За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

  • 32 560
  • 728
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 1 777
pety, направих закваската за бозата както е в рецептата, но не шупва вече ще станат сега в 19ч. 48 часа.Температурата в къщи е 22-24градуса. Закваската трябва ли да стане на балончета както е при маята или по друго личи че е готова? Как беше при теб?
Моля, дай съвет ако можеш Simple Smile
Моята закваска се беше отделила вода отгоре и имаше едни малки балончета и все едно че леко ври.Освен това като я помирисах ,миришеше на леко вкиснала боза.Но моята стана за около 24 часа при същата температура както  при теб.

# 646
  • Мнения: 572
Газираната вода в палачинките може ли да се замени с нещо друго?

# 647
  • София
  • Мнения: 1 230
Газираната вода в палачинките може ли да се замени с нещо друго?

Да най често се слага прясно мляко,а ако нямаш и това най обикновенна вода.Само,че първо разбиваш яйцата,спираш миксера сипваш вода и веднага без да разбиваш слагаш брашно.Това се прави,за да не пресече водата самите яйца  Peace

# 648
  • Мнения: 1 252
Може ли да ми дадете линк за гаспачо , студената супа Grinning
Тук съм го чела , но не мога да го намеря Peace

# 649
  • Пловдив
  • Мнения: 157

pety, благодаря за бързия отговор. Моята закваска също се е утаила , но няма балончета .Сега я помирисах и наистина леко мирише на вкиснала боза. Ще изчакам още малко и ще гледам за балончета, та да заквася. Нямам търпение да видя крайния резултат!

# 650
  • Мнения: 9 449
Въпрос към тези, които правят Тути-фрути: съдържанието на буркана разбърква ли се? Понеже на мен захарта ми остана най-отдолу.

аз да, като разбъркването се изразява в  затваряне на буркана и разклащане 2-3-4 пъти.

# 651
  • Мнения: 4 916
Въпрос към тези, които правят Тути-фрути: съдържанието на буркана разбърква ли се? Понеже на мен захарта ми остана най-отдолу.

аз да, като разбъркването се изразява в  затваряне на буркана и разклащане 2-3-4 пъти.


Много благодаря  Hug

# 652
  • София
  • Мнения: 8 967
Къде в София има руски магазин Берьозка, някой знае ли?

# 653
  • Мнения: 5 001
Къде в София има руски магазин Берьозка, някой знае ли?
Мдам! Често минавам от там...
Намира се на спирката на трамваите на бул."Ботев" и бул."Сливница"(посока - Централна Гара).  Hug

# 654
  • София
  • Мнения: 8 967
Къде в София има руски магазин Берьозка, някой знае ли?
Мдам! Често минавам от там...
Намира се на спирката на трамваите на бул."Ботев" и бул."Сливница"(посока - Централна Гара).  Hug

Благодаря!  bouquet

# 655
  • Мнения: 1 446
В момента има ремонт, така че се вглеждай да не го пропуснеш.

# 656
  • Мнения: 572
Така... правих домашна майонеза, за първи път.. и сложих лимонена киселина, но доста лимонена киселина..и стана една такава - много кисела  Mr. Green
Половината я употребих за картофите по гръцки, няма да станат кисели предполагам, че е смесено с кис. мляко, но остана още малко.. чудя се за какво да я употребя, да не я хвърлям...

Мисля си.. ще пека пъстърва на скара след малко, дали да не намажа пъстървата с тази смес?
Дали е добра идея? Или някакви други идеи, в които да не се усеща киселкото?

# 657
  • София
  • Мнения: 503
Може ли да ми дадете линк за гаспачо , студената супа Grinning
Тук съм го чела , но не мога да го намеря Peace
 Заповядай;
Гаспачо


ПРОДУКТИ:
6 средни домати, 1 1/2 ч.ч домаен сок, 1 склидка чесън, 2 с.л. лимонов сок, 1 ч.л. захар, 2 с.л. зехтин (олио), 1 с.л. оцет, 6 стръка зелен лук - нарязан на ситно, 1/2 краставицабез семената - нарязана на ситно, 1-2 люти чушки (по желание), 1/2 ч.л. ситно нарязан джоджен, 1 авокадо нарязанона ситно, 1 чушка (зелена или червена) нарязана на ситно,резенчета лимон и сметана за гарниране - по желание
За хлебните кубчета: 4 филийки хляб, 2 с.л. зехтин, 3 склидки счукан чесън, 1/4 ч.л. червен пипер


 
ПРИГОТВЯНЕ:
Обелете доматите(без един), нарежете на парчета, добавете доматения сок и чесъна и ги разбийте с миксер до получаване на хомогенна смес. Прецедете за да отстраните семките. С бъкане добавете към доматите лимоновия сок, зехтина, оцета, захарта, солта и джоджена. Останалия домат нарежете на ситно и добавете към сместа заедно с лука, каставицата, лютите чушки и добре разбъркайте. Оставете в хладилника за около 12 часа.
Пригответе хлебните хапки, като остраните кората и нарежите на кубчета. В сгорещената мазнина добавете чесъна и червения пипеер и запържете хапките, докато сепокрият равномерно с мазнина. След това ги запечете в тавичка докато се зачервет. Охладете ги.
Супата се сервира гарнирана с хапките, лимонови резенчета и сметана на вкус.

Ако нещо не ти харесва - не го слагай. Рецептата е от готварската книга на БГ-мама

# 658
  • Мнения: 1 252
m a y a , балгодаря Hug
Най - накрая. Grinning

# 659
  • София
  • Мнения: 503
Къде в София има руски магазин Берьозка, някой знае ли?
Мдам! Често минавам от там...
Намира се на спирката на трамваите на бул."Ботев" и бул."Сливница"(посока - Централна Гара).  Hug

 От там си купих страхотна горчица, естествено руска - препоръчвам я.

Общи условия

Активация на акаунт