Примерна схема за захранване- 26

• 30 490
  • 754
  •   1
Отговори
# 660
Както вече бяхме писали и преди, според последните проучвания не е добре глутенът да се въвежда след 7 месец, каквото и да значи това. В тоя ред на мисли, не, не е рано за глутен в никакъв случай. И моето дете е с АД, но няма проблеми нито с овес, нито с другите глутеносъдържащи храни.
Какъв е точно обривът? Претопляне? Да не би да е шарка някаква, понеже напоследък са доста актуални?

Аманитка, имаш ли линк към тази информация и от къде идва тя?

МЕРСИ!

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 11:08 от Франческа Салиери

# 661
  • Видин
Това съм го чела писано от Бу, но потърсих набързо информация и попаднах на това.
Цитат
This BBC article states how experts believe that introducing gluten to a baby's diet during the first 3 months of life increases the baby's risk of developing coeliac disease by 5 times. It also indicates that the risk is high if the introduction of gluten is delayed past 7 months.

Coeliac UK recommends that, after 6 months of age, foods containing gluten are given to baby regularly in normal, adequate amounts.

Линк

# 662
Ха, от статия в списанието на Американската педиатрична асоциация става ясно, че най-нисък риск от развитие на цьолиакия има при деца, захранени с глутен между 4 и 6-месечна възраст. И това защото, се предполага, че след седеммесечна възраст храните, съдържащи глутен,  ще са в много по-големи количества отколкото на 6-месечна възраст.
Но това всъщност изобщо още не е доказано.

# 663
Благодаря ви за отговорите!
Лекарят изключи друго да е предизвикало обрива, защото преди това беше месото и тиквичка, а след него дадох вишни, според нея няма как да е от тези неща. Каза, че е изключено да е от претопляне или насекоми.
Четох, че след 7-месечна възраст рискът е повишен, но аз давам в минимални количества. А иначе го отлагах, защото на няколко пъти имаше изострящи се обриви и препоръчваха да го оставя само на кърма. Така изгубихме доста време. След основните неща дадох месо, та чак сега му дойде реда.
Значи да продължавам да давам, но от овесената на Хип, така ли?  Confused Страх ме е на своя глава, не знам.

# 664
  • Русе
Уф, и аз още не съм захранила с глутен. очертава се това да стане най-рано след 10 дена... Дано да не е алергия към глутен при вас!!!

Да ви попитам: коя е най-безвредната сол? И имали изобщо такова понятие? Мога  ли да слагам по малко в домашно приготвените пюрета? Отказва да яде тотално и се чудя какво да правя!!! Гледам, че има някой готови със сол, но не съм купувала, по принцип наблягам на домашно приготвените.

# 665
Погледнете тази тема, т.е. първия пост: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=483462.0
Клиничните прояви на непоносимост към глутен: http://www.dietbg.com/shop/_celiakia/index.php?header=4_1&body=4_2

Аз лично не виждам логика в твърдението, че след 7-ми месец приемането на глутенови храни е по-голямо - нали майката си следва схема на захранването и въвеждането на дадена храна става в определн ред и количества, а не безразборно, че да се получи насищане Rolling Eyes

# 666
Нашият доктор препоръча да не избързвам с глутен засега......Малко ме притеснява, тъй като следобедното му ядене освен кърма е каша елда с плодово пюре, та докога само елда........Не знам.... Ужас ми е.........чета и си блъскам главата и как се очаква да взема най-правилно решение.....дали е нормално да е толкова сложно, т.е. поне на педиатрите да можеше да се доверим на сто процента.......

# 667
  • Видин
Давала ли си просо? Обикновено се харесва от децата.

# 668
Ами всъщност точно днес помолих брат ми да провери в аптеката, в която работи какво имат с просо и нищо не намериха с колежката му, съответно сега съм в питанка...предполагах, че пак ще е вид каша например....брашно от просо ли да си търся...Вие как сте го предлагали..?...Бискивити ли са..?..... newsm78

# 669
Има каша просо на ХИПП, но в аптеката до нас ми казаха, че не се внасяла.  Rolling Eyes
Такава има и на ДМ.

# 670
Оффф .... Embarassed...какво ще рече ДМ и в други постове го прочетох, пък ми е неизвестно.........Може би наистина ще е най-добре с брашно, ако изобщо има такова в специализираните магазинчета.. Така и така мислех и кашата елда на хипп да я сменям с брашно.....знам ли.... Благодаря момичета... Hug... винаги е добре като занеш, че не си сам.......На пюретата на Хипп прочетох, че има царевично масло, малко късно за съжаление, но вече съм му давала..... та това брои ли се за даване на царевица........ newsm78..

# 671
Вече на много места виждам новата каша на ХИП с просо  Thinking
Иначе, може да се приготви и от истинско просо, продават по диетичните магазини.

ДМ е верига магазини Simple Smile Тяхна марка детски храни е Бейбилов - Babylove.

# 672
Момичета, може да сте попадали на този сайт, но аз да си го кажа  Wink

http://www.bebe.bg/Hranene/sudurjanienahranene.htm

# 673
Мерси, Babylove съм чувала, но ДМ наиситна нищо не ми говореше....Ще им направя забележка в аптеката, да си подновят асортимента.... Rolling Eyes...., като си държат на името, да не си позволяват да не са в час.....

# 674
  • София
Мерси, Babylove съм чувала, но ДМ наиситна нищо не ми говореше....Ще им направя забележка в аптеката, да си подновят асортимента.... Rolling Eyes...., като си държат на името, да не си позволяват да не са в час.....
Продуктите на Babylove се продават само във веригите ДМ.Може да провериш къде имат магазини по градовете ето тук http://www.dm-drogeriemarkt.bg/home/das-unternehmen/filialen-in- … ete-filialen.html
И аз съм взела от тази каша на Babylove, да въвеждам просо.
А ти защо се ограничаваш само до тази въпросна аптека?Защо не провериш по специализираните бебешки магазини?

Общи условия

Активация на акаунт