За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

• 32 731
  • 728
  •   1
Отговори
# 495
 tina_star виж тази тема. Има описание как да панираш пилето и рецепти за сладко кисел сос.

# 496
Как мога да разтопя захаросан мед?
В МВ или на водна баня?
Понеже досега не съм разтопявала
мед се чудя дали няма да му се
развали вкуса?
Така е купен.

# 497
  • Благоевград
tina_star виж тази тема. Има описание как да панираш пилето и рецепти за сладко кисел сос.

Много ти благодаря  Hug

# 498
и МВ , и на водна баня ,
първото е по-бързо , само за 30-40 секунди да се нагрее , и после навън се доразтопява .

# 499
дали има вече ВИШНИ , днес ходих на Женския пазар , но не видях ,
дали са излезли ?

# 500
  • под тепетата
Да, има вече вишни- аз направих 2 дози сладко и затворих за сладкиши.

# 501
и МВ , и на водна баня ,
първото е по-бързо , само за 30-40 секунди да се нагрее , и после навън се доразтопява .
Ако не наложително - не го разтопявай- истинския мед е захаросан, апри загравяне губеше нещо... не помня, носъм го чела

[/quote]

# 502
therese, благодаря!

Аз съм ваш'та леля, благодаря и на теб!
И аз имам спомен, че съм чувала нещо подобно,
но не бях сигурна.

# 503
  • Варна
Много моля за спешен отговор - кажете ми бърз начин за изстудяване на варено с кутийките кондензирано мляко.
Налага ми се да го ползват малко от днес за вчера и ми е спешно  ooooh! - в студена вода или хладилник примерно  newsm78.
Дали ще стане - да не го прецакам нещо, че го варих все пак до преди час  ooooh!

# 504
  • София
В студена вода.

# 505
  • на Земята
Здравейте!Моля, за помощ.Правя медени мечета по тази рцепта,но тестото не се събира да стане на топка,а се пръска,добавям брашно на няколко пъти,но започна да става твърдо,но не се събира,камо ли да се точи както е по рецепта.Какво да правя,спазих точно рецептата?

* 1/3 ч.ч. олио
    * 1/3 ч.ч. захар
    * 1 бр. яйце
    * 1/2 ч.л. сода за хляб
    * 1 с.л. кисело мляко
    * 1 ч.л. канела
    * 3 с.л. топен мед
    * брашно колкото пoeme

Разбива се яйцето със захарта. Прибавят се олиото, содата, разтворена в киселото мляко, канелата и меда последователно. С брашното се замесва тесто, което да може да се точи. От него се разточва лист с дебелина около 1 мм. От листа се изрязват кръгчета с помощта на чашка. На половината кръгчета се изрязват очички, с помощта на капачка от паста за зъби или от капачка на фулмастер. Изрязаните кръгченца от очичките се ползват за ушички, като се поставят от горната страна на горямото кръгче, което е главичката на мечето. Под очичките в средата се слага едно малко топченце от тестото за муцунка на мечето. Другата половина от големите кръгчета се оставят плътни. Пекат се в умерена фурна. Внимава се да не се изгорят, защото се изпичат бързо-nqma 10 min. Когато изстинат се слепват с мармалад едно плътно кръгче и едно с дупчици за очички и ушички.

# 506
kikitooo, може би вече си решила проблема. Единственото, което се сещам е да спреш с брашното и да сложиш малко в хладилник, макар че няма краве масло по рецептата, но пък има мед. Ако не стане тестото да го точиш, направи го на топченца.

# 507
Правила съм я тази рецепта с меда  ooooh! отива страшно много брашно /почти цял пакет/, тестото става твърдо, не го разточвах, а по-скоро разплесквах по масата и след това изрязвах с ракиена чашка кръгчета, не съм си играла с ушичките и очичките. Тегава работа, но стават вкусни.

# 508
  • Кьолн
Здравейте!Имам един въпрос-колко е трайността на заешко месо във фризера? Искам да го наготвя за децата, но за тях точно ме е страх. Благодаря предварително!

# 509
  • на Земята
Благодаря ви момичета,направих топчета и вече се пекат,идеята ми е да ги слепя със шипков мармалад,да ли ще се получи или да не го хабя?

Общи условия

Активация на акаунт