1-ви юни ще посрещнат, засмяните АПРИЛчета за първи път - 2

• 28 954
  • 743
  •   1
Отговори
# 555
Биби, да е жив и здрав мъжа ти, много да ви слуша и глези, и вие него - също!   bouquet
Галеето, да е жив и здрав рожденика-батко!   bouquet

Към момичетата, които имаха запушване на канали от вчера съм с 38, отпаднала съм, мускулите ме болят, едната гърда също, но не напипвам бучка. Болката не е особено силна, но я има. Слагам компреси, цедя, давам на бебо да суче винаги и от нея.  Колко дена продължи температурата при вас? Как да разбера запушен канал ли е или не съм се доизлекувала от ангината (но пък гърло не ме боли)...
При мен темпаратурата продължи около 1 ден и падна сама, т.е. вероятно от компреса със зелевите листа. Щом те боли гърдата, предполагам, че е от това. Оправяй се бързо! Ето съветите на Хедра към мен:
"Не се притеснявай, запушванията са гадни и много неприятно болят, но обикновено бързо се оправят.

Какво да правиш:

1. Между кърменията слагай студен компрес или направо зелеви компреси - измито и намачкано листо от прясно зеле, увиваш около гърдата и сменяш на всяко кърмене или когато увехне (според което се случи първо)
2. Топъл компрес за 5-10 мин преди кърмене
3. Масажираш леко и нежно гърдата, докато бебето суче - БЕЗ да притискаш болезненото място
4. Опитай да намериш поза, в която брадата на бебето да е близо до запушването - дори да се наложи да кърмиш в изчанчена поза или на 4 крака над него
5. На всяко кърмене давай на бебето да суче първо от тази гърда

Би трябвало с тези мерки да мине до ден - няма да спре да те боли напълно, но би трябвало да се отпуши и да усетиш подобрение."

Къде се изгуби Марги? newsm78

Последна редакция: вт, 15 юни 2010, 16:37 от tini-mini

# 556
БИБИ, ГАЛЕТО ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ РОЖДЕННИЦИТЕ!

Мили Ванили, към съветите, които другите са ти дали да добавя и нещо, което посъветвах и Марини, ако имаш слинг пробвай да кърмиш в слинга, знам, че при бебета, които стачкуват това е много ефективно. В тази връзка ето и няколко статии от Библиотеката за кърмаческата стачка:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1971
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124928.0
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=50119.0

Марини, според мен щом поне през ноща суче спокойно, надежда има! Simple Smile
Петра, предполагам, че и Бумеранг, ще ти отговори, но дотогава, ако искаш виж този сайт,  в него по активната съставка можеш да провериш дали лекарството е съвместимо с кърменето.

Мама Ради, щом чистата молитва ви се пада в неделя по добре отидете сутринта, защото тогава се отслужва Литургия и няма опасност църквата да е затворена. Иначе може и нищо да не носите, може и нещо за почерпка, само че сега са Петровите пости и предполагам, че нещо постно е за предпочитане.

# 557
   Здравейте, мами! Първо- благодаря на тези, които ми отговориха!
bibi,divogan, ЧРД на татковците! Да даряват вас и малчовците с много любов!
vanilli i marini, знам, че етрудно от собствен опит. Опитайте няколко дни да давате храната с лъжичка/за да не се отбият/. После опитайте пак на гърда. Стискам палци всичко да се оправи!
exellent, честита племенница! Да ти е жива и здрава!
galeto, на теб честит празник! Много целувки на баткото! Да ти е жив и здрав!
Ние ядем и спим добре за моя радост. Не и липсва апетит и настроение, но затова пък аз съм пред умиране. Това наднормено тегло ме убива в тези жеги. Потя се като хипопотам и едва дишам. Не можем и на село да отидеме, защото мъжа ми няма отпуска, а баткото ще кандидатства след 7-ми клас. Искам дъжд!

# 558
  • гр.София
ПРОПУСНАЛА СЪМ ДОСТА ПРАЗНИЦИ.ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ БЪДЕТЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!

ДАЙТЕ ИДЕИ.ИМА ЛИ БЕБОЦИ КОИТО ГИ ДЪРЖИТЕ НА КЛИМАТИК И КАК ИМ СЕ ОТРАЗЯВА?НИЕ МИСЛИМ ДО НЯКОЛКО ДНИ ДА СЕ ОБЗАВЕДЕМ newsm44 НЕ СЕ ИЗДЪРЖА НА ТАЯ ЖЕГА И МИЛА Е УЖАСНО КИСЕЛА.

МАМЧЕТА, КАК СЕ БОРИТЕ С КОМАРИТЕ?
НИЕ ИМАМЕ МАШИНКА НА ЧИКО НО НЕЩО СПРЯ ДА ДЕЙСТВА.КУПИХ ГЕЛ ПАК НА ЧИКО УЖ ПО НЕ Я ХАПЯТ.ЛЕЛЕ И КОМАРИТЕ СЕ ИЗРАЖДАТ.

ЛЕЛЕ КАКВА БУРЯ СЕ ЗАДАВА В МОМЕНТА.

ЛЕКА ВЕЧЕР МОМИЧЕТА.  bouquet
И СПОКОЙНА НОЩ smile3524

# 559
и ние днес купихме климатик, но не знам, мисля да го пускам докато сме навън на разходка и като се приберем да го изключвам.

# 560
Бумеранг права ли съм ?и при нас е горещо и  ние от няколко дни се кърмим легнали,но днес е върха,цока 10 мин почина си и гука половин час и отново започна да лапа ръцете да реве сложих го на гърдата и започна да хапва все едно не е ял от часове,обяснявам си го с топлото все пак вода не пие и единствената му течност е кърмата.Иначе мокрим пелените стабилно до обяд имаше 5-6 много напишкани(акането отново ни е през ден Cry) мисля си че вечер ще му е по добре да хапва когато е по хладно но не през деня яде по често и по продължително а вечер за 5 мин и се отказва.
възможно е да е от жегите, да. В тези дни бебетата сучат жадно предното мляко и често не стигат до задното заради краткото време на сукане, затова бързо огладняват. Щом има признаци на глад- абсолютно правилно е решението ти да му предложиш отново гърдата. На тази възраст бебчовците вече са задобряли достатъчно, за да се нахранват сравнително бързо. А вечер като суче само 5 минути, после кога пак е гладен? акането не бива да те тревожи, ако не е твърдо- щом консистенцията му е кашеста с характерния за кърменото бебе жълтеникав цвят- всичко е наред.
доколкото разбирам, добре се справяте, продължавайте така!  Hug

# 561

Бумеранг,не мога да разбера дали му стига яденето или не.Храня както беше писала ти с редуване на гърдите и после връщане пак на първата.Понякога спи по час и половина след като е ял но друг път след 5 мин пак е рев.Иначе си е бодър и свеж ,но тоя рев незнам дали е само от колики или е гладен.Давах няколко пъти АМ,но скоро той пак си плаче.Докога може да ни държат тия колики.Давам саб симплекс и ентерокинд.Аз изпих една опаковка от чая на хип за кърмачки и си правя чай от копър и анасон,но през деня са си меки защото той няма и през час суче,а вечер прави по големи паузи и тогава само стават като камък.Ако наддаването е индикация за недохранване колко трябва да качи втория мецец?Бях чела нещо като 680 гр средно,но доста мами казват че по повече от кило кило и половина качват тяхните бебета.От липса на кърма ли не наддава или просто до организъм.
Да питам още само ефективното сучене ли увеличава кърмата.И ако бебето суче но дефакто кърма няма това  дава ли сигнал за произвеждане на повече кърма.

