Фотография #48

• 30 265
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Радва ме ентусиазма за 93-те летни дни; започват в понеделник, който успее, добре, за другите - 13 седмици...Аз ще се пробвам; сега гледах миналогодишния си сет, много хубав спомен.

мишолина Къде мога  видя/прочета повече за този летен проект? Какви са условията за участие?

Последна редакция: нд, 20 юни 2010, 05:07 от A.

# 691
# 692
Аз влизам с умен и важен въпрос, ама това ме вълнува сега  Mr. Green - как се правят тези обли ъгълчета на снимките (като на Асол)?
(всичко Мара втасала; днес снимах приятелска сватба - само с 50мм обектив...; не знам от къде да подхвана снимките даже, ама реших, че обли ъгълчета много добре ще им дойдат на някои  Laughing)

Мише, аз следкато пробвах много методи намерих ето този урок - безкрайно лесно е  Peace
http://www.youtube.com/watch?v=Ilu6vXxiC98

А. браво, харесва ми!

# 693
(малко фройд да вкарам, че нали до онзи ден ме занимаваше)  Mr. Green
Муцуна, честито и от мен. ПСихология ли завърши?
Ние, с половинката, също ще се включим.

# 694
Ето пак за "лятната" група:
http://www.flickr.com/groups/not365/

Който иска да се включи, да натисне бутон Join. Копирам условията:

================
От 21-ви юни до 21-ви септември...13 седмици или 93 дни - покажете вашето лято! Всекидневни снимки или по една на седмица...за колкото ви стигне вдъхновението и настроението....

Няма нужда от инструкции: сините вълни и златната студена бира, слънцето в косите, босите крака заровени в пясъка, летните рокли...

Моля качвайте в общия пул най-добрите си снимки (максимум 3 на ден). Няма ограничения за тематиката - покажете вашето лято. Коментарите са това, което всички искат - моля, не забравяйте Simple Smile

Проектът не е състезание или конкурс; целта е да се пробват нови неща. Не е необходимо всекидневно снимане, но пък - защо не? Ако не стане: няма наказания!
================

И ето миналогодишните снимки:
Famoza: www.flickr.com/photos/34189906@N08/sets/72157620092670610/
Malena: www.flickr.com/photos/9457358@N05/sets/72157620027390585/
Бухтичка: www.flickr.com/photos/12456145@N04/sets/72157620020573949/
Хера: www.flickr.com/photos/34258413@N03/sets/72157620524555308/
Misholina: www.flickr.com/photos/misholina/sets/72157620118595330/

===============
Асол, мерси!!!!!! Муцуна, много смешно, ама и аз как го обясних посред нощ, кръгъл ъгъл има ли....

# 695
Ауууу, страхотни са ви снимките от миналото лято!!  Heart Eyes
А Малена е направо приказна и винаги с толкова добре подбрани дрешки  Grinning

И за да не идвам  с празни ръце ето още няколко опита. Сега тъкмо ми се освободи време и се надяваме за следващите 2-3 месеца да напредна много, но при всички положения ще ми по-добър обектив:

П.С. извинявам се, че са толкова големи, но не намерих как да ги смалявам при публикуване

# 696
  • Варна
Момичета, благодаря за отговорите...то и аз така си зададох въпроса, че по-скоро ви обърках...

Мисълта ми беше,че...понякога като кропя и после реша да принтирам снимките размер 10/15 ...и не става, много съм кълцала и остават бели полета.
Мислех ,че това се оправя в Image size или още при самото кропване да си задам броя пиксели, които да отговарят на 10/15...но май няма точна цифра за това..

В летния проект и аз мисля да участвам, най-вече това ще ми е първо лято с камерата и със сигурност различно от миналото...Само този бутон Join не го виждам като вляза в групата...но първо да снимам, после ще качвам...

Един Момо от мен....

http://www.flickr.com/photos/tonimirka/4713018087/in/set-72157624306786320

# 697
  • София
И аз много искам да се включа в летния проект, миналата година само го започнах, сега се надявам да мога да го направя от начало до край, както и да се активизирам в снимането и дай Боже да имам някакъв напредък, че напоследък тъпча на едно място.

Благодаря на всички, които ми погледнаха снимките за Вики и направиха коментари!

Муцуна, честито ти дипломиране!!!!!!!!!!!!!!!!

# 698
Момичета, имам една близка кандидат-моделка,която аз не мога да снима защото не съм в страната,а тя има мерак ,пък и е хубава.Гледам,че сега участва в някакъв и-нет конкурс в който наградата е безплатна фотосесия Laughing  Някой от вас знае ли как и къде се набират моделите за фото-семинари?И някой търси ли модел?Да я ориентирам. Момичето е от Ямбол.

Включих се в летния проект!:)

Муцуна, честито дипломиране!

A_vagabond, втората ти снимка е идейна!

# 699
  • Пловдив
Момичета, аз също се включих в летния проект - ще се пробвам в 13 седмици, но моля да ми разясните - снимам си всяка седмица една снимка и си я качвам в моя профил, предполагам? А какъв е този общ "пул", защо се качват и там снимки?

# 700
  • София, Борово
Здравейте всички!
Благодарности, че ме добавихте към профилите си във flikr Hug
Честита награда на Фрии и честито дипломиране на Муцуна  bouquet
За снимките, които бяха за Вики разбрах доста късно, иначе с удоволствие бих се включила да помагам с нефотографски неща (реквизит и т.н.) Ако има следващ път съм на разположение.
Включих се и аз в летния проект, въпреки че съм съвсем начинаеща Simple Smile
От утре започвам да ходя на курсове по фотография, защото смятам, че ще са ми от голяма полза.
Снимам с D5000 китовия 18-55 и 55-200 и все още го разучавам.
Ето и едни макове от мен, които омазах

# 701
Диана, малко в повече е обработката за мен, ако леко щ намалиш, ще е по-добре и ако отрежеш снимката от ляво малко преди първото цвете, няма да е центрирана композицията и мисля ще е по-добре.

# 702
Две-три снимки от вчера,както обикновено-ще се радвам на критики и коментари,отчитам високото исо като минус,но късно видях,а се дразня колко са ми шумни кадрите след 400,нахално ми е след само няколко месеца експлоатация да мисля за ъпдейт на тялото,на моето това му е слабо място...

# 703
A_vagabond, добре дошла! Имаш интересен поглед Simple Smile Качвай във фликр, така ще можем да коментираме и там, а и могат да се оставят бележки.

Уикенда ходихме до Разград, гледах с надежда за лавандуловите полета, но явно са след Търговище... Но поснимах малко цветенца. И съм влюбена в 100мм макро  Heart Eyes

И една от снимане за Вики, организирано в един друг форум:

# 704
A_vagabond, добре дошла! Интересни кадри имаш, ще се радвам да качваш повече във фликъра, успехи и продължавай все така:)

Бингъл, на мен много ми харесва портрета ти, и кадрирането, и светлина и обработката, поздравления!

Алегрина, много приятни кадри си направи, като каза за лавандулата, вече цъфнала ли е, че аз чакам точно това, за да отскоча до стрелча и да поснимам полята с лавандула:)

Общи условия

Активация на акаунт