Раждане в Окръжна болница Пловдив

• 166 069
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 890
  • Пловдив
Момичета, днес при прегледа се установи, че бебка от миналата седмица до днес не е пораснала! Това трябва ли да ме притеснява? Иначе малката си е активна, изпъва се, протяга се, яко ми разтяга корема? Нали бебчовците растат до 38 г.с., аз сега съм 37г.с.

# 1 891
А доктора какво ти каза? Според мен точно последните седмици бебетата наддават.

# 1 892
  • Fort Worth, TX
Момичета, днес при прегледа се установи, че бебка от миналата седмица до днес не е пораснала! Това трябва ли да ме притеснява? Иначе малката си е активна, изпъва се, протяга се, яко ми разтяга корема? Нали бебчовците растат до 38 г.с., аз сега съм 37г.с.
Какво каза доктора?Принципно качват тогава най-много.

# 1 893
  • Точно където трябва
Пумпи, щом бебчето е активно се успокой, но отиди на лекар и му кажи, че това те притеснява. Искай си задължително запис на тонове! И не чакай утре, вдругиден или след седмица. Мога да ти разкажа, моята история, но само излишно ще те стресирам.

# 1 894
Пумпи ще ти кажа само едно - тия машинки, които мерят бебетата не са никак точни. Ако бебенцето е било малко по завъртяно е съвсем нормално апарата да не го е измерил правилно. Все пак тук говорим за човек+машина - грешки са възможни. Така че не се шашкай, но все пак си го имай едно на ум както казаха и другите момичета.  Hug

P.S. Сега като се замисля и аз имах една такава седмица и тогава бях карала само на диня (не знам какво ме беше прихванало но само това ми се ядеше). И после всичко си беше наред.

# 1 895
  • Пловдив
Здравейте! Аз също съм се насочила за раждане в Окръжна болница.Отзивите като цяло са положителни,обстановката в болницата също е на мн добро ниво.Единственото което ме тревожи , ,че все още не съм избрала доктор,който да  ми води ЖК.От докторите там(Бачуров,Симеонов,Бабаков,Белчев,Радински и др...)всички ли водят ЖК ??Ще ви бъда благодарна ако ми препоръчате гинеколог. WinkЛек ден Peace

Аз съм в начална бременност, ходя на ЖК при Симеонов. Насочих се към него от мнения на момичета тук във форума.За сега съм доволна, винаги след преглед се чувствам някак си позитивно настроена.  Шегаджия е и успява да разчупи обстановката и евентуално притеснение.

# 1 896
  • Пловдив
Доктора каза, че може предната седмица нещо да не сме измерили както трябва. А и днес не можа добре да премери коремчето, че малката се беше "извъртяла"(негови думи), и си спинкаше. Провери плацентата, кръвотока, всичко било наред. При предишни прегледи ми е казвал, че бебчовците наддават до 38 г.с., а последните 2 седмици се доразвивали органите, бялото дробче и бебчо се подготвял за живота след раждането.

# 1 897
  • Пловдив
До сега запис на тоновете не ми е правен. Докторката ми от  ЖК по здравна каса е в отпуск от 15.08 до 05.09, по принцип тя ли трябва да ме изпрати!? За запис на тоновете не знам къде се ходи, плаща ли се.Доктора, при който си хода допълнително работи в Окръжна, но не и със здравната када.Днес доктора нищо не каза освен, че ще се видим на 04.09.
Аз се бях притеснила, че ще стане голямо бебето - едната седмица 2500, другата 2800, миналата 3080, днес даже 3055

# 1 898
  • Fort Worth, TX
Супер си е наддало бебето.Като по учебник 300 грама на седмица.Вероятно не е успял да измери както трябва.Ако Бачуров беше намерил нещо притеснително със сигурност щеше да те засили към болницата.

# 1 899
  • Точно където трябва
Пумпи, миличка, не знам къде се ходи. Обади се на лекаря си и му кажи, че искаш запис на тонове, че се притесняваш и т.н.  Ако го знаех това, което ти казвам преди 5 месеца, сега щях да си гушкам жива и здрава бебка.

