Отговори
# 30
  • В къщурката на хълма на феите
да права си че не е хубаво, ама мен след лапаро-то пак си ми цъфнаха кистите и честно казано, аз не съм готова да чакам месеци с противозачатъчни да се чистя и след това да започвам отново, като знам, че от тези месеци с противозачатъчни няма никаква полза .. не твърдя, че съм права, просто изказах мнение

# 31
mecani, не искам да споря с тебе, но е вредно за теб. Какво значи да чакаш няколко месеца? А след това ако си докараш свръх стимулация какво ще правиш? Аз също реагирах като теб, но после, като ми обясниха до какво би довело евентуалната стимулация (тогава не месец или 2, а повече ще изгубиш) се съгласих да пия противозачатъчни въпреки, че не исках и ако се наложи, пак ще пия. Не ги заклеймявай Simple Smile  Твоя случай е индивидуален, ако твоя лекар е направил нужните изследвания, видял е на ехограф как са нещата и е преценил, че можеш да направиш стиулация- давай, но ако има голям риск  и ти препоръчва първо да си изчистиш яйчниците- за твое добро е.

# 32
  • София
Преди стимулация,ако яйчниците изглеждат много зле трябва да се пият противозачатъчни,колкото е нужно. Иначе представи си всички тези малки кистички, които имаме как ще избуят след стимулация и наред с новите ще има и стари и не стига, че няма да стане нищо,ами е опасно и много ще боли! После ще загубиш не два ,а много повече да се възстановиш от това.

# 33
  • София
Момичетакато чета какво сте писали и малко се притеснявам. Аз пия вече 7 опаковка Диане 35 и доктора ми каза преди месец, че все още си имам кисти и трябва да продължавам с хапчетата, докато се махнат. Моите кисти са мънички, но много като нанизани на огърлица доколкото помня. Не трябваше ли вече да са се махнали?

# 34
  • София
Нормално е още да си имаш, на никой не му изчезват, само малко се замазва положението и яйчника влиза в някакви по реални размери.

# 35
  • София
Хм... аз мислех, че трябва да изчезнат напълно. Доктора все пак каза, че положението се подобрява - това ме успокоява.

# 36
Лаленце, при всеки организъм е различно. Моите изчезнаха за 3 месеца противозачатъчни, това е до организъм и до състоянието на яйчниците. Аз нямах много кисти, 2 обаче бяха около 30-35мм, иначе яйчниците ми не бяха оголемени.  Не се притеснявай, в момента са в покой, противозачатъчните съдържат прогестерон, който във фоликулярна фаза подтиска фоликулите... така лека полека ще се резорбират.

# 37
  • В къщурката на хълма на феите
chin ни най малко не искам да споря с теб, съгласна съм, че има много условности .. най-вероятно при мен нещата протичат така, защото за 2 години (казвам две, като визирам последните две години, в които пих диане 35) с противозачатъчните кистите нито се резорбираха, нито намаляха, дори напротив, аз и за това се реших на лапаро затова и сега дори и да ме карат пак няма да пия противозачатъчни, защото няма никакъв смисъл от тях - отново казвам говоря за себе си - в случая саки79 аз не разбрах какъв е резултата след приема на лекарствата, но останах с впечатлението, че не е бил желаният, пък и тя каза, че в Щерев са й изписали директно стимулация, което на мен ми говори, че след 7 години лекарства или е била чиста и готова за стимулация или не е била поставена правилна диагноза - кое от двете се е случило няма как да знам и затова изказах такова мнение

# 38
  • София
И на мен в Щерев направо ме стимулират, стига да нямам някоя по тлъста киста. Нищо нередно не виждамв  това да те стимулират, особено ако нямаш овулация. А и се стимулират не само жени без овулация, дори и такава които имат, но по една или друга причина имат нужда от засилка.

# 39
Аз изминалия месец имах овулация, но въпреки това решиха да ме стимулират. Според мен лекарите малко прибързват с поставянето на диагнозата. 2ма лекари само от видеозон ми казваха, че имам поликистоза, единият от които ми каза, че няма да имам деца, толкова е тежка. В последствие, когато посетих ендокринолог- гинеколог (според мен не трябва много да се вярва на обикновени аг-та) се оказа, че поликистоза имам, но не е толкова сериозна и имам отклонения само в един хормон.  Ако има нужните изследвания - зелена светлина за стимулацията.
Мецанке, никой не те опреква в нещо и аз бих я посъветвала да направи стимулацията, но само ако нещата са в норма. Simple Smile  Hug

# 40
аз пих регулон - изчисти ми яйчниците за 3 месеца. Но вече половин година не пия и резултатът е налице. Фоликулометрия не съм правила, но в два поредни цикъла ходя на преглед около 25 ден от цикъла - нито е имало, нито се очаква да има овулация, и лигавицата е много тънка.
Сега мисля пак да отида в Щерев и вече да се задържа при един лекар - и ще питам има ли смисъл да пия противозачатъчни на този етап. Аз се надявам, че за 6 месеца яйчниците ми не са станали толкова зле Sad

При вас как е - колко време след противозачатъчни или лапаро ви се подновяват кистичките?

chin, кой хормон е проблемен при теб, какво направихте?

# 41
И на мен в Щерев направо ме стимулират, стига да нямам някоя по тлъста киста. Нищо нередно не виждамв  това да те стимулират, особено ако нямаш овулация. А и се стимулират не само жени без овулация, дори и такава които имат, но по една или друга причина имат нужда от засилка.
Шмати, ти при кой си в Щерев? Аз ходих веднъж при Александров, сега се колебая дали пак при него или при друг.

# 42
saki79,  тестостерона ми беше малко над границата, без да имам причини за това. Нито наднормено тегло, нито окосмяване, но факт. С диане го вкарах  в норма за 3 месеца. След това изчаках един естествен цикъл - нямаше задържани фоликули и сега съм на стимулация. Т.е сега яйчниците ми са леко кистозни, но преди това след като спрях противозачатъчните си върнах кистите за 2 месеца.

# 43
  • София
SAki, при Андреева съм, но тя е в болнични и затова се чудя какво да правя. трябваше да правя инсе,ама явно ще чакам, не искам да я сменям.

# 44
Момичета при мен няма цикъл ,но и теста е отрицателен  ooooh!.Пак ще се пие Дуфастон.

Общи условия

Активация на акаунт