За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 32 660
  • 728
  •   1
Отговори
# 570
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
ТинаСтар на 250мл мляко ,аз бих сложила 1-2 с.л.брашно.

Благодаря ти!!!  Hug По принцип хич ме няма в количествата като са в мл и гр., в супени лъжици се справям по-добре  Joy

# 571
  • София
  • Мнения: 1 762
 newsm78 и аз смятам, че е много това брашно за толкова мляко. В това количество мазнина успя ли да се позапържи леко брашното? Тогава придобива хубав вкус. Аз го запържвам леко в масло, не в олио.

# 572
  • Мнения: 539
ТинаСтар на 250мл мляко ,аз бих сложила 1-2 с.л.брашно.
Когато нямам прясно мляко правя фрикасето само с булъона от варенето и пак става много вкусно.Разбира се слагам 1-2 жълтъка и лимон.Трябва хубаво да се запържи брашното.

# 573
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
Ами не успя да се запържи. Първо сложих 1-2 с. л. олио. Оставих да се нагорещи. След това сложих брашното 8 ч.л. с връх. Обаче някакси не започна да се пържи. Като го разбърках започна да става на големи грудки. Сложих млякото с яйцето и започнах да бъркам. Стана гъсто. Добавих още малко мляко. Обаче някакси ми беше безвкусно. Сега го сложих пак на котлона и му сложих още мляко плюс половин зеленчуков бульон разтворен в 200 мл. вода. Сега е малко по-добре като вкус. Сложих и още лимон. Пак ми бие на брашно, но не като преди.
И да кажа нещо друго - пробвах да правя сладко-киселия сос, обаче нещо не ми става. Ужасен е на вкус. Не мога да оцеля пропорциите. Купих ябълков оцет, сложих 3 с.л. от него да завира със захарта около 1 ч. ч. Сложих соев сос 1 с.л. След това 1 с.л. кетчуп и накрая 1 супена лъжица обикновено нишесте. Ужасен вкус извади просто. Sick

# 574
  • Мнения: 9 451
Ами не успя да се запържи.

и точно затова ти мирише на сурово брашно.
По-мързеливия начин, по който правя фрикасето е с препечено брашно - когато е готово месото, или кюфтета, вадя малко от бульона, охлаждам и тогава разбивам брашното вътре, смесвам с прясното мляко (или кисело) + яйца и тогава връщам обратно в тенджерата с бъркане. Така брашното не мирише на сурово никога.

ей това ми е сладко киселия сос, ако искаш пробвай, като ти мине  Sick от този опит  Wink

# 575
  • Мнения: 2 293
Момичета, търся една рецепта за огретен от тиквички с извара, но тиквичките не бяха настъргани или на кубчета, ами на колелца Praynig

Заповядай  Peace
http://tanitaang.blogspot.com/2010/06/blog-post_1747.html

Рецептата е на Танита   bouquet
   Благодаря   bouquet Вече е готов и изстива Mr. Green

# 576
  • Благоевград
  • Мнения: 3 637
Ами не успя да се запържи.

и точно затова ти мирише на сурово брашно.
По-мързеливия начин, по който правя фрикасето е с препечено брашно - когато е готово месото, или кюфтета, вадя малко от бульона, охлаждам и тогава разбивам брашното вътре, смесвам с прясното мляко (или кисело) + яйца и тогава връщам обратно в тенджерата с бъркане. Така брашното не мирише на сурово никога.

ей това ми е сладко киселия сос, ако искаш пробвай, като ти мине  Sick от този опит  Wink

Много ти благодаря за съветите   bouquet!!! Ще пробвам със сигурност!

# 577
  • Мнения: 5 183
Абет, благодаря за кюфтетата с бял сос, а морковче не слагаш ли, лук?
Аз почти навсякъде "бутам" морков Simple Smile

# 578
  • Мнения: 129
Здравейте!Имам  две бутчета от пуйка.Даите идея как да ги приготвя.Блатодаря!

# 579
  • София
  • Мнения: 1 762
Абет, благодаря за кюфтетата с бял сос, а морковче не слагаш ли, лук?
Аз почти навсякъде "бутам" морков Simple Smile

А, това е въпрос на импровизации Laughing . И аз слагам, като теб където ми падне. Специално в тези кюфтета не слагам лук, щото в къщи имам един овньо / вече голям/ който не ми късаше нервите с капризи като беше малък, но ела сега да видиш  ooooh!

# 580
  • Мнения: 1 252
Здравейте!Имам  две бутчета от пуйка.Даите идея как да ги приготвя.Блатодаря!
Като за начало ги свари. А после може с прясно зеле; с ориз, картофи, на гювеч

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 15:01 от Аз съм ваш'та леля

# 581
  • Мнения: 11 607
Имам питане....Вчера Ути показа  сладък салам с локум......Някой ял ли е такова чудо и вкусно ли е? Питам за да знам дали да си хабя продуктите......И...ако може сполучлива рецепта за ореховки?


Стоева, тренирам в твоя блог........Пустите сусамки ме ядат, ама не смея да ги направя...Въпреки,че ти направи достатъчно........Та...пуснах една търсачка сусам в блога ти и то какви стръволежи излязоха.........Чудя се сега зайци ли да правя - това е идея за 1 учебен ден - ще имам 2 зайчета, солетки ли...Въобще ....спри и не пускай хубави рецепти....

# 582
  • Мнения: 7 433
Имам питане....Вчера Ути показа  сладък салам с локум......Някой ял ли е такова чудо и вкусно ли е?
   Ъъъъ.... newsm78 Аз правя сладък салам без локум и със сгущенка.Много е вкусен.
   Но не съм гледала този на Ути за да ги сравня.... Rolling Eyes

# 583
  • Мнения: 11 607
Имам питане....Вчера Ути показа  сладък салам с локум......Някой ял ли е такова чудо и вкусно ли е?
   Ъъъъ.... newsm78 Аз правя сладък салам без локум и със сгущенка.Много е вкусен.
   Но не съм гледала този на Ути за да ги сравня.... Rolling Eyes

Да те помоля и за твоята рецепта....... Hug

# 584
  • Мнения: 11 743
Да, яла съм сладък салам с локум, нарязан на парченца. Даже съм го правила и то многократно, докато работех в сладкарски цех - обикновени бисквити, едро начупени и поляти с мъничко прясно мляко. Локум на парченца, орехи на едно счукани, кр. масло, пудра захар, какао, жълтък, стафиди, няколко капачки ром, ванилия.

Общи условия

Активация на акаунт