За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 32 623
  • 728
  •   1
Отговори
# 585
  • Мнения: 0
Един въпрос - Някой чувал ли е за рецел от сини сливи, тиква и орехи? Това нещо баба много го правеше докато беше жива, но аз бях малка да се интересувам от рецепти... Ще съм много благодарна ако някой сподели рецепта.

# 586
  • Мнения: 1 777
Един въпрос - Някой чувал ли е за рецел от сини сливи, тиква и орехи? Това нещо баба много го правеше докато беше жива, но аз бях малка да се интересувам от рецепти... Ще съм много благодарна ако някой сподели рецепта.

Предполагам че питаш за рачел.Аз много обичам ,но съм яла само с тиква.Ето една рецепта  

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=3494.0

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 16:45 от Pety

# 587
  • Мнения: 11 607
Да, яла съм сладък салам с локум, нарязан на парченца. Даже съм го правила и то многократно, докато работех в сладкарски цех - обикновени бисквити, едро начупени и поляти с мъничко прясно мляко. Локум на парченца, орехи на едно счукани, кр. масло, пудра захар, какао, жълтък, стафиди, няколко капачки ром, ванилия.

М да......поста е в минало време...що ли...... newsm78Но не се учудвам Mr. GreenДа, почти същия е...Вкусен ли е?

# 588
  • Мнения: 11 743
Аз много го харесвах, но по- показателно е, че това беше най- поръчвания сладкиш от клиентите (клиентите бяха сладкарници), демек продаваше се добре. Мислила съм да го правя и в къщи, но така и не съм. Пък, Маме, аз което съм правила и яла за 3 години и половина в сладкарския цех го бях омразила, тъй че.....

# 589
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 566
Маме, ако стане сполучлив този сладък салам - дай рецептата насам Wink.

# 590
  • под тепетата
  • Мнения: 11 128
Това много прилича по описанието на pina  на една торта, която правехме в далечните соцвремена с истинско масло. Само че, не всеки ще се престраши да яде крем със сурови желтъци. Аз много я обичах тази торта, но не ми е хрумвало, че може да се оформи като салам.

# 591
  • София
  • Мнения: 1 762
Сладък салам от време оно се прави в къщи, но с разтопен локум. Начупени бисквити, леко начукани орехи / не смляни, за да се усещат/, пакетче масло и две кутии обикновен локум. Разтопеното масло си обърква с бисквитите и орехите. През това време локума се разтопява на водна баня и се добавя към другите съставки. В/у готварска хартия или целуфан се поръсва пудра захар, в/у нея  се оформя салама, загъва се добре и се слага в хладилника да стегне. След няколко часа се реже точно, като салам. Май ще  го правя довечера  Laughing

# 592
  • някъде на юг
  • Мнения: 282
Здравейте момичета! Сега съм започнала да правя торта  и имам един въпрос.

Нямам есенция ром а имам ликьор Бейлис него в соса за напояване ли да го сложа или в крема/ крема ще е домашен млечен/? И колко лъжици да сложа?Благодаря предварително
 

# 593
  • Мнения: 11 607
Сладък салам от време оно се прави в къщи, но с разтопен локум. Начупени бисквити, леко начукани орехи / не смляни, за да се усещат/, пакетче масло и две кутии обикновен локум. Разтопеното масло си обърква с бисквитите и орехите. През това време локума се разтопява на водна баня и се добавя към другите съставки. В/у готварска хартия или целуфан се поръсва пудра захар, в/у нея  се оформя салама, загъва се добре и се слага в хладилника да стегне. След няколко часа се реже точно, като салам. Май ще  го правя довечера  Laughing

Аелис, ето я рецептата при Ути.......Точно като тази на Абет....Но...орехите ми отидоха при едни псевдоореховки....Тя Стоева хубаво написала повече орехи за тях, но аз имах по-малко ....И сега ще ядем - бели ореховки. Но.....децата ги харесаха много!!!! Така че си копвам рецептата и...в най-скоро време да очаква включване. Благодаря Абет!

Пина, благодаря и на теб!!!! Златен кадър си ти...ама........

# 594
  • Мнения: 0
Pety мерси много, точно това е!! Аз само ще си добавя орехи и малко сливи.......... Местожителството ти е Америка виждам, аз съм работила в Америка в няколко кухни и честно казано не съм очаквала че като се върна в БГ ще ми липсват толкова много някои техни ястия, но това е друга тема.. пак мерси за рецептата  Simple Smile

# 595
  • Мнения: 7 433
  Мама Цоцоланка,заповядай  рецептата на сладкия салам.

# 596
  • Мнения: 9 451
Маме, днес те е гонила необичайна активност  hahaha hahaha
На ореховките пише "Ако ви смущава  белия цвят - щипка какао", макар че вкуса на орехите е по-добър, но понякога - според зависи.
И да, зайци направи, кой ще се радва на някакви солетки  Peace  А сусамките не са страшни, просот си осигури 15 мин, през които никой да не ти говори, дърпа, пита, иска нещо и тн  Naughty или да идвам?

# 597
  • Мнения: 23
В хладилника ми се намират 3 печени пилешки бутчета и в къщи от два дена никои не ги поглежда.Ще съм ви много благодарна момичета ако ми дадете някаква идея как да ги използвам.Иска ми се да е нещо по-така newsm78

# 598
# 599
  • Мнения: 11 607
  Мама Цоцоланка,заповядай  рецептата на сладкия салам.

Селма, благодарности......При следващото пазаруване взимам кондензирано мляко и го правя......


 smile3521 smile3521 smile3521

Ти какво смяташ, че не се изядоха и бели ли????? Цвета въобще не смущаваше ядящите, смущаваше ме само мен, защото знаех как изглеждат в оригинал и се комплексирах.........

Общи условия

Активация на акаунт