Детоксикацията на д-р Михайлов-ТЕМА №3

• 71 913
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
desi_shisha
"Значението на жлъчката
Черният дроб произвежда жлъчка, която спомага храносмилането на мазнините. Когато черният дроб е претоварен метаболизма на мазнините се компрометира. Жлъчката е в основата на отделяне на холестерол. Тя играе главна роля в детоксирането (очистването) на организма, защото пренася токсините разградени от черния дроб до червата за да бъдат абсорбирани от фибрите и изхвърлени. Диета, слаба на фибри затруднява процеса на елиминиране."

Прочитайки това според мен не трябва да правиш детоксикация   но,  потърси малко инфо в нета и мнение на специалист.

# 271
  • В центъра на мръсотията
Аз лично го тълкувам обратно - без жлъчка се затруднява работата на черния дроб и детоксикация е дори желателна.
Аз съм без жлъчка от повече от 3 години, от февруари редовно се включвам в детоксикацията по пълнолуние за 3 дни и се чувствам прекрасно...  Peace
За протокола: не съм медицинско лице и не съм се консултирала с такова дали може или не може да се прочиствам - просто не ми е дошло на ум, че мога да имам някакви проблеми...

# 272
Аз също вече два пъти правя детоксикацията,но мисълта ми е точно за английската сол и евентуалното негативно влияние при отстранен жлъчен мехур.

Последна редакция: чт, 15 юли 2010, 11:32 от desi_shisha

# 273
момичета
предполагам че сте го кометирали вече ,но може ли да не се пие английска сол? нямам за цел да отслабна искам малко пречистване и то не с лепенки...
вместо анг. сол можеш да пиеш дуфлак или лактолуз, аз също не я пия

# 274
  • В центъра на мръсотията
Аз също вече два пъти правя детоксикацията,но мисълта ми е точно за английската сол.

И аз не пия английска сол, а лактулоза - заради вкуса...  Peace

# 275
_re_ge Точно защото искаш пречистване е хубаво да направиш детокс с английска сол Peace А иначе може и без нея щом искаш,но ефекта от пречистването няма да е същия Peace

buba lina

питам защото искам да направя детокс с диня а динята ми действа като силно слабително принципно и не знам в съчетяние с английската сол как точно ще е ...

# 276
Здравейте на всички! Напоследък започнах да чета повече за въпроса с детоксикацията и смятам да пробвамр, но бихте ли казали кои са точните дати за месец юли :O) Благодаря, хубав ден на всички!

# 277
Здравейте на всички! Напоследък започнах да чета повече за въпроса с детоксикацията и смятам да пробвамр, но бихте ли казали кои са точните дати за месец юли :O) Благодаря, хубав ден на всички!

О чудесно се пада за детокс този месец- 24 .07 - събота;  неделя - 25.07 ; и с малко повече воля 26.07 - понеделник  - работен ден newsm78

# 278
Здравейте! От извесно време ви чета и съм решила да пробвам този месец детоксикацията. Не е много подходящ момент лично за мен, но ще се опитам. Дано да успея!
Успех на всички ви!

# 279
  • морето, сините вълни...
Привет и от мен
ако посволите  Wink да се включа и аз че предния път нещо се "успах" и отървах. А се бях надъхала...
Веднъж го правих детокса -  с английска сол и течности.... доста свежа се чувствах. При все че наблегнах предимно на вода  Embarassed, а после четох че ефекта не е същия....
Та сега смятам да съм по стиркнта - само дето толкова сок незнам как ще направя , като нямам сокоизтисквачка ...

# 280
  • под дъгата
_re_ge Верно е,че динята се смята за един от най-добрите "чистачи" на бъбреците,а при теб явно действа и доста слабително,но пък английската сол изтегля токсините към червата.Опитай с ансола,ако ти дойде вповече-не го пий Peace

# 281
_re_ge Верно е,че динята се смята за един от най-добрите "чистачи" на бъбреците,а при теб явно действа и доста слабително,но пък английската сол изтегля токсините към червата.Опитай с ансола,ако ти дойде вповече-не го пий Peace

буба лина
 благодаря, ще опитам със английската сол щом тегли токсини, ако обае след  първият ден нещата станат нетърпими просто ще я спра...

# 282
  • Варна

буба лина
 благодаря, ще опитам със английската сол щом тегли токсини, ако обае след  първият ден нещата станат нетърпими просто ще я спра...

Споко, ако първия ден се прочистиш - няма да имаш много за чистене в следващите два дни  Mr. Green  Peace

# 283
И аз ще се пробвам този месец.Само незнам дали ще ми понесе на корема...че ме хва6та колит само от сокове. newsm78

# 284
Понеже виждам,че някои от вас не са наясно с действието на англ.сол,ще обясня по-подробно,за да ви уверя,че без нея детокса е само 1/3 детокс.
 Тъй като не се просмуква през червата, а си остава там, тя поддържа високо осмотично налягане (концентрация на соли) в червата и по простите правила на физиката (или химията), за да се изравни осмотичното наляваге (концентрацията на соли) от двете страни, изтегля течности към червата, докато се постигне равновесие. По този начин действа разхлабващо, а също и очистително, вкл. помага да пречистим организма, като изхвърлим заедно с водата и много токсини. Разбира се, важно условие е да се поемат достатъчно количество течности. затова по време на детоксикациите докторът препоръчва да се поемат поне 3-4 литра течност.
Допълнителен ефект от английската сол е внасяне на магнезиеви йони (тъй като тя е магнезиев сулфат всъщност), вместо пиенето на таблетки с магнезий, при случаите на недостиг на магнезий в организма. Това са редица случаи на сърдечни заболявания, при бременни жени, когато има опасност от повишени контракции на матката преди термина (т.е. за предпазване от преждевременно раждане), с цел укрепване на имунната система, при депресивни състояния или просто констатирани лабораторно ниски магнезиеви нива.

Няма проблем да се прави детокс при отстранен жлъчен мехур. За ваше успокоение може да започнете с 1 ч. л. и след това да достигнете обичайната доза от 1 с.л.

За да правите детоксикация не е нужно просто желание да опитате.Трябва ви увереност,че това е нещо,което ще подобри здравето ви и външния вид.Ако е само един опит много лесно ще се откажете при първата трудност.А те не са малко.Особено за тези от вас,които са новички.Общо взето,както често обичам да казвам,успеха или неуспеха е в главата ви и само от вас зависи дали ще успеете или не.НАмерете вашият сериозен и достатъчно голям мотив и действайте.Иначе просто ще останете от онези вечно мрънкащи хора,които са заредили догоре торбите с оправдания и за които е по-лесно да се оплакват,че не се харесват,че са болни,но и да не правят нищо по въпроса.
Успех момичета!

Общи условия

Активация на акаунт