Съветите и опитът на майките в тази отчетна тема са много добри- мислиш ли, че би могла да приложиш идеите, които са дали по- напред в темата? като кърмене в полусънено състояние, на приглушена светлина. Някои бебета засукват по- успешно, ако майката се разхожда из стаята, докато сучат. Други пък предпочитат да са гушнати на голо- кожа до кожа- с мама, да усетят миризмата й, която ги успокоява...
както са писали и другите майки- има много и различни начини да се увеличи кърмата- комбинацията от тях би довела до по- големи успехи. Най - важното след бебето е - майката да е спокойна. Бъди уверена в себе си, в силите си, че можеш да предложиш най- добрата грижа.
Наддаването е индивидуално за всяко бебе. Някои са по- лакоми и хапват добре, което се отразява на теглото им с над килограм. Други- като твоето съкровище- са по- деликатни и вероятно се засищат с по- малко. Добре правиш, че се водиш по детето- весело и свежо, определено не е недохранено. Може би му е нужна повече близост с теб, повече гушкане и сигурност.

# 562
Здрастиииииииииииииииииииииииииии ко прайте бе   Mr. Green да се запиша и аз че напоследък се ме мързи  Rolling Eyes
първо за проблемното сучене да кажа каква статия четох в списание Кенгуру, мисля че може да ви е от полза, казват че ако бебетата имат скъсена юздичка пд езичето немогат правилно да засучат зърното и затова се ядосват и нервничат, така че мами дето имате такива сладури пробвайте да видите и говорите с педиатрите  Peace
второ на нас коликите още ни мъчат уфффффффффф няма ли да спират вече аман Sad
трето  Mr. Green климатик пускаме в другата стая, и така стига въздух
четвърто охххх мами отивам да гледам мачовете  Party Hug Mr. Green целувки и повече на сянка Simple Smile

# 563

Бумеранг, . Вчера и днес пробвам на всяко ядене първо да й давам да суче и след това шише с изцедена кърма или АМ, но съм обезокуражена. Пресен пример от последното хранене: в 14 яде 120гр. изцедена кърма; в 15.30 вече беше будна и ревяща да яде; дадох й да суче, но след като преглътна два-три пъти спря да преглъща, изнерви се и ревна; сложих я на другата - въобще не пожела да захапе зърното; поуспокоих я и пак пробвах, но в момента, в който усети зърното и започва да реве; говорихме си, разнасяхме се, но като я оставя или приближа до гърдите ми и се разреваваше и в 16.15 се предадох, защото с рева си щеше да събуди брат си и й дадох 120гр. АМ, които изяде за 2 мин. Какво трябваше да направя в случая? Извинявам се, че занимавам всички с моите драми, но бях така убедена, че този път ще кърмя нормално и сега никак не се чувствам добре! Confused
Звездичка, megan@, благодаря ви и на вас за съветите! Ще пробвам всичко препоръчано, след като питам педиатърката, разбира се!
малките ревльовци са големи хитреци! За нещастие много бързо разбират разликата между гърдата и биберона. От гърдата- за да се нахранят, трябва да положат усилия. От биберона тече и те трябва само да преглъщат- бързо, лесно, вкусно...
Би ли могла да опиташ да я кърмиш в сънено състояние, още преди да се е разбудила напълно, като й помагаш по- лесно да се добере до млякото чрез компресия? ето тук Бу е описала подробно как се прави: http://missby.wordpress.com/2007/12/04/compression/
Има ли вероятност бебето да се дразни от миризмата ти? ако скоро си сменила козметиката си или се къпеш със сапун скоро преди кърменето, е възможно бебето да не харесва аромата и затова да се дразни.
Подкрепям те в решението ти да опитваш различни похвати, за да направиш кърменето успешно и за теб, и за бебчо! Идеята на Меган@ за чаша чай преди кърмене звучи чудесно- хем и теб ще успокои, хем ще ти даде увереност!

