Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 837
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте! Опитвам се покрай темата да разбера как трябва да си избера миялната, ама не мога и затова ви питам. Какво трябва да гледам, за да направя добър избор? Никога не съм имала/ползвала! Моля за съвети!

# 196
Някъде четох че таблетките са предназначени за нормална миялна машина и затова е  хубаво да се раздели на две за малките.Откакто ги деля нямам пяна по дъното след като приключи миенето,а всичко е измито идеално и с половинката от таблетката..Не зная дали е вярно,но от икономична гледна точка е супер Peace

А за колко малка машина става дума?
За 9 комплекта, или за най-малките машини?
Защото най-малките действително няма как да се справят с таблета - имам предвид изплакването.
За най малките - 4или 6  комплекта

# 197
Момичета, понеже ще си купувам съдомиялна за вграждане на 45см имам следните въпроси, ако някой може да ми помогне:
-защо има за различен брой комплекти от 7 до 10, а съдомиялната е винаги на 45см
-с външен иноксов панел или напълно вградена е по-добре
-отложен старт, половин зареждане или кратка програма  е по-важно
-някои модели имат по 6 температури, а други по 2-3, същото е и с броя на програмите
-каква е тази функция Aquastop и много ли е важна, защото някои модели я нямат

Ако някой сподели мнение ще съм му благодарна...

# 198
Момичета, понеже ще си купувам съдомиялна за вграждане на 45см имам следните въпроси, ако някой може да ми помогне:
-защо има за различен брой комплекти от 7 до 10, а съдомиялната е винаги на 45см
-с външен иноксов панел или напълно вградена е по-добре
-отложен старт, половин зареждане или кратка програма  е по-важно
-някои модели имат по 6 температури, а други по 2-3, същото е и с броя на програмите
-каква е тази функция Aquastop и много ли е важна, защото някои модели я нямат

Ако някой сподели мнение ще съм му благодарна...
.

- Зависи от вътрешното разпределение на машината и кошниците. Най-добре е да избереш модел за 9 комплекта.
- Най-добре панела за управление да е скрит, според мен е по-красиво, а и така машината е защитена от шавливи детски пръстчета.
- Кратката програма е ценна и нужна. От 3-те опции, които си дала според мен е най-нужна.
- Различните модели имат различни програми. Ползват се основно 3 - бърза или кратка, програма за нормално замърсени съдове и такава за силно замърсени съдове - обикновено тенджери, тави, тигани.
- Аквастоп е екстра, която е необходима. В случай на повреда машината няма да избълва 10 литра вода на пода в кухнята ти. Избери по-добре модел, която има Аквастоп-система.

# 199
 Sourcherry , благодаря за отговора ти. Беше ми полезна, дано да направя сполучлив избор на съдомиялна...

# 200
Момичета, още не съм използвала моята съдомиялна, но тъй като ми предстои искам да си взема всичко необходимо за бъдещата й работа. Та купих сол за съдомиялни, а и имам таблетки калгонит, въпроса ми е трябва ли да купувам отделно гланц, ако таблетките са 3 в 1 и ако се сещате нещо друго, което трябва да имам под ръка... моля, да споделите  Simple Smile
Благодаря!!!

# 201
brambi, не е задължително да купуваш гланц. Поне за мен той е излишен (по-малко химия, по-добре).
Зареди добре със сол и предпочитай таблети над 5 в 1.
На първо време това, с което разполагаш е достатъчно.

# 202
brambi, не е задължително да купуваш гланц. Поне за мен той е излишен (по-малко химия, по-добре).
Зареди добре със сол и предпочитай таблети над 5 в 1.
На първо време това, с което разполагаш е достатъчно.

Много ти благодаря за отговора, аз мислех, че таблетите са само 3 в 1  Joy

# 203
И още нещо се сетих... Калгонит ли са най-добрите продукти за съдомиялни  newsm78

# 204
И още нещо се сетих... Калгонит ли са най-добрите продукти за съдомиялни  newsm78

мхм, какъв точен въпрос. Чакам отговорите на спецовете. За мен са най-скъпите, което е достатъчно престижно да се купуват снобарски

# 205
  • Варна
Калгонит е висок клас препарат, особено според цената. За мен е въпрос на вкус доколко е добър и доколко - не. Нищо не се губи да се пробват и други марки препарати в малки количества и всеки да си открие оптималното съотношение цена/качество.

# 206
Калгонит (Куантум, Макс ин уан, Алл ин уан) са скъпи таблети, които според мен не са чак толкова свръхдобри.
Цената е неоправдано висока, качеството е добро, понякога задоволително, но определено не отговаря на цената.
Рекламата е велико нещо - вменено е, че съдомиялна машина=Калгонит.
Има и много по-добри таблети и препарати, например Феъри.
Феъри-то сме го дъвкали и в предишната тема, чудесни таблети, които наистина дават отлични резултати.
С Дедо (между впрочем той съвсем се покри Sad) харесваме едни биоразградими таблети Грюн Грийн, които мият много добре, щадят природата и не са чак толкова скъпи.
Аз лично ги купувам от Пикадили.

# 207
  • Велико Търново
Здравейте,
като стана въпрос за таблетки, аз също съм много доволна от феъри. Но проблема ми е, че ги намирам трудно. До сега само в един магазин, но разфасовката е малка - 15 таблетки. Исках да ви попитам дали има по-големи и от къде като цяло си ги купувате.

# 208
Феъри купувам от верига магазини 345. Близо до вкъщи има такъв. Пакетът е от 50 таблети.
Различни опаковки с брой таблети също можеш да намериш и в магазинчетата, които правят паралелен внос на препарати за бита.

П.П. Сега виждам, че си от Търново. За теб остава втория вариант.

# 209
  • София
Някой преди мен беше писал за миенето с половин таблета.Случайно пуснах веднъж миялната с половинка Кларо/начупени в опаковката/ и ефекта от миенето беше същия като с цяла таблета и отделно не ми ставаха мехурчета в чашите като ги пълня после с вода.Колкото по-малко химия,наистина толкова по-добре. Аз и затова бях взела прах на Калгонит и въпреки,че лесно го дозирах,нещо не ме радваше особено.Смятам и гланца да спра.Като свърша тази опаковка,май следваща няма да купя.Слагам единствено,защото ме дразни червената лампичка за липсата му. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт