Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 733
  • 748
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Страхотни сте, много полезна и синтезирана информация сте дали, която няма как да се намери в упътването. Ние имаме миялна, но не сме се преместили все още. Прочетох упътването и само веднъж пробвах да пусна една програма с една таблетка заредена. В момента не съм сложила сол и гланц и двата индикатора светят. За солта прочетох, че е добре да се сложи, гланцът задължителен ли е ако се ползват таблетки нещо си в едно или може да се остави да свети?
Та след края на първото пускане на някаква бърза програма, на цялото дъно на миялната имаше пяна, нормално ли е това, ами ако има съдове, означава ли че няма да са изплакнати? Мерси!

# 106
яворова мама, за какво се слага тази сол???
Аз до сега никога не съм слагала  newsm78   Не е ли достатъчно таблетките да са много неща в едно? В тях няма ли сол?   Thinking

Колкото до кристалните съдове, въпроса е не в надраскването, а в това, че при високата температура и при вътрешни напрежения в кристала вероятността да се счупи е голяма.

Дописвам тук да не пускам нов пост. Защо не пробваш да чупиш таблетката на половина? Мисля си, че ще е по изгодно, много под 5лв на месец ще паднеш, според мен

Последна редакция: ср, 07 юли 2010, 13:20 от my mom got

# 107
Както споменах, не ползвам таблетки, защото са дозирани за голяма миялня/как ли праизводителите не са се сетили да направят и по-малки таблетки/, а моята е за 9 комплекта. Та въпросната едра морска сол я сипвам в резервоара за сол, наливам си гланц/Калгонит/ и сипвам прах. При ежедневно пускане на машината, сол сипвам всеки месец, бутилка гланца ми стига за около година, а прах в голяма опаковка за около 6 месеца поне. Елементарната сметка ми излиза около 5лв на месец за препарати.Самата машина е висок енергиен клас - измиването на съдове ми е много икономично, но и дозирането на препарати е възможно, нещо, което с таблетки няма как да се получи. Не е възможно за малка и голяма машина да се слагат еднакви количества  препарати, дозирани в таблетка. Не съм ползвала все още гел, там сигурно може да се дозира, но съм намерила за себе си/след голямо лутане и набутване с разни препарати/, оптимален вариянт в съотоншинието цена-качество.

# 108
Тук многократно е коментирано защо не трябва да се използва морска/готварска и пр. видове сол за съдомиялна машина.
Момичета, използвайте сол само за съдомиялни машини, като предпочитайте да купувате едра такава!

# 109
мда, морската и готварската сол влизали в съприкосновение с някаква смола в контейнера за сол и всичко отивало по дяволите.

# 110
Здравейте  Simple Smile много странички изчетох, но ще нахалствам да попитам за по-смотаничките марки съдомиялни  Mr. Green Отдавна сме навити за съдомиялна, но парите все не стигат.
 Имаме два варианта:
-да купим на изплащане, като общо с таксите на кредита да не надхвърля 650-700лв.
- или да си купим в кеш за не повече от 450-500лв.
За тези пари няма голям избор още повече, че трябва да е за вграждане или свободно стояща задължително от средният размер 45см. В Технополис има промо с подарък Калгонит ... не е за подценяване мисля  Simple Smile
http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/% … p;detailScenario=

http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/% … p;detailScenario=
Много ми се иска да е с всички класове А и на тока и на измиването и сушенето. Също ми се иска да има и аквастоп, половин зареждане и кратка програма, отложен старт ... много неща искам, а за тези пари няма шанс  Sad
Имате ли някакви отзиви за съдомиялни Беко, Мидея,Конеглиано и Зануси  Rolling Eyes

# 111
Миялната ми  започна да свири,отворих я и беше пълна с вода на дъното.
На някой случвало ли му се е?

# 112
Не изпомпва водата.
Първо трябва да се провери маркуча за мръсната вода.

# 113
Мога ли сама да проверя този маркуч или да чакам майстор(или мъжа ми)
каква може да е причината,нещо е запушило маркуча ли?

# 114
Нищо не проверявай сама!
Намери само и книжката с инструкциите за употреба. Там има възможни причини и решения при неизпомпване на вода.
Изчакай мъжа си, вероятно е нещо дребно, което той ще нагласи.

# 115
ОК,благодаря ти

# 116
  • София
Привет от нас! Неочаквано в новата квартира се оказахме с миялна машина Whirpool, но няма никаква "документация" и затова моля да ме извините за може би тъпите въпроси, които бих задала Embarassed

1) Собствениците й ни обясниха, че са дали за анализ специалната сол, която върви в машината, и морска сол - за сравнение. От лабораторията са ги питали защо им дават две еднакви проби... Казаха още, че след опаковката специална сол, която вървяла с машината, са ползвали само морска и ние да ползваме такава. При което аз съм притеснена за въпросната реакция - да не вземе нещо да се повреди, все пак уредът не е наш...
2) Попаднах на някакъв промоционален пакет на Калгон с включени ароматизатор и течност за почистване и исках да попитам дали ще ме посъветвате да пусна въпросното почистване преди да почнем да ползваме уреда - предвид, че минимум месец не е ползван въобще и не знам как точно е бил поддържан преди това. Нещо по-специално има ли в процедурата или указанията по опаковката са достатъчни?

Благодаря предварително за коментарите и отново моля за снизхождение  Embarassed

# 117
  • София
По втората точка - упътванията на препарата мисля, че ще ти бъдат напълно достатъчни. Най-общо - махаш станиолчето от шишето на препарата. Ако искаш, можеш да цвъкнеш малко течност на една гъбка и да почистиш уплътненията. Обръщаш шишето надолу с тапата и го закрепваш в кошничката за вилици и лъжици. Пусни си тази програма, която работи на най-висока температура.
Не е лоша идея наистина да пуснеш един такъв профилактичен цикъл на почистване и след това да си я ползваш по живо, по здраво, щом казваш, че не е ползвана дълго и не знаеш как е експлоатирана  Peace. След това, такива почиствания можеш да правиш на период от два-три месеца.

По първа точка не се наемам да давам акъли  Mr. Green.

# 118
Айде аз по първа точка Laughing - отиваш в магазина и купуваш една кутия сол за съдомиялни.
Гледай да е по-едра, че е по-добре. Това е!

# 119
Добре че я има тази тема за такива непросветени като мен.
От месец имам малка миялна- мидеа и си купих таблетки Apta  5 в 1 - обаче и през ум не ми  е минавало да я разделя за 2 миенета.
Много ви благодаря Peace

Общи условия

Активация на акаунт