Всякакви въпроси относно съдомиялните - 3

• 81 364
  • 748
  •   1
Отговори
# 615
Относно Фрешактив и на мен ми е непонятно как изчезнаха от пазара,а според мен се купуваха.В Пикадили и аз ги търсих преди няколко месеца и бях много разочарована,че ги няма.

В Карфур Пловдив гледам,че има Фришактив таблетки,гланц и сол,но няма гел и прах.

# 616
Каква е разликата между Прах за миялна машина-концентрат 5 в 1 и обикновен прах за миялна?Какво ще рече концентриран прах?

# 617
Може да означава 2 неща:
1. По-малко дозиране, като при праховете за пране.
2. Миещата съставка+ омекотител за вода+ съставка за защита на стъклото и пр.

В този случай е второто.

# 618
Привет... пак съм аз с малката Мидея и пяната на дъното. Отчитам резултата от експериментите през почивните дни. Ако все пак мога да съм полезна на някой.
1. Пробвах с 1/4 кубче Медикс 5в1 + препарат за изплакване на Сомат. Резултата - няма пяна на дъното, но има следи по чиниите. Ако ги оближеш  Embarassed (да, до там стигнах в борбата с Мидеята - вадя чиниите и ближа) горчат. Следователно остава прерарат по съдовете, въпреки че няма пяна на дъното на машината.
2. Гел Калгонит+препарат за изплакване. Резултата - няма пяна, съдовете са идеално измити, без следи от препарат.
Изводът -  тези машинки в цикъла на миене мият с вода, чиято температура е тази на входящата вода, т.е. не се загрява или ако се загрява става много бавно. Затова и една от препоръките при монтажа беше да се свързват към топлата вода, а не към студената (както направи специалиста у дома). И поради тази причина Медикса който е на кубчета, не може да се разтвори при миенето. Цикъла на изплакване е с гореща вода (в случая бързата програма е с температура 60 градуса) и реално тогава се разтваря напълно кубчето от миещия препарат. И като се добави препарат за изплакване, полза няма, защото всъщност машината си плакне с гореща вода+препарат за миене+препарат за изплакване. И затова съдовете ми са измити , но със следи от препарат и горчат като ги оближеш. Затова решението е гел за миене, а на кубчетата ще търся друго приложение.
Ако съм помогнала на някой заблуден като мен с малка Мидея за 4 комплекта, ще се радвам.

# 619
Здравейте и предварително се извинявам,ако задавам вече обсъждани въпроси.Може ли в съдомиялна от 45см за 9 комплекта да се мият тенджери,тигани тави,защото се бяхме спряли на още по-малка,а там се оказа,че не може. Тези,които ползват с такава големина доволни ли са или по-голяма е по-добре.Ясно е,че е субективно,но все пак..Доволни ли сте от съдомиялни Мидеа,защото на такава сме се спряли?И за какво най-важно трябва да следя при закупуването.Много благодаря!

# 620
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
По принцип могат да се мият тигани и тенджери,но само да се мият ако нещо трябва да се търка не разчитай.Според мен трябва да има 2 програми на 65градуса,само изплакване и примерно още два вида с разлика във температурата.

# 621
Каква е разликата между Прах за миялна машина-концентрат 5 в 1 и обикновен прах за миялна?Какво ще рече концентриран прах?

аз съм ги ползвала тях преди, сега съм на био-разградимите Gruen-Green.  Праха 5 в 1 е както таблетките 5 в 1, правилно е обяснила Sourcherry, води се че има и сол, и гланц, и допълнителни екстри. Концентрат е, защото се слага около 20 грама. А финиша се слага 40. Обаче не ми идва по-евтин, защото аз винаги слагах повечко за всеки случай. Питаш и за гела. Той не е нищо особено. Искаше повече от 20 милилитра да лисна , както е написана дозата за да измие добре.

# 622
И в малка миялна могат да се мият тенджери и тигани,стига да намерите начин да ги вкарате вътре.Аз даже махам кошничката за прибори,ако ми пречи и имам само тава,или тенджера за миене и пускам цяла таблетка на най-дългата програма на 70 градуса-така пада дори загорялото и много мазното и се измиват отлично.Моята е малка Електролукс,45см и вкарвам тави,тигани,тенджери...всичко мия в нея,Но все пак ако има много загоряло не е излишно малко да се изплакне и изстърже на мивката преди поставянето в миялната.

# 623

аз съм ги ползвала тях преди, сега съм на био-разградимите Gruen-Green.  Праха 5 в 1 е както таблетките 5 в 1, правилно е обяснила Sourcherry, води се че има и сол, и гланц, и допълнителни екстри. Концентрат е, защото се слага около 20 грама. А финиша се слага 40. Обаче не ми идва по-евтин, защото аз винаги слагах повечко за всеки случай. Питаш и за гела. Той не е нищо особено. Искаше повече от 20 милилитра да лисна , както е написана дозата за да измие добре.

Колко е 20 грама-една супена лъжца ли? По-важното е дали самия препарат е хубав и мие добре,тогава разхода не ме интересува много.

# 624
Аз в момента ползвам таблетки финиш ако мина на Gruen-Green, ще трябва да добавям и сол, нали правилно съм разбрала? Иначе се появиха в Пикадили, дълго време ги нямаше, днес ги видях

# 625
Цитат
Колко е 20 грама-една супена лъжца ли? По-важното е дали самия препарат е хубав и мие добре,тогава разхода не ме интересува много.

Ако е готварска сол да, но прах може би повече от 1 лъжица.

# 626
Включвам се,за да се оплача от моята мидеа за 8-9 комплекта е.Как ли не променях настройките за солта и гланца,какви ли не препарати накупих-от най-скъпите до най-евтините като минах през таблетки,прах и гел-е няма и няма  отърване от белите петна!Вече незнам какво да правя!Ще съм благодарна на всякакви съвети.От всичко изчетено,не открих някоя мама доволна от Мидеа за 8 или 9 коплекта,наистина ли е така и хвърлих ли си парите на вятъра?

# 627
Доволни ли сте от съдомиялни Мидеа,защото на такава сме се спряли?И за какво най-важно трябва да следя при закупуването.Много благодаря!

Аз не ползвам съдомиялна Мидея и слава Богу!
Тук през пост потребители се оплакват от "марката".
Спрете се на нещо друго. Ще дадете малко повече пари, но поне ще си спестите хиляди главоболия.

# 628
Благодаря за отговорите!А каква марка на тази цена или малко по-висока  приблизително можете да ми препоръчате.В темата има доста изброени,но нещо не можах да се ориентирам,въпреки това.

# 629
  • Поморие
Включвам се,за да се оплача от моята мидеа за 8-9 комплекта е.Как ли не променях настройките за солта и гланца,какви ли не препарати накупих-от най-скъпите до най-евтините като минах през таблетки,прах и гел-е няма и няма  отърване от белите петна!Вече незнам какво да правя!Ще съм благодарна на всякакви съвети.От всичко изчетено,не открих някоя мама доволна от Мидеа за 8 или 9 коплекта,наистина ли е така и хвърлих ли си парите на вятъра?
До преди 3 дни и на мен ми идваше да я изхвърля Мидеята обаче пробвах с половин таблетка (досега слагах цяла) и всичко излезе перфектно , днес пробвах с 2 к.л. гел калгонит обаче резултата не ми хареса. Честно казано не съм доволна от гела-явно не уцелвам точното количество. Така, че пробвай с половин таблетка и дано и при теб се получи добре.

Общи условия

Активация на акаунт