Ултра лято Албена 2010 (Тема 2)

• 51 679
  • 715
  •   1
Отговори
# 555
Стискам палци тази година да ни преместят в Калиакра  Mr. Green

Да бе, надявай се  Laughing

# 556
Mr. Green Добре де, какво лошо има, ако те местят на "по-хубаво" място, верно това, което Пенелопе по-горе е написала, че всеки си има различен вкус, но м/у КОМ и Ралиците нали нивото е видно по-добро във втория хотл и като цени са по-високи. То от чуждата камбанария ми е лесно да пиша и аз  Blush
Включвам се да питам аз за пътя, че одеве с 1 приятел приказвахме за това. Ние сме от Асеновград и ще караме традиционно както всяка година за морето през Поповица, Чирпан, Петолъчката/Сливен и т н ...и на разклона за СлБряг/Бургас, "хващаме" нагоре, на север покрай морето, пътя е хубав, но има мн завои и доста бавно става, не че сме състезатели, дори караме прекалено бавно по-принцип, но по онзи път има случаи и с 30-40 км да се пъпли, ако се изпречи камион отпред...та ни казаха, че от Каблешково някъде има друг път, който скъсявал разстоянието, някои да има отзиви  newsm78
Търсих разни карти и намерих това - Е 87 е името на пътя, по който караме обикновено - в червено - http://prikachi.com/images/802/2221802s.jpg Този, за който ни обясняват е в жълто в ляво, аз нарисувах с лилаво до него нова линия, за да е ясно - та отзиви за този път да има някой, който е минавал наскоро по него?
Мога да препоръчам проверен, добър и красив маршрут от миналата година:
..., Сливен, Карнобат, Айтос (по стария път през Карнобат), след това нагоре(на север) Провадия (през Айтоски проход, покрай красивия язовир Цонево до Добромир-Аспарухово), Варна(на входа има табела за Албена, към Аксаково или към летището, не през града), Албена.  Peace

Провадия-Варна - ок. 40 км. по магистрала Хемус.
Варна-Албена - ок. 40 км.

Внимание: след Айтос липсват бензиностанции на Шел, Лукойл, OMV и др. с тоалетни и кафета!
Почивки: петолъчката, голямата бензиностанция с кафе на изхода на Айтос, центъра на Провадия - градската градина с кафетата(пътят минава покрай нея) и след това чак в Албена.

Последна редакция: пн, 14 юни 2010, 01:11 от червенорозка

# 557
  • В.Търново

В тази връзка искам да попитам всички ,които ще почиват в Албена това лято дали ще се съгласят на такова преместване на резервацията им?  Чудно ми е дали правят така и с чуждите туристи? newsm78
Няма вариант да не се съгласиш.Просто ти казват
-Съжаляваме вашата резервация е прехвърлена в хотел Ралица.Нямаме в момента свободни стаи и не сме в състояние да Ви настаним при нас.Молим да ни извините,но това е положението!

Как така ти съобщават направо без право на глас.Ти си си платил за даден хотел,направил си своя избор и какво става...?Ние ще сме в края на август в Добротица и ако ни сервират такова нещо не бих се съгласила,единствено за Калиакра Mr. Green,но там нивото е по-високо!

Добротица сме я избрали за това,че е на плажа,с детска пързалка,изхранване ол инклузив с междинни хранения,хотела си е реновиран и е близо до центъра.Кой друг хотел от първа линия има всички изброени от мен неща?Май Арабела и Калиакра отговарят на това,но както писах те са доста на по-високо ниво. Peace

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 21:13 от rosinauzunova

# 558
Това наистина е коронен номер на Албена, най-редовно се случва да местят туристи от "Магнолии" - Приморско, във вилите, които са доста отдалечени от ресторанта и басейна - неща, които искаш да ползваш в инклузива.