# 564
Бумеранг, момичета, да ви се оплача в събота ходихме в един лесопарк уж бебето да е на по-хладно и съм пипнала един кърлеж, който видях вчера следобяд. Та извадиха ми го, направиха ваксина, но понеже дават доксицислин да се пие, а аз кърмя,  ми препоръчаха да се консултирам с личната.Днес звънях на 4-5 доктора, едната ми каза, че най-много бебето да го хванело разстройството, а другите са категорични, че не трябва да го кърмя докато пия антибиотика. Кажете нещо по въпроса, дайте ми съвет. Имам замръзена кърма, но се притеснявам да не ми спре кърмата ако не кърмя малкия толкова време, а пък и не знам за колко време после моя организъм ще се изчисти от антибиотика. Мисля да не пия нищо, но моля за вашите съвети и особено Бумеранг!
И много да се пазите, защото егати и главоболията и притесненията уж от нещо дребно.
няма опасност да се приема доксициклин по време на кърмене. Активната му съставка се излъчва в кърмата, но  при изследвания не е намиран в кръвта на бебето, не преминава от червата в кръвообращението му, а се отделя с изпражненията.

# 565
Бумеранг, момичета  искам да питам нормално ли е бебето като ака в памперса да има и малко слузесто Rolling Eyes
От два дена сме така и не знам на какво се дължи.Може би на това което аз съм яла newsm78 знам ли
Капките тобрекс съвместими ли са с кърменето?Активната им съставка ако не се лъжа е Тобрамицин Rolling Eyes

# 566
Бумеранг, момичета  искам да питам нормално ли е бебето като ака в памперса да има и малко слузесто Rolling Eyes
От два дена сме така и не знам на какво се дължи.Може би на това което аз съм яла newsm78 знам ли
Капките тобрекс съвместими ли са с кърменето?Активната им съставка ако не се лъжа е Тобрамицин Rolling Eyes
Би ли описала акото - какво е на цвят? консистенция? Има ли  бебето признаци на простуда или вирусно заболяване?
Възможно е да е и алергична реакция към нещо, което ти си включила в менюто си- в това отношение предположението ти е вероятно. Можеш ли да се сетиш за нещо, което наскоро си въвела в храненето си?
Бързам да те успокоя, че тобрексът е съвместим с кърменето, няма опасност да се прилага.

# 567
Би ли описала акото - какво е на цвят? консистенция? Има ли  бебето признаци на простуда или вирусно заболяване?
Значи продължаваме да акаме често - поне по 5 наакани памперса имаме за 24 часа.Цвета е охра - жълто оранжево.Консистенция - кашеста и на места има слуз.
Четох в едно списание, че било нормално ако е малко - но колко малко Rolling Eyes
Простуда нямаме - кихаме още от родилното от време на време.Също прокашля пак от време на време, но не кашлица а по скоро като задавяне.
За нови храни - не се сещам newsm78.Освен ,че намалих прясното мляко, ядох малко повече шоколад Sick и една малко по пикантна яхнийка Rolling Eyes

# 568
Бумеранг ,благодаря ти ами вечер си хапва5 мин ,но на два часа задължително в 2 и после в 4-4,15 и после към 6ч .по дълга пауза има от 9 до 2ч. но иначе си пишка често и си е спокоен .

# 569
Значи продължаваме да акаме често - поне по 5 наакани памперса имаме за 24 часа.Цвета е охра - жълто оранжево.Консистенция - кашеста и на места има слуз.
Четох в едно списание, че било нормално ако е малко - но колко малко Rolling Eyes
Простуда нямаме - кихаме още от родилното от време на време.Също прокашля пак от време на време, но не кашлица а по скоро като задавяне.
За нови храни - не се сещам newsm78.Освен ,че намалих прясното мляко, ядох малко повече шоколад Sick и една малко по пикантна яхнийка Rolling Eyes
вероятно е от нещо, което си яла и би трябвало да отшуми за ден-два.  иначе няма нищо обезпокоително в това, което споделяш.
Ако продължава или се увеличава слузта- е добре да се консултираш с педиатъра.

Общи условия

Активация на акаунт