ВЪПРОСИ към модераторите и администраторите

• 70 336
  • 1 307
  •   1
Отговори
# 105
Мисля, че за втори път ще задам един въпрос. Обидни постинги не се толерират.
Има ли значение обидни за кого? Може ли да обиждаме непотребител на форума безнаказано?

"Обидата" се състои в това, че съм описала това същество като бабичка:

Съжалявам, моето виждане е такова - каквото съм видяла, това казвам.
Къде е обидата?
  Rolling Eyes

# 106
На теб пък какво ти стана, питах така, по принцип.
Ако не вярваш, виж в тая тема преди десетина дни, пак питах.

# 107
Аз съм длъжна да питам.
Ако хората, които могат да преценяват, ми кажат, че е грешно това, което съм написала, ще го изтрия.

# 108
  • Стара Загора
Здравейте, една потребителка ме помоли да ви пиша.
Това е ситуацията:

Цитат
...Ползвам Мозила и ИЕ. Отварям страници, чета, пиша, но не мога да публикувам . Кеш чистих. Нищо не стана. Дори сега ти пиша, но не знам дали ще мога да ти го изпратя това съобщение...

Какво да направи?  Thinking

По всяка вероятност, проблемът идва от нет доставчика на въпросния потребител... Без да конкретизирам или изобщо да обобщавам... Понякога се явяват такива проблеми при този доставчик... Да опита логване и "употреба" на форума от друго място с друг доставчик... И ако там успява - ясно е...

Здравейте, имам молба,  бих искала да премахна регистрацията си в бгмама, но не успявам, бихте ли ме премахнали вие?
Благодаря!

Такова нещо, като "изтриване на профил" се прави рядко и с основателна причина... Най-често, такива акаунти се замразяват... И в двата варианта, обаче, написаните мнения ОСТАВАТ... Пишете мотивираната си молба за "премахване на регистрацията" в лично съобщение до Tatti...

Има ли значение обидни за кого? Може ли да обиждаме непотребител на форума безнаказано?

Не е ли написано от ясно по-ясно...? "Обидни постинги НЕ СЕ толелират"...
Натисни бутона "Информирай модератор"...

Апропо, на последно място, но първо като важност... Вие двамата, искате ли да спрете да се държите като "Моля, другарката"...? За хиляден път ще посоча първия постинг от тази тема и абзаца, в който е описано много подробно естеството на темата... Въпрос от потребител и отговор от модератор...

# 109
Здравейте.Когато искам да направя тема,полето не ми стига.Трябва постоянно да давам нагоре или надолу,за да видя какво съм написала.Може ли полето да се разшири по някакйв начин?Благодаря предварително  Peace

Видимата част на полето е 12 реда, като в ширина, в зависимост от разделителната способност, на която работите, може да е от 82 (при ширина на разделителна способност 1024) до над 160 символа, което прави минимум около 1000 символа във видимата част.
Прегледах публикациите Ви и от тези в последните два месеца най-голямото Ви публикувано съобщение бе под 700 символа - т.е. цялото може да се събере във видимата част на полето за публикуване без да има скролове при разделителна способност с ширина 1024 пиксела (най-малката, за която е оптимизиран форумът).

В случай, че искате да прегледате какво сте написали до момента и как изглежда, винаги може да ползвате и бутона Предварителен преглед.

Моля, ако имате нещо друго предвид като проблем - опишете го по-точно и/или направете screenshot на екрана си, за да покажете в какво се изразява той.

Имам два въпроса. Как се влиза с профил в архива на бг мамма и как мога да си изтрия профила.

За "влизането" в Архива, Ан-Мари вече е отговорила - там не се "влиза", Архивът е достъпен само за четене и търсене като "Гост".
От Архива не могат да се трият потребители.
От активния форум дори да се изтрие потребителско име/профил, то написаните публикации не се премахват.

Моля, да изтриете темата започната от мен в общ отчетен - "Дамски клуб 40+....".

Някой от модераторите се е погрижил вече.

Това е ситуацията:

Цитат
...Ползвам Мозила и ИЕ. Отварям страници, чета, пиша, но не мога да публикувам . Кеш чистих. Нищо не стана. Дори сега ти пиша, но не знам дали ще мога да ти го изпратя това съобщение...

Какво да направи?  Thinking

Явно проблемът е периодичен, не зависи от браузера и не е от форумите, а е от връзката.

Здравейте, имам молба,  бих искала да премахна регистрацията си в бгмама, но не успявам, бихте ли ме премахнали вие?
Благодаря!

Регистрации се изтриват изключително рядко. Дори при премахване на регистрация, направените през нея мнения не се изтриват.

Всичко си има някакви граници и много зависи какво  конкретно се визира. За някого е обида да напиша, че магазинът му не ми е харесал или че отношението на даден лекар не ми е допаднало. Зависи каква е темата и дали мнението е офф-топик (примерно ако влезна в тема на феновете на даден сериал, който не гледам,  и напиша, че даден актьор е п...ст, за да издразня потребителите вътре - това е едно, ако участвам в темата и имам отношение и напиша, че този актьор ми изглежда много зле, че е грозен и некадърен според мен е съвсем друго, ако мнението е нецензурно, ако е вулгарно, ако е срещу потребител или група потребители, ако е извън закона (например расистко, антисемитско и т.н.) е също съвсем отделен случай).
Ако смятате, че трябва да се премахнат всички негативни мнения (а всяко негативно мнение по принцип би могло да се приеме като обида от някого), то може директно да закрием форумите - надали има тема, в която всички да са на едно мнение, да няма негативно мнение, което да не може да се изтълкува от някого като обидно. Всеки потребител може да докладва дадено мнение, ако го приеме за обидно към себе си или към потребител, група потребители, ако мисли, че е извън темата или е явна провокация, или смята, че е противозаконно.
Доколкото ми е известно в реалния живот всеки може да подаде жалба за обида, но лична - надали аз мога да подам жалба за това, че някой е обидил съседа ми например.
Относно реакцията на модераторите/администраторите, тя е на база конкретна ситуация и след преценка. В случай, че преценката не е лесна, решение се взима след консултиране с останалите модератори/администратори.
И последно допълнение - преценката за "обида" е доста субективна - нещо, което за някого е обидно, за мен може и да не е, както и обратното.

/Извинявам се за дублирането на отговорите - писали сме едновременно с Експрес.

# 110
Благодаря и на двама ви за отговорите на въпроса за проблемното публикуване на потребителката, за която ви попитах.   bouquet
Тя е с нов браузър - Опера и каза, че с него няма проблеми.
Нямам идея какво се е случило с ИЕ и Мозилата.

Колкото до "обидите", ако кажете, че наистина е така и написаното от мен е обида, веднага трия каквото съм написала.
Става въпрос за поредната тема, за раждащи 60 и няколко годишни.

# 111
В пет от шест теми се обижда доктор Красимира, поставят и се диагнози и се говори за психичните и проблеми от потребители, абсолютни дилетанти в психиатрията. Петата от шестте я заключихте овреме. Чисто теоретично, ако някой й даде линк към темите, тя би могла да си потърси правата. Тогава ще трябва други психиатри да и поставят диагноза, което у нас е абсолютно невъзможно събитие. Или?

Освен това, за мен е обидно във форума, в който съм прекарал голяма част от последните си години, да се пише ето с такъв език.

Разбира се, трябваше да се досетя - колко красиво е да видиш сбръчкана бабишкера да извади увисналото си виме, за да накърми невръстната си рожба!  Sick

В случая, че това е част от Джуличкин постинг, е случайно. Честно, не знам защо се влачи подир мен из форума.

# 112
Надценяваш се, Вълк.
Не аз те преследвам, ти си този, дето изявява желание да му показвам бюста си.
Но пък написаното от мен, за въпросната възрастна жена, е грозната и отблъскваща действителност.
По- добре щеше да бъде, ако си го бях измислила - уви, горната снимка потвърждава думите ми за старица.
Кое е лъжа, питам пак и спирам да спамя в тази тема?
За теб явно не е проблем да го правиш редовно (не само в тази), мен обаче, понякога ме хваща срам.  Embarassed
Извинявам се на останалите, че ги накарахме да ни четат глупостите, но всеки несправедливо обвинен има право да се защити.
  Peace

# 113
За втори (след Експреса) и последен път ще помоля и двама ви да преустановите споровете си. Нито тук е мястото, нито е правилният начин.
Спамът ви тук е прекомерен и напълно излишен.

Или пускате седма тема, която принципно няма нищо общо с предишните? И съвсем непровокативно и добронамерено при това, нали?

Доколкото
Чисто теоретично, ако някой й даде линк към темите, тя би могла да си потърси правата...

Право е на всеки.

Освен това, за мен е обидно във форума, в който съм прекарал голяма част от последните си години, да се пише ето с такъв език...

Моля?!? Мога да направя доста по-сериозна извадка точно на Ваши публикации, които с пъти преминават обидния тон и то не винаги така неперсонализирано, а в доста случаи съвсем конкретно.

# 114
Може да я изтриете, или заключите. Това трудоемко ли е?
Благодаря ви, че вече като сърфирам с психични, откачена, откачалка, не излизат въпросните теми.

# 115
моментално се спри.

еди.
Може да я изтриете, или заключите. Това трудоемко ли е?
Благодаря ви, че вече като сърфирам с психични, откачена, откачалка, не излизат въпросните теми.

# 116
В ето тази тема последните няколко страници доста се разводниха  Rolling Eyes Може ли някой от модераторите да я погледне  Hug надявам се,че тук е мястото за тази ми молба  Mr. Green

Не само последните страници...
Моля, придържайте публикациите към основната тема и използвайте линка Информирай модератор за off-topic мнения още при публикуването им.

# 117
Благодаря, Mamma!  bouquet

# 118
Това е ситуацията:

Цитат
Какво да направи?  Thinking

По всяка вероятност, проблемът идва от нет доставчика на въпросния потребител... Без да конкретизирам или изобщо да обобщавам... Понякога се явяват такива проблеми при този доставчик... Да опита логване и "употреба" на форума от друго място с друг доставчик... И ако там успява - ясно е...

Аз съм въпросната потребителка. Проблема ми стои все още. По-дълъг пост не мога да публикувам. Това го забелязах тази вечер. Искам да попитам каква би могла да бъде причината да нямам проблем с лаптопа, а само със стационарният компютър?

# 119
  • София
Искам да попитам каква би могла да бъде причината да нямам проблем с лаптопа, а само със стационарният компютър?
Лаптопа да хваща някакъв wireless, а стационарният да се мъчи с БТК-то.

Общи условия

Активация на акаунт