Ултра лято Албена 2010 (Тема 2)

• 51 685
  • 715
  •   1
Отговори
# 345
  • В.Търново
Разглеждах снимки на стандартните стаи на Калиакра, правени от туристи, бях ужасно малки. По-малки от тези на 3+ хотелите (Магнолия, Ком). По тази причина аз избрах Арабела. А защо никой нищо не споменава за този хотел, никой ли не е бил?

А девойките, които не знаят чужди езици  Mr. Green да не плюят Оазис, защото както  бях писала по-назад той е с доста добър рейтинг сред немските туристи и се спряга като хотела с най-добра кухня в Албена.

Ето тук например не са много добри отзивите за Оазис,четете най-отдоло.
http://www.visit.bg/sommer/photel.php?hotid=515

Във booking.com,както има положителни,така има и отрицателни отзиви за хотела точно от чужденци!Става въпрос,както за храната,така и за хигиената на хотела. Peace

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 21:55 от rosinauzunova

# 346
NARAIA, виж горната лентичка от подписа ми и смятай какво детско ми се ще  Laughing Питах дали има нещо от сорта на отделна масичка, на която да има храна за наистина мъници, нещо като детска кухня  Joy само дето няма да си нося бурканчета, ами направо в чинийка/чашка ще слагам  Mr. Green Иначе не се съмнявам за разнообразието от плодове или пък други "манджи", които определено ще стават за малката, тя хапва от всичко без проблем.

Още нещо, което ми изникна. Някъде пак бях видяла, че предлагат детски легла...в заявката/резервацията хич и не посочих 2ро дете, т.е. голямото си плаща като възрастен за 3то легло 80%, но ако бях дала 3ма възрастни и 1 дете цената скачаше ужасно много и даваха мезонет или подобно  ooooh! Та в сайтовете пишеше, че ако има налични могат да предложат някои хотели детско легло, представям си го тип "кошарка", в Панорама има ли?

JeniB, според мен това с поръчване в ресторант определено би излязло доста по-скъпо, има хотели предлагащи спане и закуска само, а храната предлагана в ол инклузива не бих казала, че е само нездравословна, има готвени ястия, салати, салати на корем (аз без това не мога), риба, та спокойно може да си спретнеш невредна порция за обяд и вечеря.  Peace

п.п. Нирая, мерсииии  Hug за столчетата и аз помня, че имаше в ресторантите (дано имат и колани, че нашето зверче трудно се задържа на едно място  Laughing ), а за кошарите - ясно...кой знае откога никой не ги е ползвал и аз нп да спя на 1 легло с нея и без това вкъщи редовно се случва.  Grinning

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 22:33 от anny_

# 347
  • Parsberg
В столовата имаше столчета за малки деца и е много удобно.Нямаше отделна маса за детско меню.А по въпроса за кошарите когато пристигнахме пред нашата стая имаше една дървена може би беше нагласена за нас защото написах в заявката че малкият е на 3г.Но да ти кажа беше ужасна имаше много неугледен вид само паяжините и липсваха.Други не видях за останалото време.Ние не ползвахме детското легло защото бяхме трима и имаше достатъчно място за всички.

# 348
  • Под гъбата
Anny,не видях към кои хотели си се насочила но, да ти кажа че в Ком например стаите са си точно за трима човека. И да искаш да сложиш кошара няма да има място. В Орхидея има фамилни стаи и там бихте могли да се съберете 4 души. А иначе на повечето места децата до 2 години не се таксуват и не ползват услуги. Обаче на нас ни се е случвало такава ситуация и въпреки всичко да броят и бебето като второ дете.Въпрос на договорки с туроператора или хотела е!

# 349
anny_,въпреки,че е малко детенцето,пак е трябвало да го споменеш,защото ги регистрират и тях PeaceДори  и да не порзват услуги и да са безплатно.Ние миналата година като бяхме в Слънчев бряг от хотела ми искаха ЕГН и на двете деца-било задължително да ги регистрират,въпреки,че малкия беше само на 9месеца и си спеше при нас.Сега като резервирах,от агенцията пак ми искаха ЕГн и на двете деца...
А пък преди да избера къде да почиваме,понеже много се колебаех м/у Златните и Албена и бях пуснала запитване за хотел Морско око на златните-питах за цената на двойната стая+допълнително легло,споменах,че сме с две деца,но малкото по принцип си спи при нас.И ми отговориха,че НЕ могат да ни настанят в двойна стая-по правило в тези стаи се настаняват максимум 3човека!Аз малкото човече за човек не го броя...при положение и че ще спи при нас...ама като казаха така...Предложиха ми фамилна стая с 50 % по-висока цена и се отказаха!
Та да знаеш-трябва да споменеш за другото детенце...всеки хотел си има политика! Peace

# 350
  • Все на втория етаж
Минзухар, ние миналата година бяхме в Арабела бийч. Не знам какво да ти кажа. За парите, които изръсихме не съм особено доволна. Стаята ни беше малка и сигурно беше от комунизма, терасата ни гледаше отстрани към помещения за персонал ли са не знам с едни ламарини отгоре. Иначе ресторанта и храната не са лоши. Пиенете беше само българско май, не пия и не мога да кажа. Но аз от както бяхме в Калиакра, всичко сравнявам с нея май  Crazy и няма такова ниво просто. За 3 звезди става, но къде ги видяха тези 4 звезди не знам. Tired

rosinauzunova , точно за 28. 06. ни е резервацията. Simple Smile Вчера платихме, получихме и ваучер веднага. Но исках резервация и за друг хотел за същите дати и там ми искаха 40 % капаро и останалото 3 дни преди да заминем. Така че зависи и от хотела и от агенцията. Най- вероятно се договарят помежду си, а не е едностранно. Peace

