Фотография #48

• 30 535
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
ФрииииииииЧесито победа;) напълно заслужено;) пожелавам ви приятно оползотворяване на наградата;))))  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 631
Фотографията на дядото на  Марди Гра и аз много я харесвам  Peace С голям интерес следях всяка качена снимка .

Необработен кадър за мен е jpg свален от апарата без да е минавал през никаква корекционна програма - всичко друго за мен е обработка. Така, че излишно е да се казва - аз не обработвам. На всеки му се налага да промени размера, да изостри да оправи контраста и т.н.

"Обработка" не е срамна дума. Аз обработвам снимките си, но за съжаление не мога много добре да се справям с обработките и понякога влошавам качеството отколкото да го подобря. Имам разни идеи, но не ми достигат уменията. Респектирам се от обработките на Асол, Джали, от идеите на Фрий и Алегрина, от умението на Луиз и Момо да използват светлината, от красивите пейзажи на Лени, от колоритните снимки на Малена. Много от новите момичета също имат талант, но просто им трябва още време да го развият. Някой от тях напредват бързо други по бавно. На мен темата ми е много полезна. Винаги съм получавала правилни и точни насоки когато съм помолила, винаги е имало някой да ми отговори на въпрос или да изкаже мнение, а всяко едно мнение е много ценно за мен.

Да знаете не е умряла "циганката" дето да ви хвали Grinning

Ако искате да си направим пул във фликр  "Най- сполучливия ми НЕ обработен кадър".  Аз не зная дали ще мога да участвам  Mr. Green Joy

Успех на всички които не могат да се впишат в нашата тема!

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 11:17 от шоши

# 632
Асол, няма какво повече да кажа.. аз го казах в няколко поста. На кой как му се струва честно казано не ме вълнува особено  Wink Явно не съвпада с всеобщото мнение. Смятам, че доказването на моята теза е хабене на време. Снимки от самото начало казах, че няма да коментирам  Wink Не съм и коментирала нито със знак (-), нито със знак (+)
Сега вече съжалявам, че изобщо си позволих да кажа каквото и да било по темите тук  Wink
Приятен и ползотворен ден на всички!  Hug
Да обобщим - значи влезе в темата, за да ни светнеш за истинската фотография като предварително заяви, че няма да коментираш снимки и освен това не те вълнува особено кой как мисли?
Ще ти кажа само едно - не пасем трева! topicclosed

Шоши, благодаря!   bouquet

# 633
  • Ах, морето
Добро утро!

Искам малко да разведря атмосферата с една шарена серийка с участието на малкия ми модел:

http://www.flickr.com/photos/45006884@N05/ Общо са 4 снимки.

Всички, на които съм контакт, съм ги добавила в приятели. Ако някои не ги вижда, да ме добави в контактите си или да ми пише да го прибавя, че напоследък все попадам на разни съобщения как се злоупотребява със снимки на деца.

# 634

"Обработка" не е срамна дума. Аз обработвам снимките си, но за съжаление не мога много добре да се справям с обработките и понякога влошавам качеството отколкото да го подобря. Имам разни идеи, но не ми достигат уменията. Респектирам се от обработките на Асол, Джали, от идеите на Фрий и Алергина, от умението на Луиз и Момо да използват светлината, от красивите пейзажи на Лени, от колоритните снимки на Малена. Много от новите момичета също имат талант, но просто им трябва още време да го развият. Някой от тях напредват бързо други по бавно. На мен темата ми е много полезна. Винаги съм получавала правилни и точни насоки когато съм помолила, винаги е имало някой да ми отговори на въпрос или да изкаже мнение, а всяко едно мнение е много ценно за мен.

Напълно споделям казаното от Шоши;) Laughing Laughing

Асол аз да си кажа, че освен от твоите снимки се впечатлих и от тези на половинката ти;) БРАВО!!!!!

# 635
  • София

Благодаря!  Hug
Успех и на ВАШАТА хвалебствена тема занапред  Laughing

# 636

Благодаря!  Hug
Успех и на ВАШАТА хвалебствена тема занапред  Laughing

doh

# 637
Само да добавя, че и аналоговата фотография се правят обработки, които се наричат маски.
Селгадо цял живот работи с един копист, Ейвдън също си е обработвал кадрите.

Прилагам и пример

http://www.oberholtzer-creative.com/visualculture/wp-content/upl … lorcorrection.jpg

Естествено, както и за всичко останало, прекаленото от нещо не е хубаво. важното е, да се постигне баланс.

Никой не говори за хвалебствия и за осанна насока в темата.

И да, за протокола, аз имам кадри, които и на билборд мога да отпечатам. Имам и кадри, които не съм пипала и пак са си ок.

