Фотография #48

• 30 300
  • 744
  •   1
Отговори
# 645
kali , показваш конкретна снимка и искаш критика. Много снимки на куп трудно се коментират и обсъждат  Wink. Понякога някоя снимка трудно се коментира, защото може да е перфектна от към композиция, светлина, цветове,  но да не те грабне, да и липсва идея. Говоря по принцип, а не конкретно за твоите снимки. Не веднъж сме обсъждали и физическата невъзможност и липсата на време да се обикаля из профилите и да се коментира.
Избири си една снимка качия в темата и поискай критика. Със сигорно ще получиш коментари  Wink

Последна редакция: пт, 18 юни 2010, 12:14 от шоши

# 646
Някой ще ми помогне ли - как да разреша бележки във фликр?
А зсъщо ще се радвам на критики, няма значение, че това е моето дете. И аз като Веси гледам на критиката като критика към снимката, не към детето.

# 647
А зсъщо ще се радвам на критики, няма значение, че това е моето дете. И аз като Веси гледам на критиката като критика към снимката, не към детето.

Ами кажи си, че търсиш критика. В последния си пост си написала - "ето малко снимки от днес" и следва серия от снимки. Аз го разбирам, че искаш само да ни ги покажеш да ги разгледаме  Laughing Избери си една снимка и поискай критика.

# 648

Ами кажи си, че търсиш критика. В последния си пост си написала - "ето малко снимки от днес" и следва серия от снимки. Аз го разбирам, че искаш само да ни ги покажеш да ги разгледаме  Laughing Избери си една снимка и поискай критика.

Laughing Laughing Mr. Green Mr. Green явно съм много зле  Joy Joy Joy искам искам. Тепърва сега се уча  ще ми е полезно да чуя кое трябва да подобря.

http://www.flickr.com/photos/47646835@N08/4710206260/

# 649
  • София
шоши, мерси, разбрах те  Grinning

Тогава ето тази например - http://www.flickr.com/photos/45331441@N03/4701230960/

# 650
Някой да има яснота по въпроса с Getty Images? http://blog.flickr.net/en/2010/06/17/request-to-license-via-getty-images-is-here/

# 651
  • Варна
Привет  Simple Smile
ИДвам с въпрос-колко пиксела е добре да посоча за кроп във ФШ, за да става снимката поне за 10/15 за принт?
Нямам нищо за показване, все още снимам само и единствено детето, но целият ми ден е с него...а и всички кадри ми се струват еднообразни, макар да ходим на различни места...
Надявам се скоро да видя нещо различно и сменя посоката

# 652
  • София
Здравейте  Grinning

Ето една снимка и от мен с конкретен въпрос- дразни ли, че детето не е на фокус? И всякакви други коментари прием Grinning

http://www.flickr.com/photos/tchara/4711634476/

Аз много рядко пускам тук снимка, не за друго, ами защото им виждам много от кусурите и сама, при много от снимките дефектите се повтарят( най-често оттенъци по кожата) и ми е неудобно да искам коментари, като не съм поправила предишни грешки. Друго нещо, че и аз снимам основно децата си, които почти никога не позират, почти всички снимки са "откраднат" моменти и не съм имала възможност да "поставя" ситуациата и ми е неудобно да се оправдавам, ами то детето тича, аз само го дебна и т.н. И въпреки кусурите, качвам снимки, защото ми се иска да има движение, това обикновено е единственото ми разнообразие между домакинските задължения, супичките и нааканите дупета Grinning Сега да не останете с погрешно впечатление, на някого ако му се коментира да не се притеснява Grinning Наистина съм благодарна на коментарите  и оценявам усилията ви  Grinning
В този ред на мисли, Джали, много благодаря за коментарите за "жълтата" снимка, пробвах това, което си ми обяснила, но не успях да се справя, по-точно с гумата не мога-трия, на леъра долу ми  показва, че е изтрито, но на самата снимка не се изтрива. Сигурно пропускам някоя стъпка...

# 653
Госпойца Димитрова , малко не ти разбрах въпроса. Ако искаш да преоразмериш снимката на 10/15 отиваш в размер на снимката и променяш размера на документа на 10/15 см.  пикселите сами се променят  Wink

Не зная дали това ти е питанката.

tchara , мен не ме дразни, защото виждам, че идеята ти е била акцента да падне върху капката.  Дразни ме резкият преход от светло към тъмно в дясната част на лицето

# 654
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Тук пак е имало веселба... Този път ще се въздържа... Crazy
Да похваля Чара, Чикади, Трейси и Яна - не знам след 2 години дали няма самостоятелни изложби да правите из Европа като ви гледам с к'ви темпове надобрявате Hug
Под снимка, пусната за ктитика в темата почти винаги си давам моите 5 цента, но и за мен е тегаво да обикалям профили, въпреки, че чат пат го правя, когато се появи момиче с молбда да й се прегледат снимките... А не бяхме ли се разбрали всъщност, че всяка снимка, пусната в тази тема е за критика?! Помня, че последно покрай драмите с калинините снимки имаше такова единодушно прието правило... newsm78 Ениуей, аз не пускам тук, за да не ме критикувате, 'щото е болезнено много Mr. Green

И малко извън темата- след 8 години студенстване май днес успях да си взема държавния изпит (още не си знам оценката, но 3-ката заковах със сигурност), с което най- после ще се окича с бакалавърската степен, а дипломата живот и здраве на мама ще я подаря да си я боцне на стената, редом с десетките снимки на малките Whistling Похвалих се!

# 655
МуцункеЧестито Hug Hugи моята диплома е при мама Laughing Laughing Laughing
Я да пусна и аз снимка за критика;)))))))))((добре че са критиките, иначе незнам как може да се научи човек просто така;)ако не ми бяхте обърнали внимание миналият път за скоростта и други неща, имаше да тъпча на едно място и да се чудя... Laughing Laughingи да сменям фотоапарати до като ме изгонят от вкъщи;)))))))))))(

# 656
Муц, честито!  Laughing

# 657
  • София
Муцуна, ами честито на майка ти тогава  Mr. Green
 Благодаря ти за похвалите Grinning

Шоши,ще се пробвам аз да ги поизравня тези участъци, малко по-натам като усвоя още един-два урока  Grinning

# 658
Eee, Муцуна, честито!! Ама поне един селф с дипломата нали ще пуснеш? Или поне Ру с дипломата, че и него не сме го виждали отдавна..Няма значение ще я ползваш ли, важното е, че започнатото е завършено Wink Браво!

# 659
Еееее, Муцунке, хайде честито ти дипломиране. Дано да успееш да се реализираш по специалността, не само да си виси дипломата като мойта. Ама и така да е  smile3532 пак е кеф да завършиш Simple Smile
Ели, определено ми харесва - цветове, експонация, поза Simple Smile А каква разкошна коса има девойката ... Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт