Примерна схема за захранване- 26

• 30 486
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
  • вече Пловдив
Бобито, благодаря за новата тема!   bouquet
Бела е малко болна (с повръщане и разстройство), та ще сме няколко дни на лечебна Хумана, но и аз да не изпусна темата  Rolling Eyes
За рибата - въведох я на 11 м. с пюрето на Гербер със сьомга, после дадох задушен от мен хек с картофки. Скоро дадох и печена на фурна скумрия. Яде я с удоволствие (засега  Crazy), дори и от детската кухня, където я правят плакия.
За царевицата - пробвала съм кисел с царевично нишесте, но не го хареса, за разлика от кашите с царевица - сред любимите й са.  Peace
Хриси, аз не бих бързала да давам големи количества храна в началото.  Peace

# 31
нанито,а мляко мислиш ли да сложиш и ако да-как?
Не не мисля да го приготвям с мляко защото ще го давам между две кърмения. Сега отивам да го забъркам и после ще дам отзиви Hug

Към свареното с вода царевично нишесте добавих 3 ч.л. пюре от сини сливи, много се хареса даже се ръзсърди, че няма повече Hug

# 32
Бобито от мен   bouquet за новата тема.
Риба дадох преди по-малко от месец, т.е. на 10м. и половина.
Хриси, плавно увеличавай количествата, но и не се притеснявай особено, ако детето има апетит и желание да приема твърда храна.
Малката започна да изяжда едно бурканче от 125 гр. две седмици след захранването, голямата след два месеца.

# 33
  • Пловдив
Хайде и аз да нахълтам с въпросче  Embarassed
От другата седмица започвам въвеждането на месото (имам намерение с готови пюрета). Четох, че като се въведат 2 вида месо, се прави 2-3 седмична пауза.
Та, въпроса ми е, по време на тази пауза мога ли да въвеждам други нови неща - примерно жълтък, или глутен, или млечни продукти (визирам сирене, извара, масло).

# 34
  • София
Благодаря за отговорите за тиквичката!
А царевичното нишесте как се вари, в каква пропорция нишесте/вода и колко време?

# 35
Момичета, благодаря ви за отговорите. Избрала съм си като дата 1 юни за начално захранване.

# 36
  • Варненско мишле
Педиатрите надали са ни толкова полезни и биха дали по-адекватна информация от тази тук,относно храненето Wink
Благодаря на всички майчета с опит,които споделят Hug

# 37
Хайде и аз да нахълтам с въпросче  Embarassed
От другата седмица започвам въвеждането на месото (имам намерение с готови пюрета). Четох, че като се въведат 2 вида месо, се прави 2-3 седмична пауза.
Та, въпроса ми е, по време на тази пауза мога ли да въвеждам други нови неща - примерно жълтък, или глутен, или млечни продукти (визирам сирене, извара, масло).

Ами аз пък да ти кажа, това което съм чела приканва към двуседмична пауза между въвеждането на два вида месо.  Grinning
Та по този повод лично моята теория, потвърдена от практиката ми с две деца е следната: Въвеждам един вид месо за около 5-7 дни и след това около седмица до десетина дни редувам това месо със зеленчук. Т.е. има пет вече пълни приема на въведеното месо и тогава преминавам към второто.

Соник, една пълна чаена лъжица нишесте, 100-на и повече мл. вода.

Стефи, аз въведох доматите на малката на възрастта на твоята дъщеричка, а на каката на 10 м.

Последна редакция: чт, 27 май 2010, 21:27 от Франческа Салиери

# 38
Благодаря за новата тема   bouquet
Соник, аз съм взела Тиквички с царевица на Бебевита.
Царевично нишесте може да се въведе и с безглутеновите бисквитки на Плазмон.
Арчита, ако искаш да добавиш АМ към кисела, след като свариш нишестето и го свалиш от котлона, добави съответното за използваното количество вода АМ, разтворено в малко водичка. След това добави плода  Peace
А аз искам да попитам за доматите. Много от готовите месни пюрета ги съдържат и ми се иска да ги въведа, за да разнообразя менюто. Мислите ли че ни е рано - дъщеря ми е на 8 месеца и половина?

