Примерна схема за захранване- 26

• 30 489
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Момичета, може да сте попадали на този сайт, но аз да си го кажа  Wink

http://www.bebe.bg/Hranene/sudurjanienahranene.htm

страхотен сайт, благодаря  bouquet

# 676
Ами досега винаги съм била доволна...., а и някак си ми вдъхват доверие....Не мога да купувам отвсякъде за децата....Много са ми удобни, а и ми излиза по-евтино..., но като се налага търся и на други места...не съм на абонамент... Mr. Green......Важното е, че сега знам аккво търся....

# 677
Вижте какво ни посъветва Клото относно глутена http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=500151.315 /сори за линка,но не съм се научила как да цитирам от тема в тема/

# 678
  • Mediterraneo
Момичета, може да сте попадали на този сайт, но аз да си го кажа  Wink

http://www.bebe.bg/Hranene/sudurjanienahranene.htm

страхотен сайт, благодаря  bouquet

Е, какво му е страхотното?!     

ПРИМЕРЕН ХРАНИТЕЛЕН РЕЖИМ НА КЪРМАЧЕТО ПРЕЗ СЕДМИЯ МЕСЕЦ

5,30ч - кърма /адаптирано или квасено мляко, подсладено с 5% захар/

10,00ч - попара със сирене и масло + 50 мл плодов сок или нас търган плод

13,30ч - през ден зеленчуково пюре + 1/2 жълтък и през ден ~ месно пюре.

17, ООч — плодова каша/кисел/ + 50мл плодов сок или настърган плод

20,30ч - кърма/адаптирано мляко или квасено мляко,подсладено с 5% захар/

Това прочетох набързо и се отказах изобщо да ровя из него... Бебе на 6 месеца с две млечния хранения на ден, кисело мляко със захар, попари, жълтъци...

# 679
 Mr. Green Е те точно така съветват българските педиатри де! Който иска - да им вярва!

# 680
Ами, който слуша педиатрите си относно храненето, по-добре да не си губи времето с тази тема Laughing
Това е нещото, което ни обединява тук, мисля...търсенето на добър начин на хранене за децата ни. За което трябва да се ограмотяваме сами.

Искам да ви питам как предлагате прясна риба - имам предвид, рецепта ми трябва...Въвела съм треска само, иска ми се вече и друга риба да предложа. Мерси предварително Hug

# 681
До сега прясна съм предлагала само печена във фолио (слагам само доматени филийки от двете страни на филето, просто защото Тина много обича домати) и на "чорба" - с картоф, морков, копър и пак домат - по същите причини, по принцип като съм правила за нас в чорбата домат не слагам.  Crazy Вече съм давала и риба от консерва - беше си "поискана"!

# 682
Mr. Green Е те точно така съветват българските педиатри де! Който иска - да им вярва!

Е, много си крайна. Не знам от къде си, но тук в София такива съвети вече дават малцина.
И да има още такива лекари, родителите бързо се ориентират към друг и първите искат, не искат сменят репертоара си.
Има страхотни педиатри. Преди пет години получавах безценни съвети за захранване от тогавашния педитър на голямото ми дете, и то по времето, когато 90% се захранваха на 40 дни със сок.

# 683
Цитат на: Франческа Салиери link=topic=499752.msg15668714#msg15668714
...Преди пет години получавах безценни съвети за захранване от тогавашния педитър на голямото ми дете, и то по времето, когато 90% се захранваха на 40 дни със сок.

Tired Моите наблюдения са че и сега над 90% така са захранени ... наблюденията ми са за Смолян и Пловдив ... все пак София не е България ...

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 11:24 от bibona

# 684
[quote author=Франческа Салиери link=topic=499752.msg15668714#msg15668714
...Преди пет години получавах безценни съвети за захранване от тогавашния педитър на голямото ми дете, и то по времето, когато 90% се захранваха на 40 дни със сок.

Tired Моите наблюдения са че и сега над 90% така са захранени ... наблюденията ми са за Смолян и Пловдив ... все пак София не е България ...
[/quote]

Да, там наистина положението е страшно. Без никой да се обижда  Peace но приятелка от Смолян ми разказваше как имало дечица захранени в селото на баба й с джуркан боб на тримесечнавъзраст и пр. хранителни извращения.
НО нека не забравяме, че човек, който има желание да се научи на нещо ново и полезно и в гората да живее, намира начини.

# 685
 #Crazy Франчи, проблемът е че се ужасявам колко мноооого хора в 21 век нямат НИКАКЪВ достъп до нет ... И тогава е по-различно ...

# 686
#Crazy Франчи, проблемът е че се ужасявам колко мноооого хора в 21 век нямат НИКАКЪВ достъп до нет ... И тогава е по-различно ...

Вече има хиляда и едно списания за отглеждане на бебета и деца.
Родих през 2004-та, нет нямах, живеех в покрайнините на София, и на пазара имаше три списания за бебета.
Детето ми не е захранено на 40 дни със сок- значи начини има.

# 687
  • sofia
Относно домата, bibona, кога  е удачно да бъде въведен и в какъв вид - от купено пюре или домашно обработено?
Благодаря!

# 688
  • София
И аз да се набъркам сред шамарите  Mr. Green
Искам да ви кажа, че в една голяма част от списанията и публикациите за деца (визирам рецепти) все още съветват по старите схеми-сок на 40 дни (да не кажа още от 1-вия месец), масло от началото, зарах в попарата и във водата, както и в киселото мляко и т.н........, така че и печатните медии не могат да бъдат критерий да достоверност и правилност.
Или ползват стари интервюта от лекари, за да си запълнят страниците, или пък вземат интервюта от неотворени към новото педиатри.
Не мога да кажа еднозначно кое е правилно и кое не,.Всяко нещо в дадена статия да кажем се пречупва през призмата и погледа на пишещия или специалиста и мнението остава висящо.
В интернет пространството и по-специално форумите, може би остават едно от най-полезните места за трупане на знания и звимане на решения на тяхна база.Тук виждаме различните посоки и направления при различните нации, различните педиатрични школи и организации и решаваме кое да приложим към своите собствени деца.

# 689
Има каша просо на ХИПП, но в аптеката до нас ми казаха, че не се внасяла.  Rolling Eyes
Такава има и на ДМ.
И на Сънвал

Общи условия

Активация на акаунт