За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

• 32 669
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Момичета,търся една рецепта на едни картофки които са цели и нарязани отгоре спомням си снимкта но немога да открия рецептата.
Благодаря предварително Hug

# 556
ivi85 май търсиш ето тази рецепта на Labrex
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14771444#msg14771444

# 557
cecunka76, благодаря точно тази е Hug

# 558
  • Благоевград
Момичета, може ли да споделите лесна за приготвяне рецепта за пиле фрикасе? Тъй като нямам кисело мляко, може ли да сложа прясно? Благодаря Ви!  bouquet

# 559
 Shocked аз го правя само с прясно...
сваряваш пилето, в масло запържваш брашно , разреждаш с мляко и бульон, може да се подправи с чер пипер и чесън , добавяш да се посвари с месото и това е
За кисело мляко не бях чувала ooooh!

# 560
Ваш'та леля, ни лимон, ни кисело мляко слагаш. Така ли?  Thinking

# 561
  • София
Аз ако го правя с прясно мляко добавям и лимон. Ако е с кисело- не. На фрикасето това му е очарованието- киселата жилка  Peace

# 562
Ваш'та леля, ни лимон, ни кисело мляко слагаш. Така ли?  Thinking
Пропуснала сим лимона да напиша.
Но го слагам със сервирането
С кисело мляко - вкисва по- бързо

# 563
на мен пък ми са се дояли кюфтета с бял сос
на същия принцип ли ги правите?

# 564
  • София
Нашта леля  Hug ама няма време да вкисват, мила. То не остава  Laughing

МАЙКА , копирам ти рецепта по която правя кюфтетата. Не е моя, забравих от кой я откраднах  Embarassed Много я харесваме  Peace

Кюфтета бял сос
 500 гр. кайма,червен пипер,черен пипер и ориз се омесва.Правят се топки,овалват се в брашно и се сваряват в подсолена вода+олио+ лимон.
за соса:
1 кофичка кисело мляко,1 кофичка вода,3 яйца,3 суп.л. брашно.
Разбърква се с миксера,слага се на котлона,като се сгъсти се добавя от бульона където са врели кюфтетата до необходимата гъстота.Прибавят се кюфтетата и ври заедно с тях 5 мин.
Става много бързо  Приятен апетит

Понякога ги правя без ориз, пак стават супер  Peace

# 565
И аз с един въпрос. Сина ми цял ден мрънка, че иска бял крем /от белтъци и захар/. Проблема е, че нямам миксер, а с пасатора не става. Пробвах с блендера - пак не става. Някакви други идеи, или да го хвърлям. newsm78

# 566
Момичета, търся една рецепта за огретен от тиквички с извара, но тиквичките не бяха настъргани или на кубчета, ами на колелца Praynig

# 567
  • София
Момичета, търся една рецепта за огретен от тиквички с извара, но тиквичките не бяха настъргани или на кубчета, ами на колелца Praynig

Заповядай  Peace
http://tanitaang.blogspot.com/2010/06/blog-post_1747.html

Рецептата е на Танита   bouquet

# 568
  • Благоевград
Направих фрикасето, ама нещо май не оцелих количеството. Сложих 2 с.л. олио да се нагорещи в тенджера, след това добавих около 6-7 с.л. брашно. Бърках, стана на каша. Разбих 1 яйце с 250 мл. прясно мляко и добавих към брашното. Бърках постоянно. Сложих и 1 непълна с.л. вегета. Накрая изстисках половин лимон. Нещо ми стана много никакво. Имам вкус на брашно. Не знам защо така. Млякото ли беше малко, брашното ли беше повече newsm78 Не ми се получи много добре на вкус. Може би трябваше да добавя повечко лимон... newsm78 Дайде идеи  Hug  

# 569
ТинаСтар на 250мл мляко ,аз бих сложила 1-2 с.л.брашно.

Общи условия

Активация на акаунт