Фотография #48

• 30 280
  • 744
  •   1
Отговори
# 660
еее, Муцунооо, браво на теб, що палцестискане имаше, да знаеш че половината е за мене от таз диплома  hahaha

Госпоица Димитрова, това нещо е взаимосвързано общо взето, като отвориш Image size, можеш да променяш както броя пиксели на изображението по вертикал и хоризонтал, така и гъстотата им - от което всъщност зависи до какви физически размери може да бъде отпечатан един файл. При резолюция 300ppi, което е повече от прексрасно за печат, за физически размери 10/15см ти трябват 1181/1772 пиксела. При резолюция 240ppi са достатъчни и 945/1417. Но ФШ сам си ги смята тези размери, за щастие  Grinning

Алегрина, аз имам договор с Гети Имиджис, и горе-долу съм запозната с темата. Ако мога да ти отговоря на въпросите?

Аз днес се приземих на морето, (имаше цъфнали лавандул по пътяяяя, ЕЛИ!!!) та като успея да вкарам къщата и градината в ред, ще ви изкоментирам и снимките  Grinning

# 661
# 662
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Муцуна, ами честито на майка ти тогава  Mr. Green

Хахаха, мерси, ще й предам  Crazy Joy
Благодаря, дами, то не беше още за хвалене, ама не се стърпях... Дано само няма изненади във вторник... да не се окаже, че и 3-ката не връзвам ooooh!

# 663
  • в гората
Много сте изписали, не мога да насмогна.

2-3 неща само ще кажа:

Фрий, браво на теб! Поздравления, напълно заслужено е!

Тchara, изключителна снимка на твоето дете!!! Браво!

Муцуна, честито дипломиране!!!

И накрая - момичета, изключително ме трогнахте, че сте впечатлени от снимките на дядо ми. Благодаря ви за хубавите думи!
Качих още 3 снимчици, не съм сканирала добре, но съм сигурна, че ще оцените.

http://www.flickr.com/photos/photolinda/

# 664
Здравейте!! Следя ви от доста време, обаче понеже сте светлинни години пред мен в уменията си, все не се наканвам да пиша. И все пак много ми се иска да си развия уменията. Снимам с Никон Д40х засега със загубения китов обектив. Взех го от eBay с цял пакет с две лещи - широкоъгълна и някаква за high definition. Има и 3 филтъра, които все още не знам как и за какво да ги ползвам, както и 2 статива.
Снимам от поне 2 години и все не ми оставаше време досега да седна и да науча някои техники, а не да снимам само на полуавтоматични режими.
Та бих била благодарна ако ми кажете откъде да започна - търсила съм в Интернет много ресурси, но все не мога да намеря детаилни описания на техники, работа с всички различни функции, тънкости и т.н.
Засега карам само на разни видеа от YouTube и книгата на Скот Келби за обработка във Фотошоп
И за да не е без нищо, ето няколко мои опита:

и още на:  http://picasaweb.google.co.uk/monadicapra/BgMamma#

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 03:05 от A_vagabоnd

# 665
еее, Муцунооо, браво на теб, що палцестискане имаше, да знаеш че половината е за мене от таз диплома  hahaha

Госпоица Димитрова, това нещо е взаимосвързано общо взето, като отвориш Image size, можеш да променяш както броя пиксели на изображението по вертикал и хоризонтал, така и гъстотата им - от което всъщност зависи до какви физически размери може да бъде отпечатан един файл. При резолюция 300ppi, което е повече от прексрасно за печат, за физически размери 10/15см ти трябват 1181/1772 пиксела. При резолюция 240ppi са достатъчни и 945/1417. Но ФШ сам си ги смята тези размери, за щастие  Grinning

Алегрина, аз имам договор с Гети Имиджис, и горе-долу съм запозната с темата. Ако мога да ти отговоря на въпросите?