# 351
 Hug Мама_Мима, Пенелопе, мерси..  Mr. Green хич няма и да ми видят детето на рецепцията тогава, да имат много здраве! Те като ме регистрират вече, хич не следят кой с кога къде се движи, пък и нали на малки гривни не слагат Wink

# 352
Вчера говорих с едни познати - втора поредна година ще почиват в  Магнолия. Много им харесало, а са с малко дете. Какво бихте предпочели - Панорама или Магнолия? (За Панорама ми казаха, че не бил реновиран, а Магнолия - била). Моля, споделете мнения!

# 353
  • София
Проверих за безплатното рейсче - маршрута му е като миналата година - стоварва пасажерите в южната част на комплекса. За гостите на Магнолия - това означава, че не може да се ползва за достъп до безплатните чадър и шезлонги - те са в най-северната част на комплекса. Или кола, или влакче.

# 354
  • В светлината на слънцето
Hug Мама_Мима, Пенелопе, мерси..  Mr. Green хич няма и да ми видят детето на рецепцията тогава, да имат много здраве! Те като ме регистрират вече, хич не следят кой с кога къде се движи, пък и нали на малки гривни не слагат Wink

Извинявай, че ползвам точно твоя постинг за цитат, но е най-отзад, затова.
Момичета, поне 20 пъти досега (ако не и повече) обсъждахме, че тази година в Албена всички деца до 12-годишна възраст се настаняват безплатно, независимо от броя им в едно семейство. Това го пише с огрооомни букви на сайта на курорта и е бонус това лято за почиващите. Няма нужда да си криете второто дете като се настанявате. И трето, и четвърто да имате, пак ще ги настанят безплатно. И да, слагат гривнички дори на най-малките деца.
Още нещо - миналото лято спахме в двойна стая аз, мъжа ми и 2 деца. Така че е въпрос на договореност с хотела. Не е вярно, че отказват да настаняват в двойни стаи при наличието на деца.
Още - сигурно поне 30 души досега са писали за бебешките кошари. Почти всеки хотел разполага с такива и ги предоставя при поискване. Аз миналото лято ползвах такава за сина ми и си беше съвсем нормална дървена кошара.
Ама наистина не си правите труда да прочетете малко назад в темата. Има достатъчно информация и няма да ви отнеме кой знае колко време, а ще се ориентирате и ще научите доста полезни неща. Не го казвам, за да се заяждам, а защото наистина ще намерите полезни неща, които дори и на сайта на курорта липсват (като инфо от първа ръка и личен опит и красиви снимки).

Последна редакция: вт, 08 юни 2010, 11:21 от lulumba

# 355
Сега вече ме притеснихте, с транспорта. Би следвало да е предвидено, щом за всички пише безплатни чадъри, би трябвало да можем да стигнем до тях.....Я кажете за Орхидея- къде ви изсипваше амтобуса миналата година? То не стига, че трудно го преглътнах, а сега се оказва, че е безполезен. Нямам нищо против да се возя на влакчето, ако е безплатно , аман от български промоции: Безплатни чадъри и шезлонги, ама на 1 км от спирката. Не ми се слага емотикон, че ми изчезва текста, ама сещайте какъв си бях избрала

# 356
  • София
Не видях коментари за Нона, има ли от тук присъстващите някой с мнение?

# 357
  • София
Сега вече ме притеснихте, с транспорта. Би следвало да е предвидено, щом за всички пише безплатни чадъри, би трябвало да можем да стигнем до тях.....Я кажете за Орхидея- къде ви изсипваше амтобуса миналата година? То не стига, че трудно го преглътнах, а сега се оказва, че е безполезен. Нямам нищо против да се возя на влакчето, ако е безплатно , аман от български промоции: Безплатни чадъри и шезлонги, ама на 1 км от спирката. Не ми се слага емотикон, че ми изчезва текста, ама сещайте какъв си бях избрала
Бусчето е едно за всички отдалечени хотели - тръгва от Магнолия и Орхидея и минава през останалите, така че и за Орхидея е същото

# 358
аман от български промоции: Безплатни чадъри и шезлонги, ама на 1 км от спирката. Не ми се слага емотикон, че ми изчезва текста, ама сещайте какъв си бях избрала

Това наистина ще е много абсурдно, ако се окаже вярно  #Cussing out С 4 годишно дете ще сме и без кола... ако се наложи да го мъкна километър от и до безплатните ни чадъри, няма да ми е много ваканционно  Whistling
Влакчето сигурно се заплаща нали? Знаете ли колко?

# 359
  • София
Влакчето се заплаща - миналата година мисля, че беше по 2,50 лв. на възрастен и по 1 лв. на дете - цените ги има в първата тема за албена. Двойката ходи от Магнолия точно до плажът с безплатните чадъри, но по 10 лева дневно в най-добрия случай (ако не ни вземат за децата), мисля че ще трябва да се въздържим от безплатността.

Общи условия

Активация на акаунт