За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 32 503
  • 728
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 15 824
Здравейте момичета,може ли да ми дадете рецепта за супа от челадинки.
Моята рецепта е: Задушавам гъбките в масло, добавям и запържвам една-две супени лъжици брашно, доливам вода или пилешки бульон, няколко картофа на кубчета, черен пипер, сол, копър и варя! Понякога  застройвам и с яйце и кисело мляко, но си е вкусна и така!!

# 136
  • Мнения: 148
puphi,ние сме фенове на барбекюто всяка неделя.
Ето една марината която правя за всякакво месо а шишчетата стават много крехки.
олио,лимон/няколко капки/,вино/или някакъв твърд алкохол/соев сос/предимно за пилешко/лук на полумесеци,черен пипер,зелени подправки/каквито обичате/пикантина или универсална подправка.Всичко обърквам в голяма купа/количеството зависи от  количеството на месото/и слагам месото да се маринова поне няколко часа/колкото повече толкова по-добре/
Но не забравяй да печеш на умерена скара а не на силна и да не препичаш.

# 137
  • Шоколандия
  • Мнения: 123
Мерси ditsan, но аз питах за зеленчуци на грил. Някакси не ми се връзват патладжани или тиквички с тази марината, но ще си я запиша за месните скари   bouquet

# 138
  • Мнения: 9 447
Мерси ditsan, но аз питах за зеленчуци на грил.

зехтин/олио, лимонов сок, сол, щипка захар или малко мед и подправки ако обичаш зелени в купа с капак или свежо фоио покрита, в хладилник. Идеални за барбекю или за грил тиган.

# 139
  • Шоколандия
  • Мнения: 123
Мерси  bouquet

# 140
  • Мнения: 691
Как се прави саламура за сирене?/за в хладилника newsm78/

# 141
  • Мнения: 9 447
колко сирене ще прибираш? Много, или за бързо хапване за няколко дни?

# 142
  • Мнения: 691
1/2 кг.Принципно си го съхранявам в торбичка,но ми е по-цивилизовано в кутия,та за това питам...и през колко време се сменя саламурката?

# 143
  • Мнения: 9 447
1 до 1,5 супени лъжици сол на литър вода в която да сложиш сиренето.
Но за това количество аз не съм подходящия човек да ти каже, ние 1/2 кг сирене изяждаме най много за два дни и държа само в кутия, без саламура.

Ако обаче искаш да я ползваш няколко пъти -превари саламурата, охлади и слагай сиренето в нея, така ще издържи няколко смени на сирене.

# 144
  • Мнения: 691
1 до 1,5 супени лъжици сол на литър вода в която да сложиш сиренето.
Но за това количество аз не съм подходящия човек да ти каже, ние 1/2 кг сирене изяждаме най много за два дни и държа само в кутия, без саламура.

Ако обаче искаш да я ползваш няколко пъти -превари саламурата, охлади и слагай сиренето в нея, така ще издържи няколко смени на сирене.

Благодаря,Пеп-4о   Flowers Rose - веднага слагам водичката и солта....6те ги възваря...Спокоен ден желая! Simple Smile

# 145
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
Момичета, трябва ми изпитана рецепта за печени хрупкави филенца от риба .Разчитам на вас за идеи  Hug.

# 146
  • Мнения: 22 867
Момичета, трябва ми изпитана рецепта за печени хрупкави филенца от риба .Разчитам на вас за идеи  Hug.

Аелис, по рецептата на Йоли станаха вкусни, но ги пържих. Не знам, ако се изпекат, дали ще се получи същия ефект. newsm78

# 147
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
labrex ,  и аз я гледах тази рецепта , вкусно звучи, но ми се иска да е печено, а не пържено Rolling Eyes.

# 148
  • Мнения: 9 447
стават и печени, но загрей предварително фурната на мах, нареди ги на хартия за печене, когато са оваляни във всичко, напръска отгоре с олио и тогава постави в загрятатат фурна. Много бързо се пекат така  Peace и пак са хрупкави

# 149
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 564
пеп-4o , благодаря ти  bouquet.Копирам си я  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт