Фотография #48

• 30 276
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Malenna, не са със светкавица, но просто пластмасата е много лъскава.

# 676
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Мирама, изглеждат като да са със светкавица, ако не са ми е изключително интересно на каква светлина са?!  Flutter

# 677
Ох, моля ви се (за пореден път) някой да обясни как точно да сложа таговете, така че самата снимка да е линк. Цял ден се мъча. Vesi_127 (Много ти благодаря, че се занима с моя проблем  Hug  bouquet) днес се опита да ми покаже на лични, но явно като го напише командата се изпълнява и при мен пристига само едно линкче и аз пак съм в чуденка...
Няма да мога да спя...опитах всички възможни комбинации, но явно нещо бъркам генерално

Благодаря ви предварително и ви се извинявам, че ви занимавам.

# 678
Мирама, изглеждат като да са със светкавица, ако не са ми е изключително интересно на каква светлина са?!  Flutter

Имам и такива със светкавица, но те са почти бели. )
Тези със сигурност не са. )
А са снимани в стая, при спуснати щори, срещу отворена врата, от където идва светлината.

# 679
A лампата светната ли е била? Има остри сенки, точно под черупките, черни. Те предполагат изкуствена светлина. Ако беше само от вратата щяха да са разсеяни  и по-дълги...

# 680
Mirama, тези остри сенки, както ти е казала Чикади няма начин да са от естествена дневна светлина - щяха да са по- обемни, а осветлението по- мелко, бликовете са като от светкавица или лампа много близо до окекта...
Чик,
(url=http://копираш url на страницата, към която искаш да ти води снимката](img]http://отваряш all sizes,избираш small формат, копираш url и пействаш тук[/img)[/url)

(правоъгълните скоби заместих с "обли" (обикновени), за да се появи като цитат Peace

# 681
chickadee
[url ][img ] адрес на снимката [/img ][/url ], като махаш интервалите, аз съм ги сложила за да излезе като текст.
а ако искаш снимката да е линк, който води към друго място, примерно тъмб, водещ към голям файл:
[url = http://адрес на големия файл][img ]адрес на тъмба [/img ][/url ]

# 682
Къде ни е инфото от първа страница... мисля, че там и това пишеше...
Вече няколко теми нямаме първа страница Crazy
Какво е това сравнения на пауършот с нещо си... къде са важните неща?!

# 683
хехе, колко сме прилежни  Grinning ще се изпотрепем  Grinning

Мирама, на тази снимка, която си показала, светлината идва отгоре и леко дясно над композицията ти, и очевидно е от изкуствен източник. Силна и остра е, залива всичко и прави изображението плоско. Като композиция не е добре, а и би ли казала каква е била идеята, която си опитвала да постигнеш?

За първа страница и аз исках да питам.... защо изчезна инфото, събирано толкова време, няма ги връзките към предните ни теми, но пък има изключително важно сравнение на две еднакви сапунерки?

# 684
Да, прави сте, и лампата в стаята беше светната, която се намира точно отгоре.

Lois, щерката ме тормозеше да и снимам "сготвените" яйца. Та реших поне да ги подредя малко. )

# 685
Ееее, много ви благодаря и на двете!  Hug  love001  До сутринта щях да цъкам като идиот, честно.

(правоъгълните скоби заместих с "обли" (обикновени), за да се появи като цитат Peace

Wink умното си е умно...

Да, прави сте, и лампата в стаята беше светната, която се намира точно отгоре.

Lois, щерката ме тормозеше да и снимам "сготвените" яйца. Та реших поне да ги подредя малко. )
Другия път вдигаш щорите, гасиш лампата, слагаш на режим М и последователно правиш 20 снимки с различна скорост и различна бленда докато детето 'готви'. После сядаш , разглеждаш ги внимателно и откриваш разликата. Това е начина да разбереш как работи апарата, да го опозаеш и да започнеш да го контролираш. Периодично си прави такъв експеримент с някоя настройка.  Отнема 5 минути. Няма значение дали снимките са фотографски издържани. Въпроса е да изследваш разликите при различни настройки.

# 686
има изключително важно сравнение на две еднакви сапунерки?

Joy  Joy Joy
някакви бегли спомени имам, че някой каза, че повечето линкове не работели и че никой не четял линковете и се реши да се махнат, но кога, как и кой не помня.

шоши, благодаря ти, че влезе в ролята на циганка и че бях сред похвалените. сред толкова талант и аз изпъкнах (пък макар и като най-пътувала  Crazy). И напълно в тона на това, в което ни обвини ваче, ти си ме впечатлила с всеки показан кадър още от момента, в който влезе в темата, спомням си колко харесах цветовете ти особено  bouquet

Муце, честито ти дипломиране! Сега да не вземеш да гониш нови кариери  Naughty

Кали, онзи ден напълних кошницата в Амазон (мисля, че за 5ти път го правя последния месец) и като видях общата сума и бързо затворих браузъра.  hahaha

# 687
Аз влизам с умен и важен въпрос, ама това ме вълнува сега  Mr. Green - как се правят тези обли ъгълчета на снимките (като на Асол)?
(всичко Мара втасала; днес снимах приятелска сватба - само с 50мм обектив...; не знам от къде да подхвана снимките даже, ама реших, че обли ъгълчета много добре ще им дойдат на някои  Laughing)

Лени, амазон ти ги пази насъбраните в кошницата, със седмици ме преследват  Joy

Радва ме ентусиазма за 93-те летни дни; започват в понеделник, който успее, добре, за другите - 13 седмици...Аз ще се пробвам; сега гледах миналогодишния си сет, много хубав спомен.

# 688
Хахаха, смея се на себе си, Мишолина, пишейки по твоето питане... тръгнах да ти обяснявам , че облите кръгчета са боке и колкото по- отворена бленда, толкова по- големи и обли, ама се замислих, че май не си баш от тия пишещи, дето да не знаят к'во е боке, вързах Асол + обли ъгълчета и светнах, че не било бокето (кръгчетата) това, за което питаш, а заобленкото по краищата на снимките.... Хахахаха, много смях Crazy

Иначе в проекта и аз мисля да се включа, стига да не ме изгоните за нередовност - след 365 дни, който така и не довърших си дадох сметка, че тези проекти освен мотивационно ми действат и много напрягащо и изнасилващо над творческото ми АЗ (малко фройд да вкарам, че нали до онзи ден ме занимаваше)  Mr. Green

Лени, както Лоис каза - на есен с песен и магистратура "Фотография" в НХА Mr. Green

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 00:52 от Муцуна

# 689
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Лично аз много държа сравнението между сапунерките, а и не само между тях,
да не бъде на първа страница, а и по възможност въобще да не е включено във важната информация.
Вметнах го още първия път, когато се появи в началото на темата.
За който се интересува от подобни неща, за мен не е затруднение да ги правя,
не ми е проблем да чета и да отговарям, доколкото ми стигат възможностите

Доколкото си спомням, се спомена, че ставала много дълга първата страница,
и за това не са включени линковете.

Mirama, най-вероятно си се объркала, кои са със и кои без светкавица,
но тези, освен че по вида им си личи, и в EXIF-а им си пише, че са със.

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 03:10 от LemonDesi

Общи условия

Активация на акаунт