Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 32

• 34 894
  • 729
  •   1
Отговори
# 330
Аз имах предвид, че можеше вместо да отказва веднага помощ от Джем за работа, да помисли по въпроса.  Peace
А за кражбата не го упреквам, че напусна. Аз също бих напуснала.  Flutter

# 331
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Явно поведението на Ферхунде е напълно последователно  или по-скоро едно и също - говоря за мъжете. Аз започнах да гледам сериала когато започна да се развива връзката им с Шефкет, когато тя бе все още омъжена за предишния си мъж. Тя определено се лакомеше за пари когато налетя на шефкет, манипулира както него така и бившия си мъж. Това поведение се наблюдава и сега. Само, че не мога да й разбера логиката - защо й е да се отказва от развода? тя видя, че само с една гола любов с Шефкет няма да може да живее. По-скоро тя си имаше нейни пари, докато парите, които изкарваше Шефкет бяха общи. Но видя, че той няма да може да й осигури този живот, който тя иска. И все пак - няма да се откаже от развода? Не ми се вярва това да е любов. Някой може да каже че с този свой ход тя иска да си отмъсти на Шефкет и семеството му, но пък да влага толкоз чувства в този театър? newsm78

# 332
А за кражбата не го упреквам, че напусна. Аз също бих напуснала.  Flutter

То никой не иска да го правят на глупак, но аз пък не бих му възстановила щетите на този мошенник - нали го дадоха как извади две три опаковки после от кашоните. #2gunfire Лошото е, че такива хора като този - нагли и безочливи просперират в този свят, а пък такива като А.Р. ги тъпчат и както казва Хайрие "сякаш всички беди на тях се стоварват".   

# 333
И аз много не бих се замислила за работата във фирмата на Джем (семейството му). Абсолютно подкрепям soya-fen в мнението и за Али Ръза  Heart Eyes  Нито е тъп, нито изостанал - много си е наред човека. Единствено куца общуването в семейството, но това не е само негова вина, а и на Хайрие - шътка и го пази да не вдигне кръвното....
Все още има хора като него и Фикрет, аз познавам такива. Че ако бяха всички като Ферхунде.... лошо.

# 334
на soy-fen, искам да кажа че най малкото не е прочела правилно мненията ми за Али Ръза,а освен това никъде не е ставало въпрос зза бой? това пък от къде ти доиде на ума???става въпрос че той не възптава адекватно децата си,внушава им остарели ценности

# 335
... Само, че не мога да й разбера логиката - защо й е да се отказва от развода?
Прави напук и ги разиграва. Текинови и Ферх се засякоха в затвора, тя излизаше, те идваха. Тогава Шефкет й говори с голяма омраза и презрение, после Текинови в коридора и те й се развикаха такава-онакав, на Ферх й кипна и на инат каза, че няма да даде развод.
После преди делото репетираше пред огледалото как ще каже на съдията, че още обичала мъжа си, а на самото дело поиска да й се плати обезщетение, за да даде развод.  

# 336
Прави напук и ги разиграва. Текинови и Ферх се засякоха в затвора, тя излизаше, те идваха. Тогава Шефкет й говори с голяма омраза и презрение, после Текинови в коридора и те й се развикаха такава-онакав, на Ферх й кипна и на инат каза, че няма да даде развод.
После преди делото репетираше пред огледалото как ще каже на съдията, че още обичала мъжа си, а на самото дело поиска да й се плати обезщетение, за да даде развод. 
Явно това е от епизодите във вторник - това не съм  го гледала. Но пък това е доста театър, малко ми се струва че нейното е хем я сърби, хем я боли.

# 337
на soy-fen, искам да кажа че най малкото не е прочела правилно мненията ми за Али Ръза,а освен това никъде не е ставало въпрос зза бой? това пък от къде ти доиде на ума???става въпрос че той не възптава адекватно децата си,внушава им остарели ценности
Да, само дето не беше отговор на твоето мнение специално, а на всички тия, дето смятат за тъпо човек да има достойнство и гордост.

# 338
Изобщо не е тъпо човек да има гордост и достойнство, но те не могат да нахранят семейството ми или да платят сметките. Малко в повече ми идват поне на мен неговите представи за чест и за достойнство. Разбира се, че не трябва да ни правят и  на идиоти, но всичко си е с граници.

# 339
Разни хора, разни идеали. За едни са по-важни парите, за други - достойнството. От една страна Хайрие била тъпа материалистка, само за пари мислела, от друга страна - Али Ръза не приема пари от Фикрет (понеже не са на Фикрет, а на Тахсин всъщност), не приема да работи за Джемови, бил много тъп, понеже много горд ... Е ми угодия никаква.  Rolling Eyes

Не става въпрос кой какви ценности следва. В момента те са в ситуация, в която искат или не, парите за тях са много важни. Нагърбили са се с огромен дълг и за да не гладуват децата му, и да не останат на улицата, той трябва да преглътне и гордост и достойнство и да търси помощ, за да излезе от блатото. Гордостта е хубаво нещо, ама не плаща нито в магазина, нито в банката.  Flutter

# 340
Изобщо не е тъпо човек да има гордост и достойнство, но те не могат да нахранят семейството ми или да платят сметките.
Да съм твърдяла подобно нещо? Едното не отрича другото.
Не става въпрос кой какви ценности следва. В момента те са в ситуация, в която искат или не, парите за тях са много важни. Нагърбили са се с огромен дълг и за да не гладуват децата му, и да не останат на улицата, той трябва да преглътне и гордост и достойнство и да търси помощ, за да излезе от блатото. Гордостта е хубаво нещо, ама не плаща нито в магазина, нито в банката.  Flutter
Той "трябва" според тебе. Според него самия той решава съобразно неговите принципи и приоритети. Според мене той отказва помощ от дъщерите си (по-точно от мъжете им) за да не ги злепоставя или да ги прави по-уязвими в новите им семейства.

Последна редакция: пт, 28 май 2010, 15:39 от soya-fen

# 341
  • до една звездичка
... става въпрос че той не възптава адекватно децата си,внушава им остарели ценности

Ценностите са си ценности винаги. Те не могат да бъдат остарели. Все едно да кажем, че моралът е остарял. Единственото, което се променя, че човешката нагласа към тях. Дали ще ги приемем и следваме, зависи само от нас и средата, в която живеем. И, разбира се, от желанието ни.

... Само, че не мога да й разбера логиката - защо й е да се отказва от развода?...

Гюлшен го каза много точно в снощната серия. Ферхунде е човек, който не търпи да няма последната дума! Тя трябва да е тази, която в крайна сметка да заяви: "Аз не те обичам! Аз слагам края!"

Той този Али Раза е отврътително тъп...

Не е отврАтително тъп Али Ръза! Напротив - той много се промени от първата крачка назад по отношение моралните си ценности и разбирания, която направи заради Шефкет, до сега.

# 342
  • Пловдив
междувременно да питам до започването на новия сериал ли ще свърши Листопад или има още серии Thinking

# 343
... става въпрос че той не възптава адекватно децата си,внушава им остарели ценности

Ценностите са си ценности винаги. Те не могат да бъдат остарели. Все едно да кажем, че моралът е остарял. Единственото, което се променя, че човешката нагласа към тях. Дали ще ги приемем и следваме, зависи само от нас и средата, в която живеем. И, разбира се, от желанието ни.

Той този Али Раза е отврътително тъп...

Не е отврАтително тъп Али Ръза! Напротив - той много се промени от първата крачка назад по отношение моралните си ценности и разбирания, която направи заради Шефкет, до сега.
newsm10

междувременно да питам до започването на новия сериал ли ще свърши Листопад или има още серии Thinking
Ще има още серии.

# 344
  • Пловдив
 newsm12 тука като гледам си спорят 2-3, все едно и също

Общи условия

Активация на акаунт