За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 32 500
  • 728
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 572
Помощ за някакво ядене с левурда (див чесън). Примерно супа или нещо друго (без месо)  Praynig

# 151
  • Мнения: 9 447
ето крем супата от див чесън на Дими и супата Киш с мечи лук Фунийки с мечи лук .......... и има още много вкусотии в нейната тема с мечи лук

# 152
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
Донесоха ми в големи количества джоджен, магданоз и копър - иска ми се да ги замразя във фризера, възможно ли е?Измивам ги, изчаквам да изсъхнат, в кутии и във фризера?

# 153
  • Мнения: 3 343
 newsm78 Аз ги измивам, нарязвам още мокри и прибирам в кутийки или в торбички.Слагам и надписи, че като са много да не се лутам кое какво е.

# 154
  • Мнения: 22 867
newsm78 Аз ги измивам, нарязвам още мокри и прибирам в кутийки или в торбички.Слагам и надписи, че като са много да не се лутам кое какво е.

И аз така слагам зелени подправки всяка година, но изчаквам хубаво да се отцедят, преди да ги нарежа, не ми стават на ледени блокчета в пликчетата.

# 155
  • Мнения: 26
Аз ги харесват и изсъхнали,разстилам върху хартия и суша на сянка.А във фризера,отцежда се,нарязвам и в пликчета,ама разстилам на тънко,да се чупят после.

# 156
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
cecunka76, labrex,maria.p  - благодаря ви  Hug.

# 157
  • забравих си мисълта...
  • Мнения: 5 728
Когато суша подправки винаги ги покривам с друга хартия. Така запазват свежия си зелен цвят, иначе на светлината, дори и на сянка да са, избледняват малко.

# 158
  • Мнения: 912
Измити,нарязани и в пакетчета с надпис в фризера. Peace

# 159
  • Варна/Лондон
  • Мнения: 1 446
Да използвам, докато сте на консервиране и замразяване на зеленко, да питам:- Как замразявате/консервирате лозови листа?  Hug

# 160
  • DE
  • Мнения: 971
В найлонова торбичка слагам много сол, добавям  нарязания на ситно магданоз или копър.
Съхранявам в хладилника, не в камерата. Така се запазва аромата на подправките.
Никога не замразявам подправки!
 

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 02:51 от matze

# 161
  • Варна
  • Мнения: 1 123
Да използвам, докато сте на консервиране и замразяване на зеленко, да питам:- Как замразявате/консервирате лозови листа?  Hug

Аз бланширам листата в подсолена вода, след като изстинат ги сгъвам и изцеждам хубаво и в торбички, по колкото ми трябват за едно готвене Simple Smile

# 162
  • Мнения: 5 001
Да използвам, докато сте на консервиране и замразяване на зеленко, да питам:- Как замразявате/консервирате лозови листа?  Hug
Измивам ги ,оставям да се отцедят от водата и направо без да бланширам слагам в торбички и във фризера.Те като замръзнат си омекват и като си извадиш да готвиш са си мекички и нямат нужда от попарване....

Лозови листа се бланшират,когато са пресни и искаш да правиш сърми....Тогава се потапят в гореща вода,докато си променят цвета....Фризера върши същата работа  Grinning

# 163
  • Мнения: 399
Дами,препоръчайте ми шоколадов топинг за сладолед,който се втвърдява при поставяне.

# 164
  • Мнения: 7
здравейте, може ли някой да ми даде рецепта за ябълков пай  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт