За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

• 32 576
  • 728
  •   1
Отговори
# 600
  • Шоколандия
Момичета дали би могло да се направи кашкавал пане, който да не е пържен. Представям си го като паниран в брашно, яйце и галета, след което замразен.... Преди ... хм печене отново паниран, за да стане по твърда коричката, за да не изтече... Фантазия или реалност newsm78. Някоя от вас опитвала ли е с такъв кашкавал. Колебая се да опитам, защото ме е страх да не се налага да си стържа разтопения кашкавал от тавичката   chef

# 601
Mоже и да не го пържиш ,а на сух тиган да го направиш.Мисля че съм срещала точно рецепта за паниран кашкавал на фурна ,ама сега не се сещам на кого беше.

# 602
  • Пазарджик/Лондон
Селма , и аз си копирах рецептата за сладкият салам, ще се търси сгущенка тези дни  Hug.

Момичета , помагайте : трябва ми изпитана рецепта за питка, която и на другият ден да е мекичка и вкусна - налага се да я направя от едната за другата вечер, че съм на работа, т.е. след 24- часов престой пак да е пухкава и вкусна.Разчитам на вас  Hug.

# 603
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
Момичета , помагайте : трябва ми изпитана рецепта за питка, която и на другият ден да е мекичка и вкусна - налага се да я направя от едната за другата вечер, че съм на работа, т.е. след 24- часов престой пак да е пухкава и вкусна.Разчитам на вас  Hug.

Аелис виж тестото за питка с кисело мляко на мах мама в любими. Гарантирам, че ще останеш доволна. Трети пост.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=490691.0

# 604
  • Пазарджик/Лондон
tutulina , правила съм я питката на мах мама, но сме я изяждали още топличка и не знам как ще е на другият ден Rolling Eyes.Ако кажеш , че е също толкова вкусна и след 24- часа - нея ще направя Wink.Приемам и други препоръки Wink.

# 605
  • София
Имам и аз един въпрос. За торта иде реч. От тези, дето се редят прави бишкотите нагоре , а вътре се слага каквото душа е измислила. Но пълнежа никога не е до горе, тоест половината от бишкотите си стърчат- красиво, но са сухи. Тоест при мен си останаха сухи. Ако ги сиропирам ще се разпаднат. Та въпроса ми е, как ги правите вие  newsm78

# 606
  • Пазарджик/Лондон
abet , нещо подобно ли искаш да наравиш?

Ако е така, в случая аз разрязах бишкотите на половина, точно ми се получиха, но то си зависи и от височината на тортата.

# 607
Да, режат се. Хем стоят по-стабилно при монтирането.

# 608
  • София
 Joy не е възможно да не ми мине през ума.................
Благодаря ви, момичета. Въобще не се сетих да ги режа. Но то е, защото съм виждала много торти / само да кажа, че аз въобще не умея да правя торти/ на които бишкотите стърчат и дори са вързани с красиви панделки отвън. Дори и днес видях една в темата Ти какво сготви , снимай покажи  newsm78 От последната страница е дори. И реших, да ви питам.
Благодаря още веднъж. Мъжовете в къщи този път ще са доволни  Hug

А тя и на Аелис е с панделка. Все едно, дано сте ме разбрали.  Embarassed

# 609
Момичета, четох,четох ама май такъв въпрос не "засякох" по трасето Crazy Та  въпроса ми е следният - Как се прави течният карамел, който се слага върху тортите и си стои течен, а не корав? Embarassed Embarassed Embarassed Дали ме разбрахте незнам, но ще съм много благодарна на отговорите ви, защото мойта щерка умира за това чудо, а аз незнам как да го приготвя в къщи! Благодаря предварително! Hug

# 610
  • София-Младост
Момичета, четох,четох ама май такъв въпрос не "засякох" по трасето Crazy Та  въпроса ми е следният - Как се прави течният карамел, който се слага върху тортите и си стои течен, а не корав? Embarassed Embarassed Embarassed Дали ме разбрахте незнам, но ще съм много благодарна на отговорите ви, защото мойта щерка умира за това чудо, а аз незнам как да го приготвя в къщи! Благодаря предварително! Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=422673

# 611
  • Бургас
Здравейте !
Искам да направя едни курабийки ,но рецептата е с 1ч.ч. мас, мислите ли че мога без проблем да го заменя с масло?
п.с.Знам че има и много рецепти за такива с масло,но поради определени причини искам точно тях да направя.
Предварително благодаря !   bouquet

# 612
  • Пазарджик/Лондон
abet , с панделка е, защото беше за подарък Wink.Когато правя Тирамису по някой повод у дома  е без панделка Heart Eyes.

# 613
Здравейте!
 Предстои ни къмпингуване на място, където има ток за захранване на уредите. Искам да си приготвя предварително някои неща, които да съхраня във фризер до тогава, и да ползвам по време на престоя.Харесах си тези питки за бърза закуска.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg121766.html#msg121766
 Преди години бях на сватба в Македония, та там бяха напълнили фризера си с всякакви тестени изделия-сладки, соленки, хлебчета...и само вадеха и претопляха /или доопичаха/.Тези питки дали са подходящи за това, а и ако се сетите нещо друго, което мога да си направя-моля, пишете.

# 614
Здравейте,искам да направя торта с крем от кондензирано мляко+масло.Въпроса ми е как да ги смеся,предварително трябва ли да разбия маслото?Има ли опасност маслото са се пресече?

Общи условия

Активация на акаунт