Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се извършват тестовете за овулация, как се използват и колко дълго трябва да се използват?
Как мога да определя овулацията си у дома?
Какво означава положителен тест за овулация и как да разбера дали е положителен?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се извършват тестовете за овулация, как се използват и колко дълго трябва да се използват?
Тестовете за овулация се извършват сутрин, преди да пиете вода или да отидете до тоалетната. Те измерват нивата на LH (лутеинизиращ хормон) в урината, които се повишават преди овулацията. Тестът е положителен, ако тестовата линия е с еднакъв или по-интензивен цвят от контролната лента и показва, че овулацията ще настъпи в рамките на следващите 12-48 часа. Тестовете обикновено се извършват всеки ден от - до -, в зависимост от дневния цикъл.
-
Как мога да определя овулацията си у дома?
-
Какво означава положителен тест за овулация и как да разбера дали е положителен?
Положителен тест за овулация се появява, когато тестовата линия е със същия или по-интензивен цвят от контролната линия. Овулацията настъпва между 12 и 48 часа след пика на LH, който се определя чрез тестове. Положителен тест за овулация показва, че нивата на хормона LH са над определена стойност, което предполага, че овулацията предстои до 12 до 48 часа след положителния тест. Тестовете за овулация се правят от отрицателни до положителни и положителният резултат показва, че овулацията е близо.
-
Какво означава положителен тест за овулация, но не и повишаване на базалната температура?
-
Кога е най-доброто време за тестване за овулация?

. Съветът ми е ледващия път да ги продължиш докато не видиш еднаква или по-наситена чертичка от контролната!
(до последно). Малко й се изчака чакането, но накрая имаше успех. Аз започнах след нея да се меря и също малко се бях отчаяла и мислех, че никога няма да се насити достатъчно...на мен на 17-ти ден ми се насити. Моя цикъл е м/у 28/ 30 дни.