , мога да готвя и всякакви такива домакински работи..Обаче нея я спира ..Не й се иска да ни оставя,но на Слънчев бряг ще й е по-лесно,сигурна съм ! Знам,че гледането на чужди деца си е голяма отговорност,но не може да се сравнява с работата в оранжериите..Даже ако се съгласи ще си направи нещо като почивка-по плажове,разходки насам-натам .. Другото,което я спира е , че ако отиде в Слънчев бряг аз няма да мога да работя .. Исках да съм при нея на оранжериите,но ако тя не е там няма как да стане .. А пък на мен адски много ми се работи,искам да видя какво е това да изкарваш пари с истински труд,а и да съм поне в малка помощ на наще...Общо взето това е ..Всякакви мнения и съвети приемам,че до ден-два мамчето трябва да е сигурна коя работа иска..А до момента определено не изглежда такава ..

П.П. Малки подробности,които не уточних,за двете работи-на оранжериите няма точна заплата.От теб зависи колко ще спечелиш.На ден се плащат по 16 лева и ходиш когато си поискаш..Да приемем горе долу,че всяка седмица почиваш по 2 пъти..Това означава че на месеца ти се падат около 22 работни дни..22 по 16=352 .. максимум заплатата да ти е 400-450,ако почиваш по-малко.. Ако майка остане и аз ще работя .. Да кажем,че аз ще работя около 15 дни в месеца..Това означава 240 лева ..максимум 280-300..Като съберем нейната и моята заплата стават 600-650...А като детегледачка ще взима между 400-500 лева .. Струва ли си да остане на оранжериите ?
Между другото майка сега се прибра и каза,че ако й се обадят от Слънчев Бряг ще отива..Днеска на някакви жени от оранжериите им станало лошо от горещината в парника,вдигнали кръвно..ужас.. По-добре да отива..Не си струва заради някакви си 400 лева да припада..
.