# 39
Луничка, можеш да замразиш грах.

Благодаря Amorevole!
А как точно да замразя граха - директно само измит или бланширан за няколко минути във вряща вода?  newsm78

Лично не съм замразявала, но тук има полезно инфо - http://zadecata.com/vkuhniata/Tankosti_kuhniata/Zamraziavane.htm

Арчита, как за какво са ти - ми за мъжа ти.  Mr. Green

За месото - аз май по-рядко давам. Откакто въведох жълтък (преди 20тина дни), горе-долу са ден с жълтък>ден с месо>ден без месо и без жълтък (след обрив от риба, въведена точно на 11мес., ще я предложа пак след годинката). Но пък ние не сме и много месари двамата с татко му ...

# 40
Stefi Stefi, аз домати в пюре въведох преди месец или месец и половина. Ако това е някакъв ориентир - на ДК дават пюренца с домати от 4 месечна възраст дори. Мисля че можеш да си ги въведеш спокойно.
Тиквички с царевица на Бебевита е едно от любимите ни пюрета, при това ни действа супер на стомахчето  Peace
s0nic, царевичното нишесте е като пшеничното - 50 гр. е за половин литър течност и става доста твърдичко като изстине. 50 гр. нишесте са горе- долу 2 супени лъжици с най-големият връх, който може да се постигне  Laughing Ако пасираш плод след това заедно с крема - леко се втечнява.
И аз да питам сега - кога се въвеждат краставици и домати, но без да са обработени топлинно? И как - на парченца ли ги давате?

# 41
  • Видин
Записвам се на трета страничка  Embarassed  Срам!
Днес ядохме черешки - много му харесаха този път. Явно обича зрели и сладки  Mr. Green Само дето майка му яко се изнервя да ги бели и да ги къса на малки парченца  ooooh! Tired
Скоро ще въвеждам жълтък, а после риба. Взех онзи ден 2 пюрета на Семпер - рибни. 3.50 бройката  Shocked Направо щях да падна... Кажете кои други марки имат рибни пюрета, че да се заредя? И проблем ли е ако например аз я приготвя вкъщи рибата - печена, без подправки и т.н.? Може ли да се има доверие на рибите, които се продават по магазините?  Rolling Eyes

# 42
Стефи - не ви е рано за домати, навреме е. Има вкусно пюре на ХИП (ако искаш с пюре да въведеш де) - картофи с домати и пилешко. Ако решиш с пресен домат, за всеки случай обели кожичката (или там както се казваше обвивката).

Аз направих кратка пауза между въвеждането на 2 вида месо, но не 2-3 седмици, по-скоро една. През нея въведох нещо друго, но не помня какво, зеленчук ще да е било.

искам да ви питам дали спазвате принципите на разделното хранене, когато готвите за децата. Имам предвид - когато давате месо, да е със зеленчуци, а не с картофи, например. Въобще, правите ли комбинации, които са против принципите на разделното хранене?

Зори - много са скъпи тези пюрета, не може ли да измислиш да ги купуваш от другаде, ако трябва да ти ги пращат Rolling Eyes Иначе, ХИП знам че имат рибно пюре, талятели с треска (или нещо такова..). Със сигурност всяка марка има рибно пюре. Прясна риба - защо не. Стига да е сигурна. И добре сготвена.

# 43
Аманита, да ти кажа аз как реших проблема с беленето на черешите. Махам костилките, пасирам и после притривам през цедка да отделя люспите. Слагам ги в млечната каша.

# 44
Аманитка, Хипп имат два вида рибни пюрета за след 10-месечна възраст и за след годинката. Цена около 3,50 лв.
Семпер също са на тази цена.
Овко и Ганчев са евтини. Който иска качество, плаща цена.  Peace
Домашно приготвена риба съм давала задушен аржентински хек филе.
Черешите ги режа на дъската за рязане на малки парченца.

Стеф, разделното хранене не се препоръчва за деца.

Общи условия

Активация на акаунт