На кръстопът ..

• 2 228
  • 16
  •   1
Отговори
# 15
  • * Under the stars *
Благодаря ви за мненията и съветите..Определено вече се отказах за оранжериите.Ще направя всичко възможно да си намеря някъде работа.Дано късметът е на моя страна.

Kirk Hammett Няма нищо..Нормално е да реагираш така.Правилно ли разбрах,че имаш познати,които могат да ми "подадат ръка" така да се каже?Наистина ще се радвам ако е така  Hug

bi_bi_to Съгласна съм с теб..За съжаление в повечето случаи е така..

Муцунаta Благодаря за идеите..Знам какво е да си камериерка,помагала съм на майка ми.При нея определено не беше лесно,но си зависи и от хотела.Ще ги обмисля предложенията.

# 16
Slynchice,

Аз съм от тези, започнали работа на 17, малко след Жан Виденовата зима, стечение на обстоятелствата, наложи се. Работех без договор и осигуровки тежка и мръсна работа. Сега на 30 уча второто си висше, което сама плащам, знам много добре няколко чужди езика и от няколко години отивам на море...просто като на море. В тоя ред на мисли искам да Ти кажа смело да пробваш да си намериш работа, но, моля Те вземи под внимание следните няколко неща:
1. Отиди в Районната Инспекция по Труда по местоживеене заедно с майка Ти и помоли да Ти се издаде разрешение за работа на лице, ненавършило 18г. Без такова разрешение много работодатели ще се страхуват да Те наемат, а ако го направят пък, то ще е без договор и осигуровки и де факто би се поставила в положение да зависиш изцяло от тяхната добра воля и добросъвестност, което аз, като попрепатила през годините, далеч не те съветвам да правиш.
2. По морето има много големи хотелски комплекси, които търсят аниматори, (това са хора, които организират забавленията на деца, а и възрастни), бармани, сервитьори за шведска маса, градинари - работата не е от най-тежките, а и не винаги присъства изискването за знаене на чужд език.
3. Ако пък се справяш добре с някакъв чужд език - още по-добре, шансовете Ти се увеличават.

И на последно място искам да кажа, че не е задължително да пробваш по шуробаджанашкия начин, напълно е възможно да постигнеш нещо и сама, просто трябва да го искаш и да не се отказваш и обезсърчаваш от малките неудачи по пътя си, а такива се случват на всеки, повярвай.
Искрено Ти пожелавам една чудесна и забавна работна ваканция  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт