Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 32

• 34 887
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
... Моля,  нека всеки да има свободата да пише каквото иска,  и  нека  всеки  да  има свободата  да  не  чете  като не иска, каквото не иска. 
Да, и във всички случаи добрият тон е за предпочитане и независимо от различните мнения грубите думи са еднакво неприятни на всички.

... ето това имам предвид като говоря за обидно и агресивно поведение. В такъв случай да махнем и "тъпите" колажи в началото на всяка тема? Поне да не губим времето на добрите хора, дето се стараят и отделят от времето и знанията си.

# 541
листопад 159 епизод по бтв,на коя отговаря ПО KANAL D.

# 542
Жегата и липсата на филм ви се отразяват доста зле. Като няма какво да пишете и да коментирате по-добре не пишете колкото да не заспите.      Outta Joint   

# 543
... ето това имам предвид като говоря за обидно и агресивно поведение. В такъв случай да махнем и "тъпите" колажи в началото на всяка тема? Поне да не губим времето на добрите хора, дето се стараят и отделят от времето и знанията си.

Мислех,че е приятно поне за някой,но щом потребителят го е определил с такова определение,като ''тъпите'' явно никак не му се нрави.Съжалявам ако съм изнервила някой с мой колаж-повече няма да го правя.

# 544
  • Велико Търново
Личното ми мнение е, че докато има хора, които да отговарят, ще има и такива, които да питат.  Wink
Донякъде има резон в това, но само донякъде.
Защото не веднъж съм засичала повторение на един и същ въпрос при неполучен отговор. Даже понякога има и "сърдити" от това, че не им се отговаря. Имам чувството, че те, едва ли не, си мислят, че някой им е длъжен да ги информира. При това - за нещо, което може да се открие и по други начини.

... Моля,  нека всеки да има свободата да пише каквото иска,  и  нека  всеки  да  има свободата  да  не  чете  като не иска, каквото не иска.  
Добре де, ама как да разбера дали искам да го чета без да съм го прочела?
Нали за да се разбере какво пише в даден пост, трябва първо да се прочете?
И когато в продължение, примерно на 10-на страници, попаднеш на еднотипни въпроси повече от пет пъти... След което пък респективно има и още толкова еднотипни отговори... как няма да ти се изчерпи търпението?

Соя-фен, преди време си бях поволила да напиша подобен на твоя пост, но... к'ва ли файда...
Искам само да направя едно уточнение. За жалост точно в програмата в сайта на bTV не се посочва кой точно епизод излъчват. Тъй че даже и да дадеш линк към него, пак ше питат Wink
Е, разбира се - информация може да се набави и от редица други места.
Все пак - има сайтове с тв програмата, в които поредността я има.
Напр. в dir.bg, или пък в dnevnik.bg (може да се задава дата и телевизия, за която да се търси).
Освен това, както съм писала поне три пъти досега - в торенттракера DMCA-removal-from-Google качват последно излъчените епизоди достатъчно бързо, за да може да се влезе там и да се провери.

Лично мен също много ме дразнят такива въпроси и не смятам "мързеливи" и "пришълци" за кой знае какви обидни квалификации.
Защото темата е за ОБСЪЖДАНЕ на филма, а не е тип "информ-бюро".
При това - за оформянето на тия теми хора полагат безвъзмезден труд. И, ако става въпрос - всички видове "баластни" мнения са показател за неуважение към него. А има ли по-голяма обида от това?

Пиша с ясното съзнание, че тоя ми пост също спада към "баластните", но в крайна сметка всичко би трябвало да си има граници. Дори и злоупотребата с търпението на постоянно четящите...

И за да не съм съвсем офф...
В анкетата гласувах за Нехир, Седеф и Фикрет. Но изборът не беше лесен. Неведнъж беше написано, че това говори много за реалистичността на персонажите. И няма как да не се съглася с това. Защото, ако не бяха реалистични, щеше да означава, че са идеализирани, а тогава пък нямаше да е трудно да се избере.

# 545
  • в ябълковата градина
Наистина ли повтарянето на един и същи въпрос 2-3 пъти или това, че някой не е прочел от-до всичко
и въпреки това има мнение по сериала дразни толкова???????

По-добре ли ще е, ако си пишат 5-6 човека и никой друг не смее да напише нищо, защото това ще развали рахатлъка
на някой?

# 546
Наистина ли повтарянето на един и същи въпрос 2-3 пъти или това, че някой не е прочел от-до всичко и въпреки това има мнение по сериала дразни толкова???????
По-добре ли ще е, ако си пишат 5-6 човека и никой друг не смее да напише нищо, защото това ще развали рахатлъка на някой?
Кой е спрял някой да каже мнението си за сериала? Става въпрос за съвсем различни неща.
Не мога да разбера защо някои скочиха срещу една напълно заслужена забележка. Аз доста често отговарям на такива въпроси, които нямат много общо със сериала и ще си взема бележка, без да се сърдя.

# 547
  • в ябълковата градина
Аз лично не отговарям на такива въпроси, защото не знам отговора.
Пък, ако ми стане досадно, също бих подминала.
Ама тук се размахват пръсти едно назидателно.
Все едно де.

# 548
Напълно подкрепям Соичка,
аз напоследък нямам много време за писане, но пък грижливо изчитам всеки пост.
От известно време насам, знам кой какво може да е написал и само изчитам по диагонал /студентският прийом/ написаното в отделни постове, разбира се! Просто не очаквам нещо кой знае какво. Но..........от уважение към труда на съфорумците, чета.
 Дразнят ме най-вече неграмотните постове. Но не грешките от бързина / случва се и аз да направя/, а от незнание. Например често срещам написано "серий" в смисъла за мн.число. Ей това ме изприщва! ooooh!

Около 7-8 съфорумци много ме кефят. Няма да ги назова засега. Аз затова и малко йезуитски  отговорих на анкетата. Не исках да обидя останалите. Peace

Иначе, засега всеки е можел да си каже мнението и никой, на никого не е пречил.

Само че,  не знам кой е размахвал пръст.  Naughty
Мен, поне досега никой не ме е спирал да пиша, само веднъж един потребител не понесе хумора ми и макар, че не се отнасяше конкретно за някого, аз веднага толерантно изтрих поста си! Embarassed
Аааааа, да! Я копнете някой "тъп колаж" Thinking Thinking Искам да го видя newsm78 newsm78
Аз, досега такъв не видях. Напротив, винаги съм ги оценявала. И винаги са били интересни. Както и закуските. Както и лекинки спамчета. Това е все пак разнообразие, нали така Thinking

Последна редакция: нд, 30 май 2010, 19:55 от Dartanian

# 549
Когато няма епизоди на Листопад,приятната ни тема се превръща в пчелен кошер!Затова предлагам да се вдигнем на бунт срещт бтв с искане за излъчване на серии всеки ден от 20 до 23 часа!Е,какво ще кажете?Wink

# 550
Когато няма епизоди на Листопад,приятната ни тема се превръща в пчелен кошер!Затова предлагам да се вдигнем на бунт срещт бтв с искане за излъчване на серии всеки ден от 20 до 23 часа!Е,какво ще кажете?Wink

Хе-хее това би било прекрасно, ама не мисля че ще стане  Laughing

# 551
Dartanian  Ти винаги претендираш,че четеш всеки пост без изключение.
И сега в този момент се сетих нещо.  Мисля,че беше в петък много се коментраше дали,ще спрат филма,много хора бяха написали,че няма  само в сряда няма да го пускат,спомням си,че някой от тези хора бяха Snejkata 3xi. След това ти беше влязла и попита ще спрат ли филма. Е ако четеше всичко щеше ли да питаш???? 

Сега търсих точно поста ти,но нещо не го откривам както и много друг постове. Защо ли ???

