Лятно слънце веч напече,все навън е ОКТОМВРИйското човече!

• 33 525
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Честито на всички рожденници, честито и на софи за новото попълнение в семейството - живи и здрави всички и много щастливи... Не изброявам, че да не пропусна някого

Еди, изглеждате много щастливи  Grinning. дано е все така. Разкажи впечатгления като поразгледате. Иначе за въздуха - на нас ни се отраази зле. Такова кървене от носа никога не сме имали. Беше ужасно

ронка, май биете рекорда за най-фин младеж.
важното е да е здрав, а не дебел... Иман ми беше все най-слаб от темата, а ядеше първата година като прасе та мога да си представя кво ти е.

мамите, чиито деца пият ужасно много вода (някоя се похвали, че детето и пиело само нощно време по 400 мл вода, но не помня коя) - споделете с педиатрите си този факт. Аз лично бих се притеснила от този факт.

За отчета - ева яде всичко, което предложа без авокадо. надушвна го и ако е дори малко парченце... това е - изгражда си вкус.
За детската кухня - ще запиша ева на 10-11 месеца някъде. повечето частни детски кухни предлаган меню за алергични деца - т.е. без яйца и млечни продукти, което ме устройва идеално.ще поръчвам през определени дни като има подходящи неща. Иначе не си представяй, Плами, че мусаката е точно това, което ти ядеш. в детските кухни готвят по-водно, без заливки. Мисля и да замрразя пакетчета с био продукти и да варя когато имам време. В момента на вилата са се произвели чудесни моркови, лук, грах, тиквички, а като гледам така ще има и домашни домати и домашни тикви. майка ми до момента е гледала 5 сакксии с цветя на балкона и къде на шега, къде на майтап посади някакви неща за ева и то всичко ще стане като гледам така  Joy (късмета на начинаещия). Че дори чери доматки има, че иван много ги обича. Аз исках да попитам някой знае ли  дали мога да замразя такива зелленчукови миксове - специално доматите, лука и картофите могат ли да се замразяват - останалото май няма проблеми. Мислех да правя домашни пюрета, но май няма как да стане, че всички зеленчуци ще станат по различно време и ще е трудно съчетаването им, а пък в пакетчетата може да се добавя по всяко време. Ще взема и био месо да сложа по едно парченче във всяко пакетче и ще реша проблема. морковите в момента са по 18-20 см, а до септември с тези дъждове май ще сме като дядо вади ряпа  Joy. Вече вярвам, че зеленчуци гиганти могат да се произведат и без капка тор.
хайде, оставям ви, че се олях

# 421
Здравейте и от мен!

Днес се чудя какви да ги вършим- май ще се замъкнем в някой мол,че навън не е много приятно за разходка.

Мисока, аз давах на Елена ръжено брашно.Накисвах го във вода за известно време ,после го слагах на котлона да поври малко и го смесвах с разни заленчуци или плод, каквото искаш.
Ечемик така и не успях да намеря и затова минах на пшеницата директно.

Нюборн, страхотни снимки, къщата изглежда голяма и просторна, точно като за пълзящо бебе:)

Герчо, аз знам,че картофите не могат да се замръзяват, за доматите и лука мисля,че няма проблем..
ОСтавям ви ,че ЕЛена реве...

# 422
Еди,страхотни снимки.Много се радвам за вас че сте добре и наистина изглеждате много щастливи.  bouquet

Герчо,по принцип в замръзените миксове,които се продават има и лук,картофи,домати.Лукът си е същия като се сгови,доматите не са лоши,но картофите са малко гадни.По-скоро тях да си ги съхраниш в някакви касетки,или чувалче.

Днес купих карфиол за нас.А мога ли да варя и за бебо,след колко месеца беше,че съм забравила?

# 423
Деси77,аз карфиол въведох преди около 1 месец, само че от пюре...Не мисля ,че е проблем и ти да си го свариш и да го пасираш за бебчо...Само не знам колко е качествен самия карфиол,който продават по магазините..

# 424
Миракъл,на коя фирма е пюрето спомняш ли си?Защото аз не съм срещала или поне не помня.

# 425
Desi,на Сънвал има едно карфиол с картоф, иначе мисля,че и на Хип съм купувала, ама сега нямам вкъщи да погледна със сигурност.

# 426
Здравейте !
Пак отдавна не съм сядала, а има толкова интересни теми.
Ние миналата седмица се премерихме и тежим 10 400 и сме дълги 74 см.
Наддал е около 900 грама, което много ме учуди понеже го храня със всичко почти и предполагах че АМ надува. Но явно не съм била права. Все още не можем да се научим да се храним чисто, ставаме толкова изпоцапанки. Надявам се да свикне, дори се замислям за детска кухня, като навършим 9 месеца. При нас е от толкова, поне да опитам дали ще му хареса.
На плаж ходихме 4,5 пъти, но при последния преглед при педиатърката, тя категорично ни го забрани до 1 годинка. Така беше и със баткото преди 10 години, но сега предполагах че тогавашната педиатърка е била много стриктна, но явно това ни беше с Мирко моренцето. А иначе може да пълним басейна на терасата в големите горещини и там да се плацика.
http://picasaweb.google.com/qroslaw/MqshsI#
Ето и от нас малко снимки.
От две седмици Мирко предпочита да го държа за ръце и да ходи отколкото сам в  паяка. И му е много забавно.
Зъбче все още нямаме, но и не чакаме, понеже на батко му първото излезна на 1 г и  1 м. И много бързо му  излезнаха всички, и почти без проблеми. Дано и с него да е така.
Много обичаме черешите, късам му ги на парченца и му ги давам да ги дъвче. Голям мазало става с тях. Но пък важното е да му хареса на детенце.
Аз опитах  с домашни пюрета, но Мирко лека полека ми ги отказа, та се принудих пак да се върна на готовите. Иначе имам желание да приготвям.
dessy77  на Хип е Карфиол с картофи /без скорбяла/.
Пожелавам ви хубав ден и хубаво време занапред!

# 427
Здравейте и от нас Hug
Софи, честит ти племеник  ylinfant bouquet Да ви е жив издрав и да си най-готината леля Heart Eyes

Оффф, аз пак съм на вълна покупки. Незнам защо ми е толкова трудно да избирам нещата за бебо  Crazy, все едно ще ги ползва цял живот, а не няколко месеца. Ако мислих толкова и за нашата покъщина сигурно още щяхме да сме на хотел hahaha
Та по темата - харесах проходилката /на Чико/, стола за хранене и кошарата за морето /на ABC design/ и все още най-голямата чуденка за лятната количка newsm78. Тази, която имам в момента е чудесна, супер удобна и за Ники и за мен, широка, стабилна, маневрена, с огромен багажник, сенник, въртящ кош и т.н, НО много тежка и обемиста. Та търся лека такава Mr. Green Тъкмо щях да взимам Макларън, ама нямат борд отпред и ми се струва, че са удобни, но за по-големи деца и май ще остане за другото лято. Ще питам и в темата за количките, но приемам идеи отвсякъде, че то ще свърши лятото и голямото размотаване напред-назад ooooh!

Момичета, много хубави снимки, Много са пораснали всички сладури  Heart Eyes

# 428
ваня, моята количка е бъгстър. май не съм правила по-сполучлива покупка. Много е широка за дребната, спи си комфортно в нея и тежи 6 кг. Препоръчвам ти я горещо. Има борд, багажник, всичко. единственото нещо, което не е най-спорлучливото е, че има само 2 положения на гръбчето, но то реално повече и не трябват... Иначе побързай, че то лятото свърши  Joy.

# 429
misoka аз купих ръжено брашно тип 1750 и използвах за приготвяне на каша  тази рецепта след като се допитах в темата за захранване-
"Кашата от домашно приготвено брашно
Тя се приготвя, като 2 супени лъжици с връх от брашното се накисват от предната вечер в 150-160 мл вода, за да се усвоят максимално полезните вещества. На следващия ден се разбърква, слага се на котлона и с бъркане се сварява до получаване на нужната гъстота, обикновено до полутечно състояние, което бебето харесва), а след това се похлупва, за да се задуши за няколко минути. Може да се смеси със суров настърган на ситно или пасиран плод, или с готово плодово пюре. Може да му се добави обезсолено сирене, ако детето е на подходяща възраст (обикновено над 8-9 месеца)."
Ради не хареса кашата в чист вид, но като я предложих с плодове круша и ябълка, круша и банан си изяде цяла порция. Започнах да въвеждам и маслото като прибавям към тази каша. Предполагам, че след овеса и ръжта ще продължа с ечемичени ядки и след това и пшеница.
Еди снимките са страхотни и децата са много сладки  Hug! От снимките се усеща спокойствие и топлота, дано да сте мн щастливи  Praynig

Последна редакция: пн, 28 юни 2010, 00:07 от DeiziL

# 430
Здравейте момичета Grinning...днес се очертава слънчев ден.Вече май сте тръгнали всички по разходки ...и ние след малко това ще направим... Peace
Какво стана с колажа  newsm78....?

# 431
Привет на всички.
Пиша набързо и изчезвам.Бебето пак  е с бронхоспазъм,някакво вирусче е пипнал и веднага го тръшна към дробовете.От сряда бе с лека хрема,без други симптоми.В събота прокашля няколко пъти,а вчера,след събуждане от сутрешния сън,започна да си кашля сериозно.
Та пак сме на инхалации с Вентолин и капки гаразон в носа.
П-И-С-Н-А М-И В-Е-Ч-Е!!!
А за времето колко змии и гущери имам да бълваааааммммм.... Close

# 432
ДесиХ3, съчувствам ти. Пожелавам бързо да оздравявате!  Hug
qroslaw, много хубави морски снимки. Пораснали сте  Hug

И аз не знам какво става с колажа...със срещата...???? newsm78

# 433
Уф,Деси,пожелавам ти бързо да се оправя бебо!И ние зимата бяхме болни всеки месец и знам какво е да ти боледува често детето.
Ние вчера  бяхме в село Равногор и беше превъзходно просто!Прекрасен въздух!Следобеден сън на бебо: 2 часа и 40 минути,а тук обикновено по 40 минути само спи.
Аз реши ечемик да не давам,направо сега след ръжта ще давам пшеницата.Ми не знам къде да намеря ечемик.
Нашия бебок още няма нито един зъб,ама и на батко му първият излезе на 1г и 1 м.

# 434
Деси, дано бързо се оправите, наистина аман вече  #Cussing out
Марина не стига че пие антибиотик за колите, ами и текна и носа .... Кака и пак дотътри отнякъде сополи, дано се размине, може ли да пие антибиотик и да се сополиви, то на нищо не прилича. Аз уча за изпит и съм заточила свеки с бебето навън, излизат за 10 минути и ми се връща, че било студено, Марина подивя и сега ги пратих и и казах да не ми се връща преди 4, и я гледам че седи на двора и не смее да мръдне, а Марина спи за първи път от 2 седмици почти час следобеден сън. В къщи дремва 15 минути и луди ни прави. Особено кака си, голям тормоз и налага, каката не смее да гъкне и само идва да ми се оплаква, я я удаила, ускубала, бръкнала в окото, устата, носа ...  hahaha
Ние заминаваме на 15 юли, първо две седмици на една виличка в планинаа, след това една седмица при свеки, и седмица на морето.
Марина яде всичко без яйце и мляко. Сирене давам, по много малко.
Записах я на частна кухня, вече 2 дена, поръчвам без яйца и без мляко. Вчера имаше пилешка супичка, днес белена леща. Дадох и малко да я пробва. Вчера дадох и малко зеле, много добре сварено. Не ми яде вече пюретата, а аз не мога да готвя, та ще видим как ще я подкара, ако всичко е наред, септември сериозно на кухня. Гледам че утре има риба, така че ще използвамд а захраня с рибка.

Общи условия

Активация на акаунт