# 1 900
И аз ще раждам септември месец при Бачуров в Окръжна.Стискайте палци всичко да мине добре, че много ме е страх... newsm17 newsm45

# 1 901
  • Fort Worth, TX
Пумпи, миличка, не знам къде се ходи. Обади се на лекаря си и му кажи, че искаш запис на тонове, че се притесняваш и т.н.  Ако го знаех това, което ти казвам преди 5 месеца, сега щях да си гушкам жива и здрава бебка.

Извинявай, ама не панирай жената така.Нейното бебе се развива много добре.Плацентата е ок.Никой не е казал , че бебето е изостанало със седмици назад.Още повече, че бебето и е много активно и тя го усеща да рита и движи.Прочела съм твоята история, но не виждам нищо единтично м/у мейния и твоя случай.За мен би било притеснително, ако не усети бебето за ден , а такова нещо няма.Все пак , ако лекаря е видял нещо притеснително щеше да я прибере веднага в болницата.Гледа я един от най-добрите доктори, който си държи на пациентките и прави всичко в тяхно име.

# 1 902
  • Пловдив
Момичета, благодаря за подкрепата! Наистина се стреснах, като чух, че бебка не е пораснала ама въобще, но си е доста активно детето. Ако не  усетя да шава малката сладурка за по- дълго ще отиваме направо в болницата. До вторник ще ми е свито сърцето, докато се видим пак на ултразвука.

# 1 903
  • Точно където трябва
Креми, моите уважения към теб и Бачуров, но моята история е идентична поне до момента с изоставането в мерките на бебка. И моето бебче беше активно денонощно, докато не му спря сърчицето. Последното което искам е да притесня който и да е, но повече ще ме гризе съвест, ако съм не съм и изострила вниманието. Може би, ако Бачуров, при установяване на изоставането ме беше пратил на запис, сега нещата щяха да са други.

# 1 904
Здравейте всички бъдещи и настоящи мами  Simple SmileАз родих в Окръжна болница преди няма и три седмици.През цялата си проблемна бременност лежах периодично в ВМИ на Пещерско,но накрая ми кипна ,защото при миопия 5 диоптера и предишно секцио,15 дни до термина,с разкритие 3см и паднала тапа,дежурната д-р Димитрова заяви че ще е по нормален път и сега да си ходя че е рано.По принцип съм от Северна Бг,не съм много добре запозната с лекарите и болниците,но се радвам че отидох в Окръжна.Прие ме д-р Симеонов ,който макар че не ме оперира(смяната му тъкмо свършваше),беше до мен през цялото време,позна теглото на малкия с 50гр разлика,дори 5 мин след като са извадили бебока,се е обадил на съпруга ми,който беше на път,да го успокои,че всичко е наред.После идва още два пътя до края на престоя ми да ме види.Всичко мина бързо ,с много шеги и глупости от страна на екипа,който беше на смяна,дори аз лежейки на операционната маса с контракции,се смях с тях.Бях  в обикновена стая ,но излизах всеки ден във фоайето за свиждането .Взех си детето още на следващия ден,веднага щом го поисках,дори през нощта си ми го оставиха.Детските сестри показват всичко-от къпане и масаж до кърмене.Хигиената беше на ниво,за отношението нямам никакви забележки,дори ходеха и ми купуваха когато нещо се наложеше и нямаше кой.Имах проблем с газовете и изхождането,но една младичка санитарка ми купи шоколадче "Комфорт" от аптеката и след 16 часа всичко се нормализира.Само да спомена ,че не съм плащала на никой за нищо,нито пък познавах някой.Тъй като нямаме брак,милото дойде да припознае детето на втория ден от престоя,а документа за бащинство написаха за няколко минути на самото изписване.За трето дете не мога да мисля по ред причини,но ако имах избор,пак бих отишла там.Искрени благодарности на д-р Симеонов,който ме пое без да ме знае и познава и не ме остави до последната минута,на д-р Бачуров за операцията,на санитарката Краса,на целият персонал на Следоперативен сектор и най-вече на сестра Димитрова,която винаги беше насреща за каквото и да било ,касаещо детето.

Последна редакция: чт, 30 авг 2012, 11:31 от Ваня Иванова

Общи условия

Активация на акаунт