# 552
cookie_ ,
защото си с голяма, ама ОГРОМНА ГРЕШКА!!
В петък празнувахме РД на внучката ми и няма как да съм писала каквото и да е!!!  
Предния ден   споменах, че ще празнуваме!
Ако ти пък беше чела, щеше да го видиш! Naughty
И кои други мои постове не откриваш????? newsm78 newsm78 newsm78

НЕ СЪМ ОТ ТЕЗИ, КОИТО ЗАДАВАТ БЕЗМИСЛЕНИ ВЪПРОСИ И НАИВНО ОЧАКВАТ ОТГОВОР.
Обикновено знам толкова, колкото и другите. Изворите на информация са едни и същи!

# 553
Имам предложение!
За да разтоварим малко Али Ръза и Ледената кралица, предлагам всеки който има желание, да прави колажи за първата страница на темите. Всеки път може да е различен форумец. Какво ще кажете? bowuu Да се проявят и други таланти!

П.П. Не виждам как може да липсват постове, след като не може да се трият. Само админите могат.

# 554
  • Велико Търново
Снежката, те въпросите така или иначе имат връзка със сериала по някакъв начин.
Само че тук наистина иде реч за съвсем различно нещо.

Gulia, ако се върнеш дори и само в тоя тема назад, ще видиш как, ако не на всяка страница, то през страница, има постове САМО с въпроси от типа "какво ще стане с излъчването на филма?", "коя серия даваха тая вечер?", "къде мога да намеря днешната серия?" (при положение че на първа страница има подробна информация за това).

Не мога да разбера какво толкова назидателно има да препоръчаш на някого първо да се постарае да намери отговор на въпросите си, пък ако не успее, чак тогава да пита. В крайна сметка "превъртането" на няколко страници не е чак толкова непосилна задача.
Да приемем една такава ситуация. Влиза някой в темата и директно изстрелва подобен въпрос.
След което седи и чака да получи отговор. При добро стечение на обстоятелствата може и да го получи в рамките на до пет минути. Само че дори и само за тия пет минути може да се прочетат поне 50-на мнения назад. Което е напълно достатъчно отговорът да бъде намерен със собствени усилия.
Да не говорим, че чакането на отговор понякога може да продължи и часове. А в много случаи в тия въпроси има уж извинително звучащото "много спешно ми трябва", демек - питам, щото нямам време да търся.
Че аз ако имам нужда от спешен отговор, к'ва ми е файдата да чакам с часове? По-добре да поровя и да си го намеря...
Само че тук май не става въпрос толкова за време, колкото за това дето го написах малко по-горе - за собствените усилия. Къде-къде по-лесно е изобщо да не се полагат, нали?

Дразнят ме най-вече неграмотните постове. Но не грешките от бързина / случва се и аз да направя/, а от незнание. Например често срещам написано "серий" в смисъла за мн.число. Ей това ме изприщва! ooooh!
Peace Оооо... не само теб. Но пък ако започнем да засягаме и тая тема, тогава съвсем ще "отиде коня у ряката"...
Да не говорим, че като нищо пак ще има обвинения, че се размахват пръсти.
Въпреки че според мен забележките към неграмотното писане или към неадекватни постове са съвсем заслужени, и е напълно излишно някакво "обиждане" и "засягане". Фактически, ако се вслушват в тях, "обидените" и "засегнатите" печелят най-вече.

julinkata, обикновено в пчелния кошер цари ред и дисциплина. При това - доста строги. И всички ги спазват. В сравнението, което използваш, сигурно имаш предвид разбунен пчелен кошер. Но пък... те пчелите никога не се разбунват без причина.  Wink

cookie_, в грешка си нещо. Няма логика някой, който чете всичко, да задава вече задавани въпроси. Аз също съм от редовно четящите, но нямам спомен Dartanian да е питала нещо подобно. За липсата на постове - вече я няма възможността потребител сам да изтрие поста си, така че това е единствено в ръцете на модераторите.

Соя-фен, подкрепям предложението ти  Peace Но то пък е по-важно тези, които са спецове в правенето на колажи да го подкрепят. Не че ако се захвана няма да се понауча и аз, но ми предстои преместване и започване на нова работа, тъй че известно време няма да имам такава възможност.  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт