Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 32

• 35 028
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • Неизживени спомени
Относно палтото,за мен беше направо подигравка.
-Сега е моят мъж,виж ме колко съм добре!айде да не си валат-ето ти старото ми палто,защото си имам ново,по-скъпо!
Много подла и елементарна постъпка беше това!Лейля сама предизвика нещастията които я сполетяха.В последните серии много ми хареса промяната и като персонаж,но отново показа нестабилността си и,нуждата от закрила.Мисля,че срещата козела,не и повлия кои знае колко,а по скоро страха да не хлътне отново по него Rolling Eyes

# 151
  • Варна
Ето трейлър на 157 епизод по турската http://www.youtube.com/yaprakdokumu#p/u/0/3pNGcbrVa40 Стават разни работи  newsm78 newsm78 newsm78

# 152
Така е,и това не беше постъпка от глупост,наивност...беше грозна сцена!Та,лесно наранимите хора не нараняват ,не и по-такъв начин,и то сестра си!Ето как един такъв жест,може да те докара до лудост!Ако не беше постъпила така,Неджля колкото и привлечена да беше от Оуз,никога нямаше да причини това на сестра си,да избяга с мъжа й,нямаше да си го позволи.

# 153
в този момент Лейля не съзнаваше според мен този си жест, а по-скоро искаше да покаже финансовото си положение в този момент.
Но този момент многократно е дискутиран в темите и тук давам и моята гледна точка, вероято отново ще има противоречиви коментари или еднозначни.
Моля, да ме извинят почитателите на красивата Неджля не искам да противопоставям двете сестри нито по външност, нито по характер.

Лейля е много драматичен образ и е трудно да се пресъздаде, но мога да кажа, че Гьокче Бахадър с изразителното си лице предава всяка емоция на героинята си много умело и достоверно.

В тази връзка имало ли е /със сигурност да/  анкета за това кой актьор най-добре влиза в ролята си? Изключвам Фикрет и Али Раза получили награда за участието си в сериала.

# 154
Не ми нападайте така Лейля момичета.  Crossing Arms
За мен тя е човек с лабилна психика. Дори и наглед дребни препятствия за нея изглеждат непреодолими. Лейля я скъсаха за университета, приключи с Джан, появи се Оуз,сестра й се омъжи за мъж, който я обича и подкрепя, има си и приятелки. Пък и за мен Лейля е от хората, които трябва да са прикрепени към някой, за да се чувстват добре. Такъв човек няма в момента. И за това Лейля се чувства толкова самотна и изоставена в момента. Когато човек е в депресия, както е тя се фиксира само върху негативното, върху това как са преуспели всички, а само тя е пълен неудачник, който само разочарова родителите си.  Sad
Ако в живота й имаше мъж като Джем, мисля, че много по-лесно би си стъпила на краката и би забравила Оуз. Но сега като е сама, само се самосъжалява и все се връща в миналото и рови в раните си.  Thinking
Пък и Шефкет и той избра "най-подходящия" момент да се обади. Ей този човек и той няма да се научи. Нали уж беше приключил с Ферхунде. Като си реши нещо да си държи на позицията, а не да я сменя в зависимост от посоката на вятъра.  Sick
И вкъщи се беше така. Решат да излизат, тати каже, че не може и той хоп няма да излизаме. За това не мога да го уважавам, защото не може да си отстоява решенията и позициите.  Naughty
Слабохарактерен си е и това е. Ама иначе си е симпатяга и не бих му отказала, един обяд или една вечеря.  Mr. Green

# 155
Добър ден и от мен!

Аз мисля, че Лейля не беше толкова наранена от това, че "любимият й Оуз" и е изневерил, а от това, че "мъжа" й и е избягал със сестра й . Тя знаеше, че няма нищо да излезе от този брак и раздялата беше просто въпрос на време, но се почувства унизена, което я накара да започне да се самосъжалява и от там нататък се разрази голямата драма

# 156
Неджля е изключително елегантна и красива тук Peace

# 157

Къде?  newsm78

# 158
  • Варна
На този трейлър ли http://www.youtube.com/yaprakdokumu#p/u/0/3pNGcbrVa40 newsm78

# 159
Напоследък ми се налага да общувам с млади хора с лабилна психика.
Умни,с точни разсъждения,проницателни,изглеждат съвсем нормални и адекватни.
И в един момент-при най-малкото нещо,ей като случая с вилицата,или видяли нещо или някого;край-психиката им рухва,стават безпомощни,непредвидими и опасни за себе си и другите.
Нормалният човек ще се разстрои,но после ще излезе от ситуацията,а при болните мислите кръжат едни и същи,постоянно,докато човекът(Лейля)откачи да ги слуша и изпадне в криза,нагълта хапчета,посегне си.
Тя затова завижда на Оуз,Неджля,Ферхунде-тях също съдбата ги шамари яко,но техните психики  издържат и ги изкарват по един или друг начин от кашата.А тя стои безпомощна и се дави в кашата,неспособна да помръдне.Какво каза вчера"не мога да помръдна",без да е физически болна.И още :Оуз направи това и това,но пак ходи с вдигната глава и действа по плана,който сам си е начертал.Яман,унизен,предаден,съкрушен,също намира сили в себе си да продължи и се кефи на живота с миската,даже може пак да оправят отношенията с Оуз.Оя и Джан също се затвориха в собственото си удобство и затвориха вратата под носа й.
А тя е неспособна да подреди чувствата и мислите си така,че да не й пречат,а да работят за нея.Изобщо не е въпроса до мъжете,парите,университета.
Страшна беда е това.И смятам,че Оуз и Неджля го провокираха,но тя го имаше и преди.Тази непоследователност на постъпките,неестественост на поведението,не бяха на нормален човек.И мен много ме издразни театралното подхвърляне на палтото към Неджля,но сега го разглеждам в нова светлина.Не като опит да унизи по-бедната сестра,а като тържество:"Ето,аз съм обичана жена и съпруга,водя нормален живот,мъжът ми се грижи за мене и ме глези,семейството ми ни прие.Аз успях!!!!".
Мисля,че истинското наказание на Неджля ще бъде цял живот да я води за ръка,бавно,полека,внимателно,на почивки...

# 160
Ей, че много постове си харесах Laughing Hug

Добро утро!Споделям кафенцето пред монитора Grinning.
Малко преувеличена ми е тази дълбока депресия на Лейля.Загуби съпруг,който никога не я е обичал и тя прекрасно го знаеше,всъщност това даже не е загуба.Да продължава да й тежи измяната на сестра й,разбирам,ама все да повтаряш-отнеха ми мъжа...сякаш е била супер щастлива с него...,не беше така,тя сама искаше да се разделят,беше й се изяснила картинката.Другият мъж в живота й се оказа женен,и там нямаше кой знае какво.Светът не свършва с тези двамата!Тя по-скоро завижда на сестра си,че въпреки всичко сторено от нея,тя е щастлива.Може би не е завист,а самосъжаление.Много меланхолична е.Неджля се уредила,Оуз си стъпвал на краката,Джан се върна при жена си....полагат усилия за това.Да те приемат в университет не е късмет,а полагане на труд.Симпатична ми е,мила ми е,съжалявам я,но тя само това предизвиква у хората.Не може да посягаш на живота си,защото хората около теб успяват ,а ти не.Каква причина е това!?ми стегни се малко,животът е пред теб,на 20 си!

Е как тогава е способна,да анализира много точно ситуацийте,хората,действията им?Предвидлива,съобразителна,адекватна за всичко около себе си,и в същото време,толкова не "виждаща" себе си.Ферхунде разбирам,преживяла е много,но Лейля,какво толкова е преживяла тя!?Че тя откакто се разболя,само умни и точни разсъждения има.Не ми се вързват нещата нещо Thinking.

Хората мръдват ли когато половинките им ги изостават,и то тези,дето не са ги обичали!?Сещам се за причини,които биха ме изкарали от релси,но случилото се на Лейля,не е повод за това.Че какво й направи Оуз,когато я видя пред кабинета на Яман-нищо,пита я там ли работи.Това достатъчно ли е,тя да започне да крещи,като че ли я биеха,да вика охраната....Нали сама беше казала-не ме е страх от него,аз нищо не съм му направила.Той се притесни,че я вижда,защото е гузен,защото беше несправедлив с нея,но тя трябваще да го гледа с високо вдигната глава,а не да изпада в истерии необясними.Но тя не е виновна,а сценаристите Laughing.

Според мен Лейля въобще не се беше закрепила психически, колкото й да и се искаше и на нея и на семейството и. Беше си затишие пред буря това "подобряване" на психическото и състояние. Каквото и да си говорим, Лейля наистина обичаше и още обича Оуз, не само парите му, а и самият него. Как да не страдаш като виждаш, че половинката ти те презира, отбягва, не иска да е с теб, че може би има друга и т.н. Какво и оставаше на Лейля да направи? Да се прибере вкъщи?!? Ами тя опита, ама Хайрие какво и каза: "Излезе от тук с бяла рокля, ще се върнеш само в ковчег" Shocked Какво друго и оставаше да направи, освен да си затваря очите и да се задоволява с материалните неща.. Според мен когато Оуз и подаряваше разни неща тя не се радваше толкова за самия подарък, а за това, че съпругът и й подарява нещо, прави жест към нея, обръща и внимание, мислил е за нея, щом е решил да и купи подарък и т.н. Независимо от подбудите му Rolling Eyes Когато Оуз и Неджля избягаха,  тя загуби мъжа, когото обича, на който се беше отдала, беше се примирила, че не може да получи любов от него, но беше щастлива, че заспива вечер до него. Тя е от хората-мазохисти в любовта, би се чувствала добре само като Оуз е до нея в леглото, даже и той да не я обича. Изгуби и сестра си. Колкото и да са имали пречки помежду си и това постоянно съревнование между тях, това е сестра й. Няма значение от какви подбуди е направена дадената постъпка, тя дълбоко я нарани. Изгуби 2-ма от най-скъпите си хора в един и същи ден, почувства се предадена, сама.. Загубата на детето също мисля, че е от голямо значение Confused Сцената с палтото беше наистина много грозна, но тя не беше осъзната. В стремежа си Лейля да показва на семейството си колко е щастлива, тя хвърли палтото в лицето на Неджля. Така е, Лейля постъпи надменно в този момент, но пък Неджля трябваше да и отмъсти ли?!? И то по такъв начин. Айде нема нужда Naughty  И само още едно уточнение - Лейля не е мръднала, тя е в тежка депресия. Разликата е огромна. Да си мръднал точно това означава, да си неадекватен и т.н. А в състояние на депресия ти мислиш само и единствено за лошите неща, отваряш стари рани и всякакви тъжни, тъжни неща Cry Под провал след провал имах предвид, че нищо не и се получи както трябва. От брака й с Оуз та чак до неприемането й в университета.. Нищо хубаво не и се случи, а всички останали си стъпват на краката. И на мен би ми подействало депресиращо, а като добавим и предишните неща, които й се случиха /няма значение по коя вина Naughty/ Hug Peace Много дълго стана Crazy

Ето трейлър на 157 епизод по турската http://www.youtube.com/yaprakdokumu#p/u/0/3pNGcbrVa40 Стават разни работи  newsm78 newsm78 newsm78
Иййй ББ: Оузчо защо ли плачка?

Така е,и това не беше постъпка от глупост,наивност...беше грозна сцена!Та,лесно наранимите хора не нараняват ,не и по-такъв начин,и то сестра си!Ето как един такъв жест,може да те докара до лудост!Ако не беше постъпила така,Неджля колкото и привлечена да беше от Оуз,никога нямаше да причини това на сестра си,да избяга с мъжа й,нямаше да си го позволи.

Е, стига де, няма как да го знаем това. Оуз пак щеше да и размъти главата с хубави приказки, Джем щеше да я целува по бузката.. Защо да не го направи? Неджля като избяга нито веднъж аз не видях да се замисли какво ще причини на Лейля. Бягството и беше продиктувано от това, че не иска да се омъжва за Джем, а иска да си изживее "любовта" с Оуз, която се изпари за 2 седмици Wink Но да не навлизаме в по-сериозни дискусии, че темата отново е без край, както и тази за Ферхи Laughing Hug

# 161
  • Варна

Иййй ББ: Оузчо защо ли плачка?
Страх ме е че бб може би е станало нещо с Лейля или бебето  Rolling Eyes

# 162
Офф, стига Cry #Cussing out #2gunfire

# 163

Иййй ББ: Оузчо защо ли плачка?[/color]

Що ли става?Цялата изтръпнах.

# 164
  • Варна

Иййй ББ: Оузчо защо ли плачка?[/color]
Що ли става?Цялата изтръпнах.

Дано да греша  Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт