Примерна схема за захранване- 26

• 30 486
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
  • на последния етаж
Тези дни смятам да въведа домат, тъй като вече имам домашен. Предполагам в началото е по-добре да е обработен (на пара заедно с други зеленчуци), а не суров?! newsm78 Или пък може би от пюре (макар че много не ми се нрави този вариант)... Вие как мислите, момичета?

# 706
  • вече Пловдив
Луничка, аз бих въвела първо домата с готово пюре, после - домашно приготвено и накрая - суров. В готовите пюрета са сведени до минимум дразнещите съставки като семена и люспи и е в минимално количество, според моята логика. Бибона може да го аргументира по-научно.
Епифания, може да запича АМ. И моето дете в началото се запичаше от фризолака, макар че давах минимално количество като добавка. За 2 седмици минахме на фризовом (първо само на фризовом, после 50/50 фризовом и фризолак) и нещата се оправиха.

# 707
Дааа, АМ-а определено може да запича и още повече фризолака- въпреки начина по който завършва Joy

# 708
Ооо, а аз се чудя от какво е и от нищо, ама нищо не минава! Досега само Фризолак давам, защото съм чувала, че не се сменят, а до скоро не ми се налагаше да дохранвам и не съм запозната с пазара. Ваня1975, а този Фризовом видях, че е за повръщане и запек, от по-специфичните млека ли е, които от лекар ли се изписват (големи сме за повръщане)?

# 709
Epifania поста на Клото за глутена е на 23 стр.
За дохранването с Фризолака, как го даваш на всяко хранене или ... и на мен ми се струва от време на време, че не ми е достатъчна кърмата вечер и сигурно ще ми се наложи да дохранвам?
А за това, че сме се събрали тук за да сме си полезни няма спор. Мисля, че опита е най- добрия учител и за това приемам мнения и съвети от по- опитните. Чудила съм се, обаче толкова ли няма нито един лекар измежду мамите пишещи тук, който категорично да се включва и да ни насочва в различните ситуации. Найстина ли лекарите нямат нужда да следят, търсят и обменят информация относно децата?! Все пак не малко майки се включват в този форум...
Ще помоля за разяснение или линк относно предлагането на кисело и прясно мляко, по- точно защо не е препоръчително даването им на деца под 8-10 мес  и 18мес възраст /освен, че са трудно смилаеми или има риск от алергия/! Знам за много случай в които бебета на 3-4 мес се хранят изключително с кисело мляко, какви може да са последиците от това!? Ами В ДК слагат прясно мляко навсякъде, това по какви рецептурници се готви, там не знаят ли, че може да е опасно или вредно?
Освен това голямо четене пада по кутиите с каши, сухари, бисквити, за да намеря нещо найстина безмлечно, навсякъде има я сухо пълномаслено, я обезмаслено, я АМ / все още и АМ съм давала/, суроватка и т.н.

Последна редакция: пт, 09 юли 2010, 00:48 от DeiziL

# 710
не само че четем ми и лупи ще си купим  с този голям шрифт особено по пюретата:35: Joy Joy

# 711
  • вече Пловдив
Ооо, а аз се чудя от какво е и от нищо, ама нищо не минава! Досега само Фризолак давам, защото съм чувала, че не се сменят, а до скоро не ми се налагаше да дохранвам и не съм запозната с пазара. Ваня1975, а този Фризовом видях, че е за повръщане и запек, от по-специфичните млека ли е, които от лекар ли се изписват (големи сме за повръщане)?
Епифания, не, фризовомът не е специфично или лечебно мляко (доколкото знам). На същата фирма е и няма проблем да се смесва с фризолак в различни варианти. Обикновено се дава при запек или повръщане, или разстройство. Както писах, давала съм го и 50/50 с фризолак и чисто.
Мами на по-големи дечица, кажете, моля, давате ли плодови млека на децата?  Thinking Една местна фирма тук, "Домлян", предлага отскоро плодови млека с парченца плодове. Опитах с праскови и много ми хареса, а се чудя как да разнообразявам следобедната закуска. Видях, че и "Верея" имат, но още не съм ги пробвала.

# 712
Правя мляко с плодове, понякога с плодово пюре. Готово плодово не съм взимала до сега.

# 713
DeiziL, ето тук http://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0004/98302/WS_115_2000FE.pdf (от 189 стр. започва) е обяснено защо мляко не бива да се дава ВМЕСТО АМ и какво би им станало на 3-месечните бебета, ако са на кисело мляко; също тук се обяснява, че след 6-месечна възраст е ОК да се добавя мляко при приготвяне на храни, а в чист вид се допуска след 9 месеца (препоръчително 12), просто защото в чист вид детето ще погълне евентуално по-голямо количество (ако просто напълниш шишето с краве мляко ...) ... Препоръките преди 18 месеца да не се дава никакво мляко са ... ами плод на параноя. Отделен е въпросът, че много майки като им кажеш, че е ОК да се дава в малки количества мляко и ... ще тичат да напълнят шишето до горе веднага ...

# 714
Да, фризовома е за рефлукс, много е гаден също така(защастие има още едно мляко за рефлукс)...смени го- не се сменя значи че не се дава всеки ден или през ден различна марка- налагало ми се е докато допадне марка да сменям за седмица 2-3 млека Wink Ако искаш още инфо -пиши ми на лични(моето дете пие АМ от както е родено и до сега, минала съм през много марки)

# 715
Здравейте!Да се присъединя и аз към групата.В момента бавно и славно захранвам малката дебеланка,нооо тя си иска млякото на мама и това си е.  Joy Хич не й се яде друга храна,ама се мъчим по малко.
Вчера педи ми каза да й давам риба,защото споменах,че голямото ми дете много обича и ние също и ядем редовно.Каза да й варя и пасирам бяла или някаква немазна риба.Не е ли рано още? newsm78 Аз дори още месо не съм й давала.Нямам спомен на каката кога й дадох,но тя тогава не я хареса,а и нея я захранвах по друга схема,че беше на АМ от 5,5м. Simple Smile

# 716
  • СВИЩОВ
Здравейте момичета  bouquet
В голяма чуденка съм с какво да захранвам бебко.Преди 15-на дни реших да захраня
с картоф,но успях да го давам 2 дни и бебчо се разболя и спрях до там и от вас разбрах
че това не е захранване.След като се оправи захраних 4 дни с морков и той получи
разстройство/на всяко даване на морков той се изакваше/.
Сега с какво да продължа -  искам да дам картоф,но чист не ще да яде и  ако дам с морков дали няма да получи пак разстройство.Дали да го смеся с тиква,/но и нея я дават разхлабваща/ или тиквичка.

# 717
Това с разхлабването е индивидуално.. Тиквата въобще не разхлабваше дъщеря ми.. дори напротив.
Моркова пък го дават запичащ, така че може да опиташ с тиквата.

# 718
Това с разхлабването е индивидуално.. Тиквата въобще не разхлабваше дъщеря ми.. дори напротив.
Моркова пък го дават запичащ, така че може да опиташ с тиквата.

Peace И при моят син беше така, дори много често при него храните бяха на обратно-разхлабващи запичаха

# 719
  • Русе
nushi_in, аз ти препоръчвам да започнеш с оризова каша. Най-леко е за стомахчето. А иначе тиквата и при моя бебо подейства запичащо.

Общи условия

Активация на акаунт