Лятно слънце веч напече,все навън е ОКТОМВРИйското човече!

• 33 574
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ина-Мария много хубаво стихотворение, направо се просълзих....
Браво   bouquet

# 91
  • Sofia
С малко закъснение и ние да се включим за Деня на детето с пожелание да гледаме щастливите усмивки на нашите слънца и да съхраним всяка усмивка в нащите сърца  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

До вчера бях малко момиче,
което играе с кукли навън.
Което най-много мама обича
и злото за него е само насън.

До вчера мечтаех да бъда голяма
с гримирано вече лице,
да бъда изискана дама,
да не казват, че съм още дете.

Но днес сълзи горещи
парят моето лице,
защото сърцето ми усеща
как тръгва си от мене малкото дете.

Тръгва си, но спомена остава
за безоблачно отминалите дни,
и детството пред очите ми минава
и моля аз детето - остани!

Но живота е суров, жесток
и има свойто страшно "не".
Затова остава невъзможно
от възрастен да станеш пак дете!

Целувки от слънчева Майорка!  wavey  grinning039

# 92
  • София
rumi73 моля те сподели с нас как да отучим и ние мъниците от среднощните пробуждания?

# 93
plamitoto ще ме разплачеш с този стих бре...Много е хубав иначе,но и тъжен

# 94
  • Лавал-Пловдив
Много е хубаво стихотворението, на кой е?
Новините за малките бебенца на октомврийките и майка им са доста добри - вече могат да дишат сами  Party
Доста се бях притеснила за тях и през час надзъртах ту в темата им, ту във фейса на родителите. Такива снимки са публикували там на бебоците, че плаках като малко дете.

# 95
момичета по колко пьти се хранят вашите бебчета и по  колко  грама храна и колко мляко приемат на ден?Напоследьк Ема сякаш иска да си хапва повече и с това захранване не мога да преценя дали да й увелича количеството на млякото или на пюретата?

# 96
  • Лавал-Пловдив
Сами яде 5 пъти :
1 - 200 гр АМ
2 - 130 гр месно или зеленчуково пюре
3 - 150 гр АМ + 60 гр плодово пюре
4 - 130 гр млечна каша
5 - 200 гр АМ
Понякога това не му стига и като му свърши се сърди и ръмжи като мече, но ме е страх да не му разширя стомахчето и не давам повече.

# 97
Деска, Дорче, добре сме благодаря  Hug
Новия ник е докато стигнем, че "доброжелатели", колкото искаш  Rolling Eyes
Аз не се включвам, но чета и съм тук  Heart Eyes
Стихчетата са много хубави. Десинка стискам палци малчовците да се оправят бързо.
Плами, натопи дупе в морето и за мен  Sunglasses
Ще пиша повече след около седмица  Flutter

# 98
*newborn* , лек път, малко ядове и много щастие в новия живот, който ти предстои. не устяхме да се видим, ма... следващия път на твоя територия  Joy

misoka , едно бебе или спи или не спи... като му дойде времето да спре да се буди няма да го прави. това зависи от зрелостта на нервната система, зъбите и т.н. и ако някой е научил бебето си да спи това е защото бебето така е решило и е добро стечение на обстоятелствата. Иван до 10 месечен се будеше на 3 часа, после ядеше и заспиваше още 1. не знаех кво е ден и какво нощ. Пробвала съм всичко - не става. Накрая се отказах и се водех по бебето. на 10 месеца пропусна едно хранене, а след 2 седмици спеше като заклан по цяла нощ, но до около 2 години ставаше в 6.30-7 свеж като репичка и готов за такива подвизи, че все едно съм му дала да изпие едно двойно, късо еспресо  hahaha. дойде му момента. В момента има най-здравия сън на света. камъни да падат не могат да го събудят. Сутрин като става за ДГ към 9 е приключение всеки път - дори понякога лъже, че да си доспи. Казва, че ДГ няма да работи днес и т.н. Имаме разрешение от директорката да го водим в 10, че иначе се виждат в приключения с него. Ева дори не съм се "пробвала" да я отучвам с изключениие на 1-2 пъти, в които слагах по 1 лъжица каша в млякото вечер. ми не помогна. Изведнъж почна да сти това дете. сега спи от 7-8 вечер до 6 сутрин като пън. В 6 яде, понякога играе по половин час, друг път не и после заспива и става в 10. На 2 пъти е ставала в 12. не вярвах, че има такива деца ма хей на... метаморфозата стана преди около месец. понякога не спи следобед, но не се изнервя от този факт, ами вечер просто и се зачервяват очите , понякога спи по 1-2 часа.
за дневния режим
6.00 - 180
10.00 - каша 120-140 + Ам 90
13.00 - Мляко 180
16.00 - местно пюре и 90-150 Ам по половин час след пюрето или зеленчуци
19.00 - 210 Ам
Не отказва вода, не отказва храна - изобщоооо... много е добра. за сметка на това брат и не пие вода, ами студени чайове, злояд е за 10 деца, слаб е като чирус... сега като го съблека на плажа пак ще ме гледат с нескрито съжаление, но товаа е положението. не мога да видя 14 кила на кантара от 1 година вече  Laughing, а сме усвоили всички възможни техники, въвели сме корупционни практики (ако си изяде еди кво си купуваме бакуган), изнудвам го с морето (че на плажа има кантар и ще го мерят дали си е изял всичко преди да го пуснат в морето) и нищо не помага. минавал е през 4-те си години и през яшни периоди, ял е една и същка любимаа храна по месец (риба и пържени картофи нон стоп само да яде нещо), минавал е през периоди, в които нищо не е ял - най-дългия 10 дни на вода (аз бях за психодиспансер, тойй пращи от енергия с 0 калории прием дневно  Joy), изпил е една кофа сиропи за възбуждане на апетита - изобщо опитала съм всичко. Иначе каквото и да го питаш дали му се яде - всичко му е любимо и ще яде много, но като храната е на масата ми казва да му я запазя за "после", че сега нямал време. "после" за него е бъдеще, неопределено време, което за съжаление не настъпва никога  Joy. за  сметка на това е разбрано дете, не  ми се е тръшкал никога, жизнен и бесен за трима е и почти не боледува след като направи 2 (тази година сме с едни сополи на коледа и една температура за 2 дни без друго и не се сещам за други проблеми). Изобщо децата са различни и ако ставаше с научаване всички деца щяха да спят,, да се хранят и да боледуват, а човека, който е открил техниката как да става това щеше да ее мултимилиардер със статут на светия, канонизиран от всички църкви и носен от всички майки на ръце... Правила няма, всяко дете е различно, всяка нервна система е различна.
сега отиваме на море с едно приятелско семейство от форумско и ще сме с 4 деца, 3 от които злояди - като си представя кво пазарене е на всяко ядене и се чудя дали да тръгвам  hahaha, ма куфарите са стегнати и живот и здраве днес ще пляцикам дупе в морето, та ако няма нет там ще ви навестя след седмица.

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 03:22 от Ger4o

# 99
Герчо,лек път и прекрасно изкарване на морето Hug
Newborn, лек път и на теб  мн попътен вятър и сбъднати мечти в новия живот. Жалко,че не можахме да се видим Hug
Деска,как са бебчо и баткото? Надявам се по-добре днес.Беше писала няколко поста назад, че  ти се стягаш за море  беше питала за времето покрай морето-май се каниш да превземаш южното черноморие,ако не се бъркам,но аз мога да ти кажа как е времето при нас в Балчик,например. Един ден мн топло,като за море, на следващият-хладно и валежно. Все още е мн променливо,но мисля,че от следващата седмица смело ще пече слънце и ще става за плаж вече Simple Smile
Хубав бебешки ден на всички Hug

# 100
Герчо,приятно изкарване.Хубава почивка и множество приятни емоции.
Еди,какво стана със сондирането?Лек път и много щастие,успех  на другата земя.

Баткото до 6м се будеше за лапкане,а Бобо се отучи на 2 мес.Няма рецепта за отказване ,за съжаление.Търпение му е майката.
tuncho,вие по колко ядете?Когато давах по 180 АМ,Бобо  едвам изкарваше и  3 часа.Сега е много по-спокоен
Нашият режим е много скучен все още-4 хранения по 210 АМ и едно обедно пюре/месно или постно/.Другата седмица ще лапка вече и плодови пюрета.Пък за каши,овесени екстри,попари и сие друг месец.

Другата седмица дават прекрасно време.Само за море и разходки

# 101
Добро утро дами,

аз пак си гледам като изтребител, но това е положението. Вчера и биха хепатитната и спа след нея 2часа и половина, изпусна си едно хранене, голямо спане му удари  Simple Smile Но нощите са си все така тежки Crazy

*newborn*  Hug успех и пиши като можеш Peace
Ger4o , лек път и весело изкарване  Grinning искаме снимки после
Ина мария, много хубаво стихотворение, Плами и твоето е страхотно, кой го е писал?

За яденето- нощем е , когато се събуди, а това е доста често, през деня - 7-8 сутринта цокане
                                                                                                                     10 цокане-11 пюре( местно или зеленчуково)
                                                                                                                     2-3 цокане
                                                                                                                     5-6 100-120мл. каша или пл.пюре и цокане
                                                                                                                      8,30-9 цокане  и от тук като се почне.....в 11, в 1, в 2-3 и така....
Снощи дадох от зор и Нурофен, но положението не се промени Confused

Ето малко снимки от нашето море, ще са отворени за всички до към следобяда, после пак си ги заключвам Peace
http://www.facebook.com/album.php?aid=23958&id=1812812423&l=99ff7c0fe2

# 102
Днес ще е страхотен ден хайде на хайде на разходкаааааааа Joy

Браво megs , като ти гледам фигурата сигурно таткото е бременял вместо теб Laughing

# 103
Здравейте мами  Hug

Страхотно стихотворение Ина  Hug

Лек път на пътуващите  Peace

Деска какво става с вас бре  Confused  Мислила ли си за имуностимулатори  Thinking Егати не знам от къде намираш сили  ooooh! Дано бързо да се оправяд децата  Praynig

При нас нищо ново, "лазим" по дупе  Laughing, сяда и почва с изтлскван да се придвижва, стига до дивана, хваща се за него и се изправя, ако възглавницата не е закрепена заедно с нея се търкулва на замята и по писъците от яд ни чуват през 3 махали  hahaha Ама нема спирка, изскуба ми цветята от саксиите, и разчиства без да се чуди  Laughing

Каката от днес ѝ почнаха външните оценявания и напрежението е голямо .... за мен, тя зор си не дава, сигурна е, че си знае всичко. А ние с баща ѝ се шашкаме и за нея  Laughing

# 104
  • София
E, Меги, старохтни!
Аз тъкмо щях да питам как действате с бебоците в морски условия - педи разправяше, че имало нк бански-памперси, но не успя да ми обясни какво е и къде да го намеря. Ако някой знае (Деси, това сигурно си ти, след като и бебе-каска  си намерила Grinning) да дава инфо.
styllisima   - стискам палци за каката, но след като е спокойна госпожицата значи си е преценила и отлично ще я оценят Peace
Норче - браво и на твоя син; ейййй, страшни са тез дребните!
*newborn*- всичко ще е перфектно, очакваме включване Hug

Леле, с тези яденета направо ме вкарвате в последна глуха... Таз моета Миа е все още на по мах 5 лъжици (иначе и аз предлагам сутрин плод или каша, на обед зеленчук или месо и следобед каша!!!)  . Само веднъж изяде половин бурканче банан, но я бях оставила на майка ми и тогава яко глад я е напънало... и пак зорлем го е изяла. Не че и се отразяве, де - с такива гривнички е, кръвните резултати перфектни, хемоглобин 120.

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 11:59 от radost_i_na

Общи условия

Активация на акаунт