Аз днес се приземих на морето, (имаше цъфнали лавандул по пътяяяя, ЕЛИ!!!) та като успея да вкарам къщата и градината в ред, ще ви изкоментирам и снимките  Grinning

A_va gabоnd

Loisтъкмо тези дни погледнах дата на снимките ми от миналата година и видях, че на 16 юни вече лавандулите  са цъфнали;) така че скоро отивам да проверя и да снимам;) А точно преди да родя открих и макови поленца, амам нямах късмет тази година, родих по рано и не можах да севърна на същото място до няколко дни;Cry

A_va gabоnd
Добре дошла от мен;) снимаш от по дълго време от мен, а чак сега се престрашаваш;))))))))((аз май съм била много смела;)))))))))))))да се поява без дори да знам какво е бленда;))))))))))))) Laughing LaughingЗащо не си направиш регистрация във фликр за да следим и който иска да коментира снимките;) така ще е по лесно и за теб Wink)))))))))))

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 09:39 от E.L.I

# 666
Толкова рядко успявам да се включа, прочитам отгоре-отгоре и бягам. Ще коментирам снимки във ФликР, но съм впечатлена от последната снимка на tchara Simple Smile
 Да покажа и аз малко снимки от вчера, направени на бързо, но пък се получиха от самосебе си, харесват ми цветовете. Не са много" мои", може би затова:)
http://www.flickr.com/photos/9457358@N05/

Аз утре по това време, вече ще кръстосвам улиците на Лондон, като се върна след 5 дни, веднага се залавям с 93 летни дни.
Много ми хареса миналата година и най- вече сега като си видя сета, разбирам че съм запазила всеки спомен от лятото. За детето де, то за мен какви спомени вече, старост нерадост.

# 667
A_vagabоnd аз до онзи ден снимах с Д40Х, обаче откакто си взех 50/1.4 другите обективи прашасаха и ги продадох и тях.
На мен ми харесва това, което показа.
Малена, интересен интериор Simple Smile Не ми харесва обаче, че не виждам две хубави очи на снимките.

# 668
  • Ах, морето
Днес май няма никой тук. Сигурно всички са по разходки и плажове. Оня ден спретнах една сесийка на дъщеря ми, но с голям зор и уговорки застава пред камерата вече. Ето един кадър:

Има качени още няколко от серията, но тя се хареса най-много тук.  Grinning Ако някой реши да критикува, няма да се разсърдя.

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 14:19 от vesi_127

# 669

Малена, интересен интериор Simple Smile Не ми харесва обаче, че не виждам две хубави очи на снимките.
не те разбрах? какви очи?

# 670
E.L.I  може да снимам от по-дълго време, но реално не съм имала никакво време да чета за техники и да си развивам уменията. Снимала съм 90% на полуавтоматични режими и затова аз лично не съм особено щастлива все още от снимките си.
Дори и идеята да е добра, изпълнението не ме удовлетворява...
А вашите снимки като ги гледам, изглеждат толкова професионални - цветовата гама, светлината, обработката - всичко.. Та тепърва ще прохождам аз. Ще взема да се регистрирам във Фликр наистина и ще се радвам на всякакви критики, препоръки и коментари от ваша страна.   Hug

Иначе отдавна искам да си взема един хубав обектив, защото китовия не мога да го понасям вече. Но пък не съм решила още какъв точно искам... Мисля, че портретен ще е най-добре като за начало. Ако имате препоръки за хубави обектив на Никон за портретни снимки ще съм ви много благодарна

# 671
Малена, имах предвид, че не се виждат очите на детето на снимката.

# 672
Малена, чудесни снимки както обикновено. )
Много ми хареса снимката в колата. )

Днес се занимавах с едни пластмасови яйца. Исках да стане нещо точно определено, но....изпълнениято ми нещо куца.
Ето една от поносимите снимки...

в голям формат

# 673
Малена, имах предвид, че не се виждат очите на детето на снимката.
на следващите няколко снимки в линка се виждат:)Simple SmileSimple Smile

мирама, защо със светкавица ги снима? лъскава пластмаса със светкавица няма да докара добри резултати

# 674
Малена, щях да загубя, ако не бях отворила линка сега, много много детайли в интериора и все на място, браво, ще отида да видя на живо!

Общи условия

Активация на акаунт