# 638
Аз не виждам нищо лошо в похвалите. На всеки му е приятно да го хвалят или да прочете някакъв коментар за снимките си.  На някой това им дава хъз за развитие. Една похвала с малко препоръки за недостатъците и градивна критика би помогнала на всеки. Това е оценка за свършена работа, която ти дава насоки дали се справяш, да ли се развиваш. Мълчанието за мен е безучастие и безразличие. Ако всички мълчим каква е идеята тогава newsm78  Снимки за безучастно разглеждане в нета много ...

# 639
В тази връзка да изкоментирам

Веси, за мен този фон идва твърде бъбрив (шарен) и отвличащ вниманието.
Също така ме дразни, че в задния план квадратите не са на една линия.
За крупния портрет, същото като по-горе и в допълнение да споделя, че ми липсва една идея въздух над главата и че предпочитам сюжетно важния ми обект да е в дясната половина на кадъра. Така ми тежи. Предполагам, че това има връзка с начина по който се приема изображението...

# 640
Една препоръка към начинаещите - по възможност Не пускайте за критика снимките на децата си, защото тогава критиките се приемат много лично и понякога дори доста подтискащо и депресиращо. В повечето случаи когато снимаме децата си сме пристрастни.  Всяко гардже за майка си е най- хубаво  Wink  

Фрида  Peace

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 11:19 от шоши

# 641
С удоволствие ще се включа в 93 summer days,много се зарадвах като видях,че ще има,тези дни мислех да си спретна нещо подобно лично,но така е много по-добре.Харесват ми сетовете,които остават от тези проекти-емоционални и цветни,а и ежедневния "ангажимент" мисля,че ще ми донесе много приятни усещания.Дано проекта провокира креативността ми Peace

Благодаря ви,Асол и Алегрина за включването по моя въпрос Hug

И само да кажа,че тази тема за мен е извор,училище и предизвикателство,нещо което ме държи будна,наред с четенето и надзъртането в чужди стриймове.И според мен няма как да се върви напред без грешки,те са тези,от които се учим най-добре,затова и критиката е толкова важна за всички тук.Къде ще залитне човек по някоя мода в обработките,къде ще изкопира чужда идея,така се започва,предполагам,затова е добре да има обективни корективи.На момичетата със собствен стил тук много се радвам,тях ги познаваш от една снимка само и е чудесно,че пишат,споделят и ни обръщат внимание Hug

Браво,Фрий,честито!

Е,шоши,права си,но много често децата са един от основните ни обекти за снимане,аз лично изпитвам удоволствие тях да снимам,но се опитвам да не виждам само техните лица във снимките,затова и много се радвам,когато коментарите са насочени към самата снимка,а не само към нейния обект Peace

# 642
  • Ах, морето
Фрида, това се казва критика - точка по точка, мерси за което.

За фона - нарочно избрах да е такъв.Имам доста други снимки на черен и бял фон, сега исках нещо по-шаренко в стил Бет Дженсън (не че се сравнявам с нея де   Blush) - нейните фонове хем са шарени, хем и бебетата са увити в шарени одеала (нещо такова имам предвид).

За линията на квадратите - направих каквото можах да изпъна плата, но в процеса на снимките и детето го размества и самият плат се нагъва, все пак не е картон, а и нямам помощник, който да го оправя. Ама чак пък толкова ли дразни това?

За въздуха над главата си права, и на мен ми липсва, но какво да се прави - това е целият кадър. А детето е в лявата половина, защото съм проследила посоката на погледа му.

Аз не се обиждам от критиките по отношение снимките на децата ми, тъй като не се коментират самите деца все пак. А и да искам да снимам други хора (а аз много искам), нямам никакви желаещи.  Confused Дори и дъщеря ми вече категорично ми отказва. Май ще си снимам черешки и цветенца и от време на време някоя манджичка.  Grinning

# 643
бингъл , затова писах по възможност,  а не задължително. Казвам го, защото много от майките са чувствителни на тази тема, особено когато децата са мънички. И аз съм го изпитала на свой гръб. Ясно е, че децата ни ни вдъхновяват, но в такъв случай трябва да сме свикнал с критики и да не  ти пука или да проумееш, че критикуват снимката, а не детето, да обаче  границата е много тънка...  Wink Който носи на критики нека да си качва  Wink  

# 644
  • София
Фрий, честита заслужена награда!

Шоши, Jaly, аз съм много трудно обидчива, но последните неща, които пуснах, останаха без коментар, а за мен това е по-лош знак и от критиката, не знам дали правилно съм го разтълкувала.

Относно полемиката за обработките, подкрепям използването на всякакви похвати, стига те да водят до качествен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт