Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 80 852
  • 748
  •   1
Отговори
# 675
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Няма защо.

# 676
Извинявай, но това е глупаво.
Въпросът не опира единствено до екологичност. Има и биоразградими течности за изплакване.
Въпросът е до избор. При идеално измити и изсушени съдове не виждам смисъл от течност за изплакване. Поне за мен.

Моите без течност за изплакване не са идеално скърцащи и блестящи. Може би, защото водата ни е много твърда. Все още не съм намерила гел или прах с който да са блестящи без гланц. С таблетки става. Ти с какъв препарат миеш? Аз нямам оплаквания от гланца, на 2 го настройвам. Преди в отделението за гланц бях сипала безцветен оцет и съдовете бяха като огледало. Свърши и понеже не намерих, купих гланц. Оцета се настройва на малко повече, но е безвреден. По-доволна бях от оцета.
За втори път срещам ,че гланца  може да се замени с оцет, кажете какъв точно оцет ползвате , каква марка и на колко слагате дозатора?

# 677
Невена, софийската вода е мека. Вероятно това е една от причините машината да не се затруднява да измие и изсуши перфектно и без добавка от течност за изплакване.
Основно използвам едни биоразградими таблети и гел Калгонит, когато ще мия пластмасовите кани и изобщо части на някои уреди - цитрус преса, кана Брита и т.н. По-рядко Куантум или капсули Феъри. Последните две само при по-силно замърсени съдове.
Независимо от препарата за измиване, градусите, програмата и пр. съдовете блестят, скърцат и са наистина перфектни - без петна, засъхнали капки и т.н. По тази причина просто реших, че ще мина без още една химична смес.

# 678
Момичета има ли някой такава съдомиялна
 http://www.technopolis.bg/b2c/catalog/productdetailFromOutside/% … p;detailScenario=
  на някои места пише, че има мултитабс функция, а на други, че няма  newsm78
Утре мислим да си я купим, надявам се избора да е добър  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 28 ное 2010, 16:33 от Кика с мотика

# 679
  • Paris, France
Мерси за отговора, Sourcherry   bouquet. И аз, с таблетки, мога да не ползувам гланц. Но мия с прах за по-евтино. и без гланц не става.

Оцет - този, който купувам се казва бял оцет. Прозрачен е и е с киселинност 8 процента. Наливам направо в отделението за гланц и настройвам на една или 2 степени повече отколкото с обикновен гланц. Из форуми съм чела, че някои хора смесват с етанол (алкохол) и/или лимонтозу оцета за по-голяма киселинност и по-добро сушене, но не съм пробвала лично. Струва О.37 евра(около 64 стотинки)  за литър и ми стига за около година.

# 680
Здравейте, момичета!
Да попитам кога толкова използвате кратката програма  newsm78, аз имам такава 30 минутна, но не я използвам, защото все се страхувам, че няма да ми измие добре съдовете...

# 681
Кратката програма при мен е 40 минути. Използвам я всекидневно - съдовете искрят.

За да бъде ефективно измиването на съдовете при кратките цикли е необходимо те да са заредени веднага след употребата им, да няма силно замърсени с нагари тави и тенджери. Като ежедневна програма за кафеени чаши, чинии, чаши всякакви и пр. е просто перфектна. Би могла да зареждаш с гел тогава. Според мен е по-оптимален вариант. Куантум не е особено подходящ за кратките програми. Пиша това, в случай, че го ползваш.

# 682
И аз редовно пускам на кратка.Много рядко на по-дългата.

# 683
И аз редовно пускам на кратка.Много рядко на по-дългата.

аз също ! Peace

# 684
Кратката програма при мен е 40 минути. Използвам я всекидневно - съдовете искрят.

За да бъде ефективно измиването на съдовете при кратките цикли е необходимо те да са заредени веднага след употребата им, да няма силно замърсени с нагари тави и тенджери. Като ежедневна програма за кафеени чаши, чинии, чаши всякакви и пр. е просто перфектна. Би могла да зареждаш с гел тогава. Според мен е по-оптимален вариант. Куантум не е особено подходящ за кратките програми. Пиша това, в случай, че го ползваш.

Да-а-а, ще пробвам и аз. В момента използвам прах на Калгонит, но нещо не съм очарована - таблетките им са по-добри, чакам праха да свърши и минавам пак на такива, както и Феъри. Ще купя и гел, за да го пробвам - все пак имам миялна едва от няколко месеца и трябва да мина през всичките препарати, за да се убедя кой е най-добрия за мен... Simple Smile

# 685
браво на нас.да живее кратката програма.

# 686
Здравейте, дами,
Искам да попитам някой може ли да ми препоръча сигурен добър техник за поправка на съдомиални машини? Моята се повреди, а аз предпочитам да се доверя на някой пробван....

# 687
Отскоро имаме миялна и ще ви следа за идеи и съвети   Peace

# 688
Преди в отделението за гланц бях сипала безцветен оцет и съдовете бяха като огледало. Свърши и понеже не намерих, купих гланц. Оцета се настройва на малко повече, но е безвреден. По-доволна бях от оцета.

И аз така правя съдовете излизат като нови. Единствено с оцета стават хубави,а и не е скъп струва само 0.40цента. Не мога да разбера,защо хората се мъчат с тия скъпи гланцове Simple Smile

# 689
Вчера и аз допълних с бял ябълков оцет гланца/ че светна индикатора/. Съдовете наистина блестят.Но все пак таблетите са ми 5 в 1.

Общи условия

Активация на акаунт