Имам нужда от вас !

• 3 351
  • 29
  •   1
Отговори

Проблемът  е следния. С приятелят  ми сме заедно от 3 години, познаваме се и  от преди това , но лубота ни пламна по-късно.След това всичко се случи много бързо, на 3тя месец от връзката ни  бях бременна, искахме го и двамата, когато дъщеричката ни  беше на 6 месеца, забременях за втори път. Сега имаме две прекрасни деца, на които ежедневно се радваме.Всичко звучи прекрасно, но...
Не живеем в България, по стечение на обстоятелствата, майка  му заживя при нас и сме  заедно почти от началото на връзката ни.Тя  много ни помогна, но и много ни попречии...Не успяхме сами да се справим със задачата да сме родители.Отменяше таткото във моменти, когато беше редно той да бъде ТАМ.Оправданието беше, че той ходи на работа и че трябва да си почива. Освен това имахме и различия, спорове,тя наистина ни помогна много, но беше и много изнервена, започна да се кара със сина си за щяло и нещияло,казваше че е млада и и се искало да има и друг живот.От друга страна, това да бъде самостоятелна беше невъзможно и продължава да бъде на този етап, поради това че тук на тези години и без език е почти невъзможно да си намериш работа, да излезеш на квартира и т.н.Тя опита на няколко пъти, но все неуспешно.Преди месец при нас дойде и баща му. От този момент нататък започнаха истинските проблеми.Трябваше и той да търси работа,а не ставаше нищо, започнаха се пак обвинения към сина им, че не им помага, че не може да им намери работа. Живеем в двустаен апартамент, с 2 бебета сме,положението стана тягостно и напечено. С приятеля ми започнахме много се караме, изнервени сме и  заради децата, двете са много малки все още, на моменти изнемогвам въпреки помоща, безсънието също си оказа думата.Отслабнах много , загубих апетит. На него също не му е лесно, по цял ден е на работа и върху неговите плещи тежи изхранването на цялото семейство.Преди няколко вечери пак се скарахме, казахме си много тежки думи. Допуснахме грешка, че го направихме в присъствието на родителите му.От този всичко се преобърна на 180 градуса. Отношението им към мен много се промени.Баща му ме нарече никаквица, че като ме е избирал е бил кон с капаци и че на такива като мен е можел да направи и 5 деца. Това е най-лекото, другото го спестявам, защото е срамно.Аз не останах длъжна, казах му да напусне дома ми,при което той тръгна да ме души. През цялото време, приятелят ми беше там....присъства на разговора, скочи едва тогава когато се стигна до физическо насилие.Преди това докато баща му бълваше , го помолих да ме защити, да каже нещо, той ми отвърна,че ще говорим на другия ден и че утрото е по-мъдро от вечерта. Почуствах се предадена в този момент.Все още се чувставм така. Никога, никoй в живота ми не беше постъпвал така с мен, мислеля съм си , че винаги ще скочи за мен, даже и в по-маловажна ситуация. Отидох при приятели същата вечер, след това се  прибрах само и единствено  заради децата си, най-вече заради малкия които кърмя и не може душицата без мен.На другия ден го попитах какво е решил да правим. Отговори ми , че ще помоли техните да се изнесат на квартира, че ще им помогне в началото да си стъпят на краката.Добре, но....мянаха вече няколко дена, а никoй нищо не прави, никoй не бърза да се изняся, когато го поитам нещо  ми отвръща изнервен, че не може да стане на мига. Аз не издържам повече, искам да се махнат час по-скоро, задушавам се в собствения си дом. Необяснимо ми е , че вечер когато всички сме заедно, той се държи с баща си все едно че нищо не се е случило...
И да се върна назад...не сме женени.Още , когато забременях, бяхме отишли в мола и той ми каза, хайде да си вземем пръстени. Даже и мерихме, аз му казах обаче, че годежня пръстен искам той да ми го избере и да ми го даде както той прецени. Искаше ми е да е романтично, а не просто така....След това работите утихнаха, мислех си ,че ще ми предложи в най-скро време, родих , после дойде второто ни детенце. В началто се шегувах , че нещо се мотае, след това започнах по-дебели намеци, че ми се иска да ми предложи. Имало е моменти, когато даже съм плакала за това, че много мои приятелки се омъжиха или получича пръстени без да имат деца. Може на някои от вас това да се струва консервативно, но аз не исках този момент да ми бъде спестестен , казвах му го безброй пъти. Отвръщаше ми , че имаме две деца заедно и ,че този факт  говори повече от пръстен.  Та така стигнахме и до тук, когато баща му ме нарече\" никоя\"  и че това не е моя дом, зашото сина му плаща за него.
Благодаря на всички, които го ичетоха до край.Трудно ми беше да обощия всичко накратко, опитах да буда обективна без да обидя никого и да създам у вас предварително мнение.Но въпросут ми е какво да правя. Обичам го, но егото ми е страшо наранено, загубих доверието си в него. Редно ли е да му простя и да продължа? Не са ли много знаците, че той всъщност не държи на мен, че ще има и занапред такива ситуации.Че не е редно да допускам да ме унижават, при това най-близките ми и , че с такива неща не бива да се правят компомиси, защото така човек загубва собственто си самоуважение. Кажете ми какво мислите ! Благодаря ви.

# 1

Но въпросут ми е какво да правя. Обичам го, но егото ми е страшо наранено, загубих доверието си в него. Редно ли е да му простя и да продължа? Не са ли много знаците, че той всъщност не държи на мен, че ще има и занапред такива ситуации.Че не е редно да допускам да ме унижават, при това най-близките ми и , че с такива неща не бива да се правят компомиси, защото така човек загубва собственто си самоуважение. Кажете ми какво мислите ! Благодаря ви.

Да, права си, абсолютно съм съгласна,  че с такива неща не бива да се правят компромиси, защото така човек загубва собственото си самоуважение.
Но, тук идва въпросът за двете бебета и с какво ще се издържаш и тях също, ако го напуснеш сега?
Ако финансово не си зависима от него, тогава решението е много по-лесно. 

# 2
А ти имаш ли друг варинат, различен от този да живееш със семейството на мъжа си? Мисля, че нямаш. Тогава защо ти е да се донавиваш колко ти е зле от неговото отношение.
Освен това е малко късно да се тръшкаш за годежен пръстен - ако толкова много си държала на това, трябвало е да се пазиш от забременяване. Т.е. ти си тази, която не държи на собствените си желания, пък после ревеш, че и той не ги счита за важни.

И ако ситуацията може да се влоши, това ще е ако той се изпокара с родителите си. Хем ще ги издържа, хем ще са на нож. А ти точно това искаш.

Имаш нужда от голяма доза непукизъм, за да доживееш по-добрите времена. Другият вариант е помощ от трета страна.

# 3
Не мога да ви разбера младите...
Искаш брак, тоест сигурност - прекрасно. Но от какъв зор са ви тези годежни пръстени? То бива, бива промити от сериали мозъци, ама...
Не годежният пръстен, бракът ти дава някакви юридически предимства в живота. А бракът може да е по любов или по сметка, не по пръстен. Едно време като я нямаше тази мода, да не би да не се женеха хората? Ама не, трябва младежът да се направи на идиот, да ти пада на колене, пък ако може и на по-така романтично място, пък пръстенът да е намсикъвси, пък и ако някоя завистлива приятелка се подмотва позеленяла от яд наоколо, още по-добре...
Направил ти човекът две деца, ти тепърва пръстен и романтика чакаш. Мятай розовите романи в коша и хващай живота си в ръце - тези деца на теб чакат...

# 4
Била съм в подобна ситуация с дете на годинка и малко отгоре. На другия ден купих билети за двете с детето, събрах си багажа и се върнах в България. Мноооого молби бяха и на колене и какви ли не циркови изпълнения. Laughing

Ако не искаш никой да си изтрива подметките с теб, трябва ясно да покажеш кой командва парада. Ти много пъти си демонстрирала точно обратното и самия факт че не си настояла на сватба е най-показателен. Ако аз бях бременна бих поставила ултиматум- или сватба или никога повече няма да ни види с детето. И изобщо не се шегувам, бих го направила и окото ми няма да мигне. То в такива моменти си проличава колко струваш за него и дали изобщо нещо струваш.

В сегашната ти ситуация нито миг не бих се колебала- имаш си родители в България които да те подкрепят нали? Хващай си децичата и бегом от мамини синченца барабар с роднините му , много далеч!

Ако не го направиш, ще си плащаш цял живот жестоко с още по-големи унижения. Ако го направиш, мъжът ти ще ти бъде в краката и ще загърби родителите.

# 5
Ама че глупави отговори (ша ма извините Mr. Green)

Ама и момата си я бива.
Първо, дръж се като голям и зрял човек. Жена с две деца, седнала да се тръшка за пръстенче.
Мъжът ти е предложил (в мола), ти си отказала. Грешка! Той го е направил по негов си начин, но ти искаш друго.
Той в момента е м/у чукът и наковалнята. Не виждам защо е трябвало да се меси докато сте си викали с баща му. Ти си голям човек имаш право да се караш с който си искаш. Когато е станало напечено се е намесил....
Не зная, гледайки от страни ми се струва, че нямате много проблеми. Отиди му кажи, че го обичаш.
Седнете и обсъдете положението като големи хора. Не позволявай на никой да застава между двама ви.
Имам чувството, че гледаш малко от своята камбанария само.
За родителите му няма да коментирам Sick
Знам какво става с хората живеещи извън БГ. Знам за нервите, несигурността, караниците.
Искам да ти кажа, не се подавайте на тези емоции, всичко минава с времето.
Бъди търпелива и се опитайте да сте си гръб един на друг. От думите ти поне изглежда, че има оправия.

# 6
На твое място щях да се оплача в полицията от баща му. А за апартамента ако имаш документ, че плащаш наравно наем, или си е ваш, не може да си безсилна да ги изгониш, мисля. Страхотна наглост, не знам какво да ти кажа, освен, че ако мъжът ти продължава да се държи като недорасляк най-добре е да си тръгне с мама и тате. Успех !

# 7
Жалка действителност.
Поставяш му ребро въпросът с кого иска да живее,
с теб и децата или с мама и тати.Спокойно можеш
да ги изриташ и тримата от домът ти, независимо дали е
твой , негов или сте на квартира - това не е BG.

# 8
В коя държава е авторката? Евентуално да разбере от други в същата страна какви права има върху общото жилище - нейно ли е, на свекъра ли е, евентуална издръжка и пр.

# 9
  • Варна
Отношенията ти със свекъра и свекървата едва ли ще станат бистри като роса. Не отстъпвай в желанието си да сте сами, но бъди готова да се лишиш от всякаква помощ. Вероятно наистина не биха могли да се изнесат за ден-два, но проблемът трябва да се реши. Говорете за това само насаме и когато сте много спокойни. Интересно как са дошли при вас, щом нямат и идея какво и къде ще работят? Убедени са, че "детето" трябва да ги издържа? Но детето си има две деца. По тези въпроси трябва да си твърда, а пръстен можеш да си купиш и сама.

# 10
Според мен сте много изнервени и изморени в момента.
Не виждам да имате някакви проблеми, които заслужават да се коментират. Като изключим родителите му, разбира се.
Настоявай те да се изнесат по възможно най-бързия начин и ще видиш, че после нещата ще се успокоят и положението не е чак толкова трагично.
Между другото не се самонавивай- според мен мъжа ти не е направил нищо, с което да те нарани. Нормално е да не започне да крещи на родителите си, все пак има уважение към тях, но и ако не им намери квартира в най-скоро време това за мен ще означава, че много не му пука за теб!

# 11
Аз мисля, че мъжът ти е взел твоята страна. Не виждам нищо, което да показва, че не държи на теб. Не може да ги изгони да си ходят в чуждата държава, без да познават никого, къде ще отидат. Трябва време наистина, за да се намери жилище за тях. Не е приятно след случката да ги виждаш в къщи, но според мен би могла да изчакаш да се изнесат. Не разбирам лично аз ултиматуми от рода "Родителите ти или аз?". Двете са на абсолютно различни плоскости за мен и подобен ултиматум ще ми звучи глупаво и детинско. Ако мъжът ти показва, че те обича, държи на теб, радва се и се грижи за децата и твърди, че се старае да подобри положението в къщи, на теб ти остава да бъдеш просто търпелива.

# 12
Не мога да ви разбера младите...
Искаш брак, тоест сигурност - прекрасно. Но от какъв зор са ви тези годежни пръстени? То бива, бива промити от сериали мозъци, ама...
Не годежният пръстен, бракът ти дава някакви юридически предимства в живота. А бракът може да е по любов или по сметка, не по пръстен. Едно време като я нямаше тази мода, да не би да не се женеха хората? Ама не, трябва младежът да се направи на идиот, да ти пада на колене, пък ако може и на по-така романтично място, пък пръстенът да е намсикъвси, пък и ако някоя завистлива приятелка се подмотва позеленяла от яд наоколо, още по-добре...
Направил ти човекът две деца, ти тепърва пръстен и романтика чакаш. Мятай розовите романи в коша и хващай живота си в ръце - тези деца на теб чакат...

Браво како Сийче.. за това иде реч!

# 13
Признак на ниска култура и неуважение към собственото ти дете е склонността да критикуваш избора му на спътник в живота, още повече-немислимо е баща му да упражнява каквото и да било насилие над теб. Това е преминало границите на всяко възможно човешко разбиране и благоприличие.
Помоли твърдо, но с необходимото търпение и логическа аргументация, първо пред мъжа си, после пред родителите му, че подобна семейна среда няма да бъде толерирана и ден повече. Тя не само е ненормална, но е и вредна за децата ти.
Дай някакъв ултимаум, срок, в който родителите му да си намерята работа и да се изнесат от дома ви, ако ли не-да се връщат в България. Бъди твърда, настоявай пред мъжа си, засегни аргумента за психическото здраве на децата ви.
Подобно съществуване носи огромния риск отношенията ви да се пречупят безвъзвратно някъде по пътя между синовния дълг на мъжа ти и егоистичните домогвания на родителите му.

# 14
В цялата тази ситуация мъжът е в най кофти положение. От една страна жената и децата, от друга родителите, които са ви помагали в нужда. Няма как да ги изхвърли на улицата, много малко хора биха постъпили така. И ако евентуално го направи каква и е гаранцията на авторката, че след време няма да постъпи така и с нея. Изобщо не е невъзможно, във форума на самотнте родители е пълно с истории за мъже постъпили свински със собствените си деца за жените им да не говорим. Друг е въпроса да се юрнеш из чужбината и да чакаш някой да те оправи и нареди, настанявайки се в нечия къща, било то и на детето си с изисквания и претенции за каквото и да било. А това че бащата вижда майката на внуците си като натрапница и хич не се усеща че натрапника всъшност е той говори за културата и безграничното му нахалство. С натиск и скандали нищо не се постига. Приятелят ти да се опита да намери работа поне за единия си родител, за да не ви станат двойни разходите, и ако не стане да ги праща за Бг. Незнам в коя страна сте но положението е доста сложно в почти цяла Европа. Нямам представа как с една заплата ще се плащат разходите на две къщи ( освен ако не е достатъчно сериозна де ) и като гледам колко са несъобразителни мама и тати следващата тема да не е - .. парите не стигат да купя памперси за децата, а на свекърите не им пука...-
Относно годежните пръстени Как' Сийка пак отцели десятката.

Общи условия

Активация на акаунт