# 559
червенорозка  Hug благодаря, записвам си и ще го кажа после на шофьорите  Laughing аз съм просто куфар, търпя на возене, не мрънкам, 1 кафе ми стига на 1 спирка някъде по пътя, ако ми спрат и 2ри път ще е направо празник, може би покрай малката може да имаме още 1 почивка, но такива екстри за разходки из Айтос, не се надявам много, то така накрая следобяда ще пристигнем  Mr. Green

Някой от 07.07 в Панаморама да е  Wink

# 560
Аз ще споделя защо не желая преместване:
Първо-исках да сме в сектор Д-и то на първия етаж,с две малки деца сама няма как да мъкна нагоре-надолу багажите,а и децата Mr. Green
Второ-за трета година поред ще сме там,въпреки че чувам много по-добри отзиви за други и лоши за Ком-ами харесва си ми,има тревичка пред тераската ни,място за децата да бягат на воля,ритат топка и т.н.,ресторанта както и басейна са на метри от стаята ни,тъи като пак да споделя,че държа да сме винаги в една и съща или близка до нея стая Hug
Пък в крайна сметка ако ни преместят,преместят,дано да е за добро Stop

# 561
Аз да питам нещо за местенето-има ли значение дали си резрвирал през агенция или дерктно в Албена-и в двата случая ли могат да те превестят??т.е,агенциите не носятли  някаква отговорност??Питах аз жената от нашата агенцията  какво правят в подобен случай,тя каза ,че в тяхната агенция не се е случвало Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 20:18 от penelopi

# 562
  • В.Търново
Аз да питам нещо за местенето-има ли значение дали си резрвирал през агенция или дерктно в Албена-и в двата случая ли могат да те превестят??т.е,агенциите не носятли  някаква отговорност??Питах аз жената от нашата агенцията  какво правят в подобен случай,тя каза ,че в тяхната агенция не се е случвало Rolling Eyes

През коя агенция сте резервирали?

# 563

Hermes Holidays  Peace

# 564
  • В.Търново

Hermes Holidays  Peace

Аз нали пък бях резервирала в Съни Турс за Константин и Елена и промених за Албена,обаче като ми изпратиха потвърждение на имейла беше от visit.bg,те нали са партньори,дано с тях да няма проблем! Confused

# 565
Добре е, а някой има ли идея, ако в крайна сметка не получиш това, за което си платил - как го доказваш и на кого се жалваш. Или просто пиеш една студена вода и повече там не повтаряш Rolling Eyes
Говоря за неща от рода на - дублирани резервации, некачествена храна, липса на свободни шезлонги и чадъри, и тн и тн. Защото в крайна сметка плащаш за нещо, което не си видял и какво - да си нося снимки на това, което рекламират и да им го бутаме в лицето или
Въобще защитен л е по някакъв начин българският турист Rolling Eyes
И още нещо - понеже сме в Оазис от 12.07 - басейна ми се вижда оста малък - така ли е наистина Rolling Eyes

# 566
  • В.Търново
Не съм ходила там,ама басейна на Оазис май наистина е от по-малките,до колкото съм чела и гледала снимки.

# 567
Минавам само да споделя нещо, дано е полезно, на мен ми беше де Laughing
Оказа се, че най-добре е да се резервира от официалните офиси на Албена в страната - http://www.albena.bg/bg/pages/contact.html
Сайтът е не особено актуален, в смисъл, че според филтрираното инфо има свободни места само в някои хотели и само за някои дати, а в действителност не е така.

Гледам, че споменавате шумни хотели - никак не искам да попадна в такъв, или да има такъв около мен...Освен Ком кой друг се слави с нощен живот? Почвам да си мисля за хотели, които са по-отдалечени от плажа - това би ли гарантирално спокойствие и тишина? Thinking

# 568
Почвам да си мисля за хотели, които са по-отдалечени от плажа - това би ли гарантирално спокойствие и тишина? Thinking
и гарантирано изпъване 500-600 м стръмен баир  Laughing Ком,Ралица те са все там ..просто го споменах защото разбрах че ще бъдеш с детенце и по всяка вероятност ще искаш да се разхождаш .... аз съм го бутала тос баир с количка  ooooh!  

# 569
Представителите на Албена си имат вътрешна система и могат най-точно да ти кажат всичко.
И аз ходих при такъв тук в Русе.

Пак да повторя.Запазвайте при представителите за да няма местения
то не,че  е лошо де от Ком в Ралица Laughing

Общи условия

Активация на акаунт