Детоксикацията на д-р Михайлов-ТЕМА №3

• 71 474
  • 739
  •   1
Отговори
# 480
А кога се пада този месец?Благодаря предварително!
Детокса е на 22,23 и 24.08. За пробиотиците не знам... Hug
Пробиотиците можеш да ги продължиш,няма проблем.

# 481
  • Бургас
Зори, един въпрос от мен. Вече месец и нещо си пия прашеца и калкареята. За вит.С все забравям да купя. Непрекъснато ли се пият или се прави някаква пауза? Тъкмо привършвам прашеца и се чудех да купувам ли пак?  newsm78

# 482
Калинче,след като вече си свършила прашеца може да си починеш малко1-2 седмици,хайде масец да е,после може пак.За калкареята няма проблем и 2 месеца да я вземаш. То няма нищо лошо в продължителната употреба,но при мен се получава така,че след известно време спира да ми действа.Като направя малка пауза после пак има резултат.Ти си реши.

Аз да ви кажа какъв коктейл си измислих-2-3 лъжици кисело мляко,1 л мед,2 с.л. смляно ленено семе,1 с.л. пшенични трици и 1 ч.л. пчелен прашец.Не е нищо особено като рецепта,но става вкусно и мноооооого полезно.Ям го към 11.30 и като мине малко време след него чак тогава обядвам. Допълнително си вземам хамамелис,калкарея и настойка от корени на глухарче,които сама си приготвих. Смятам,че добра програмка си спретнах.

Мурка,Раче,къде сте?Хайде да се съберем всички варненчета!Аз не ви познавам още всички,т.е. не зная кой от къде е,така,че обаждайте се!

# 483
  • Бургас
Благодаря! Най-вероятно ще направя пауза, защото има някакво привикване.
Лененото семе за какво го пиеш? А хамамелиса и глухарчето? Целулита ли?

# 484
  • Варна
DETOXMAMA, понеже си от Варна, можеш ли да ми кажеш от къде да си взема прашец и калкарея (евентуално и хамамелис)? И цените им приблизително, за да съм подготвена  Blush

# 485
Лененото семе го вземам заради целулита и разширените вени, но то си е полезно да се взема дори и без конкретен проблем-съдържа незаменими аминокиселини,витамини и минерали.Обаче е важно да е смляно,не на зрънца,защото така се усвоява по-добре. Продава се по диетичните щандове на големите магазини и струва лев и нещо.
Пчелния прашец мъжа ми го купува от някаква баба на Колхозния,трябва да го разпитам по-подробно.Струва около 5-6 лв ,мисля че 100 гр.Това количество стига за около 2 седмици.
Калкарея карбоника 9 СН и хамамелис виргиниана 5 СН(като съдоукрепващо средство при разширени вени и венозен целулит) ги купувам от аптеките,макар често да ги няма.Но в аптеката на супермаркета (незнам дали е редно да споменавам името му),който е над газостанцията във Възраждане има повечето неща.Аз работя там и съм редовна клиентка,така че аптекарката зарежда моите неща редовно.Дори нещо в момента да го няма тя дава заявка и на другия ден го вземам. Струват по 3 лв.

# 486
  • под дъгата
Привет мацки Hug Мамо Зори,ще се пробва този коктейл,заинтригува ме.То си звучи направо като обяд да ти кажа.Нямам пчелен прашец в момента и ще е без него.Хубаво ме подсети за лененото семе,че напоследък съм доста неорганизирана в тая насока Embarassed
Мама Зори отдавна се каня да те помоля за малко инфо относно лактулозата и манитола,които се спрягат като заместници на ансола...

# 487
Цитат на: д-р Михайлов
Манитолът е вид захар като глюкозата, която не се резорбира в червата и изтегля течности към тях. Абсолютно същият принцип както е при английската сол. Друг аналог е лактулозата. Има я в сиропни форми за бебета. Та това са заменителни варианти на английската сол. Ако ви е чак толкова гадно, може да използвате лактулоза или манитол.
Но наистина не разбирам какво толкова има в преглъщането на една равна супена лъжица английска сол. Та това е магнезий, минерал с чудесно антистресово действие, подобряващ съня, предпазващ от спазми, предпазващ мозъка на бебто в корема на бременната жена, от спонтанни аборти и какво ли не.
Както и да е. Измислям разни заменителни варианти детоксикацията да върви с пълна сила. Какво да правя като сте ми глезените момичета? Ама хайде малко по-сериозно, големи хора сме!

# 488
  • под дъгата
Да,да-това го знам.Доктора все измисля варианти за да задоволява капризите ни Laughing По -скоро мнението ти като ползване на заместители,доколко е добре да  заменим,защото някои момичета имайки тази алтернатива се хващат за нея и зарязват ансола(дано ме разбираш какво искам да кажа...)Верно,че е гадничък,но...все пак е една лъжица Wink

# 489
Да,да-това го знам.Доктора все измисля варианти за да задоволява капризите ни Laughing По -скоро мнението ти като ползване на заместители,доколко е добре да  заменим,защото някои момичета имайки тази алтернатива се хващат за нея и зарязват ансола(дано ме разбираш какво искам да кажа...)Верно,че е гадничък,но...все пак е една лъжица Wink
Ами моето мнение го знаеш.Винаги,ама винаги съм апелирала да се спазва първоначалната схема.Какво толкова ако се вкара малко магнезий в организма? Доктора сам казва и аз напълно го подкрепям:"Ама хайде малко по-сериозно,големи хора сме!"

# 490
DETOXMAMA,пчелния прашец как го приемаш-само сутрин по 1ч.л.?А него по време на детокса спираш ли го?

# 491
Ами "рецептата" е 1-2 ч.л.,но на мен ми е малко неприятен,затова слагам 1ч.л.По време на детокс го слагам в някакъв сок или във много малко вода да се разтвори и го пия със запушен нос като лекарство.

# 492
  • Бургас
На мен пък много ми харесва на вкус прашеца, все пак е производно на мед и има малко меден вкус. Аз всяка сутрин разтварям 1 чл прашец в 2 чл кисело мляко. Оставям го малко да омекне и го ям.

# 493
  • в резерват
Ето  откъс  и  от една книга, от където се разбира, че магнезия ни е доста необходим. И с негова помощ  можем да се освободим  от доста от ежедневните ни болежки.  Така че освен по-красиви , ще бъдем и по-здрави  Peace

http://knigi.anhira.com/otkasi/magnesium.htm

# 494
Скоро в ''На кафе''имаше специална тема за магнезия.Всичко,което се каза беше положително,а едно от най-важните неща беше,че калция се усвоява от организма единствено в комбинация с магнезий.

Общи условия

Активация на акаунт