Раждане в Окръжна болница Пловдив

• 165 937
  • 2 116
  •   1
Отговори
# 1 935
Бебешка козметика си имат те, дори ти подаряват. Това, което е пропуснато в списъка е- хавлия. Ползваха ми я често. Моят съвет- КУПЕТЕ СИ ПОНЕ 2 КОМПЛЕКТА БАРХЕТ- ТЕНЗУХ. За всичко го ползват. И, един кат дрехи на ден на мен не ми стигаше. Поне два и майка ми всеки ден переше и ми носеше нови и нови. Поне при мен беше така, я се повърне, я го съблека да го сменя и той се изчорка, абе трябват си дрехи.

# 1 936
Момичета,ако всичко е нормално с бебето и майката Praynig(при нормално раждане),колко време е престоя в Окръжна? newsm78

# 1 937
# 1 938
Честит син на F.a.t.e. много да я радва и да пише как е минало ..

# 1 939
А случайно някой да знае всички ли лекари от родилното правят секцио или само някои от тях?
Защото от това, което съм чела все попадам за секцио на Бачуров, Белчев, Симеонов, Пелев и май й Бабаков срещнах някъде, но не съм сигурна. Thinking

Да ти кажа, и аз май само за тези съм чувала... Има и няколко млади - Мюмюнова, Хатар и др. , но мисля, че те израждат нормално.

За козметиката - не е лошо да си носите сапунче и кремче, но може и без тях. Сестрите като ги къпят, нали си имат сапунчета... Аз първите три дена нямах кремче в кошчето и са мазали бебка с нечие чуждо, после ми донесоха - то какви ли количества слагат на бебешко дупе...
И да, добър съвет са дали момичетата за дрешки и пелени - добре е да имате повечко дрешки за бебето, и бархетни и тензухени пелени също - за всичко ги използват - за постелки, за повиване, за подсушаване вместо хавлия...

# 1 940
ВСИЧКИ лекари оперират. Просто някои са по- добри- образно казано. На мен вторият лекар с Бачуров ми беше Хатър, но той играеше асистент, но знам, че в др случаи му дават да прави външните шевове. Сега обаче все пак си плащах за това Бачуров да  ме направи. Simple Smile

# 1 941
Oxxx мен много ме е страх, а искам да раждам нормално.Аз съм при Бачуров

# 1 942
Знам, че звучи лесно, но спокойно, той е голям професионалист. Simple Smile
А и щом няма пречки за нормално за сега. Simple Smile Естествено, че ще те е страх, но всичко минава. Аз обаче говоря от страна на секцио и то секцио без болка и след това. Simple Smile Да е жив и здрав доктор Бачуров.

# 1 943
  • Пловдив
Благодаря ви, че се включихте с отговори,  интересуваше ме просто ако се наложи спешно секцио дали може да се разчита на дежурния лекар или има и дежурен отделно за секцио. Thinking

# 1 944
  • Fort Worth, TX
Благодаря ви, че се включихте с отговори,  интересуваше ме просто ако се наложи спешно секцио дали може да се разчита на дежурния лекар или има и дежурен отделно за секцио. Thinking
Предполагам, че има някой от по-опитните лекари на повикване, ако само млади са дежурни за спешно секцио.Екипите по принцип ги събират за нула време.

# 1 945
Предполагам, че има някой от по-опитните лекари на повикване, ако само млади са дежурни за спешно секцио.Екипите по принцип ги събират за нула време.

Винаги има дежурен екип, ако се наложи спешно непланирано секцио, и то екип, различен от намиращите се в момента там лекари.

# 1 946
 Да и аз така знам една позната е анестезиологична сестра и ми е казвала, че като има спешно секцио дори и да не работи в аг.отделението веднага събират екип.Зарязват всичко и тръгват заедно с анестезиолога.

# 1 947
  • Пловдив
Безпроблемно и леко раждане на всички момичета, следящи темата. Ние сме вече над годинката ,но случайно попаднах отново на темата. От работата на персонала останах много доволна (с изключение на една от дежурните педиатърки, която и двата пъти, когато беше на смяна се опитваше да натика АМ в устата на малкия, въпреки, че я бях уведомила, че той ще бъде кърмен на всяка цена ). Мен ме израждаше д-р Мария Матеева - имах невероятния късмет да попадна на нея, страхотно отношение имаше и ми вдъхваше доверие и спокойствие с всяка дума. Раждах нормално в залата, където е разрешено присъствие на таткото. За разлика от при първото ми раждане ми дадоха да гушна малчо веднага след като го завиха и след това го отведоха (баткото направо го грабнаха, показаха го отдалече и след над три часа го видях отблизо - това във Весела). Аз носих 10 комплектчета дрешки и ми стигнаха, тензухчетата  в комбинация с хавлийка са най-удобни иначе, а подаръчни комплектчета ни дадоха малко преди изписването, но ако не носиш нищо за малчо или ползват на съквартирантките или си носят, бебчетата все пак трябва да се изкъпят.  Не се сещам какво още мога да споделя, но като гледам вие сте стигнали вече до детайлите, надали мога с нещо да ви изненадам, а и все пак от тогава мина доста време. 

# 1 948
Момичета, в ОБ правят ли клизма, че аз нещо взех да се притеснявам предварително за това неудобство - имам предвид, че ако не правят би било ужасно неловко. Като чета из темите, момичетат споделят, че преди това организма сам щял да иска да си се изчисти, но това е малко относително...Макар че в такъв момент сигурно ще имаме доста по-големи емоции за мислене, ама пустото нали все мисля всичко...

# 1 949
не правят, така казаха всички раждали мами

Общи условия

Активация на акаунт