За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 30

• 32 539
  • 728
  •   1
Отговори
# 660
здравейте
имам да пека агнешко в тава, и се чудя как да сложа фолиото
чела съм нещо за лъскава и не лъскава страна но не помня кое точно да е към месото

ще чакам отговорите ви
благодаря

# 661
доколкото знам лъскавата страна отразява топлината и така правя - слагам лъскавата страна надолу, към храната.

Така... правих домашна майонеза, за първи път.. и сложих лимонена киселина, но доста лимонена киселина..и стана една такава - много кисела  Mr. Green
Половината я употребих за картофите по гръцки, няма да станат кисели предполагам, че е смесено с кис. мляко, но остана още малко.. чудя се за какво да я употребя, да не я хвърлям...

Мисля си.. ще пека пъстърва на скара след малко, дали да не намажа пъстървата с тази смес?
Дали е добра идея? Или някакви други идеи, в които да не се усеща киселкото?

щом е на риба, слагай смело, носи  Peace

# 662
или за месо може да я употребиш

# 663
Така... правих домашна майонеза, за първи път.. и сложих лимонена киселина, но доста лимонена киселина..и стана една такава - много кисела  Mr. Green
Половината я употребих за картофите по гръцки, няма да станат кисели предполагам, че е смесено с кис. мляко, но остана още малко.. чудя се за какво да я употребя, да не я хвърлям...

Мисля си.. ще пека пъстърва на скара след малко, дали да не намажа пъстървата с тази смес?
Дали е добра идея? Или някакви други идеи, в които да не се усеща киселкото?

За риба - не знам, щом пеп-40 казва, сигурно Peace, но иначе за месо всякакво - пилешко, свинско. Можеш да я употребиш и след няколко дни, не веднага.

# 664
Момичета, посъветвайте ме , какъв сос е подходящ към печено агнешко месо. Предварително благодаря за отговорите Hug

# 665
здравейте
имам да пека агнешко в тава, и се чудя как да сложа фолиото
чела съм нещо за лъскава и не лъскава страна но не помня кое точно да е към месото

ще чакам отговорите ви
благодаря
Лъскавата страна нагоре. Hug

Пепчо  Hug #Silly(аз съм наопаки Mr. Green)

Момичета, посъветвайте ме , какъв сос е подходящ към печено агнешко месо. Предварително благодаря за отговорите Hug
Ако е само месо или правиш сос от сока на печеното....Гъбен също върви,или фрикасе.....На нас ни харесва дори само  с кисело мляко и чесън(колкото и странно да е)....
Зависи какво харесвате у вас. Hug

Последна редакция: нд, 04 юли 2010, 08:58 от TheNMaster

# 666
Лъскавата надолу, както си е на ролката.....  bouquet

# 667
Само да кажа, че намазах майонезата върху рибата, получи се...
Но голяма пръсканица се получи с тая риба и тая скара (а скарата ми е нова), не знаех, че толкова пръска и не знам какво сбърках, май сложих повечко мазнина на скарата, уж да не залепва рибата.  ooooh!
Картофите ми по гръцки и те не станаха и на вкус, и на вид си представях друго нещо, но предполагам, че може пак да съм объркала нещо..
Но благодаря ви за помощта  Hug

Помощ за някакъв сладкиш, не мн труден за изпълнение.. мн се ровя и накрая това което направя не ми харесва Sad
Яде ми се нещо по-скоро шоколадова, но не шоколадовия сладкиш с майонеза (аз не го харесвам, мн мокър ми седи)..

# 668
  • Пазарджик/Лондон
 Аея , виж тази тортичка - много вкусна и много лесна :

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=151911

# 669
Аелис, ще се пробва, звучи мн добре, банана може ли да се замести с някакъв друг плод или без него?

# 670
  • Пазарджик/Лондон
 Аея , не знам как ще стане без банан newsm78.То аз слагам на всеки ред банан, не само на един, много добра комбинация е с кремчето.Ще стане и без него, но вкусът ще е различен  Wink.

# 671
Здравейте. Насочете ме към магазини в София, от които мога да си купя шоколадови копчета и шоколадов кувертюр. Благодаря предварително

# 672
  • под тепетата
 aventita , в Метро имаше на копчета, но не съм ходила скоро.

# 673
Благодаря, Биляна. Нямам път към Метро скоро, така че очаквам и други идеи.

# 674
Ох, момичета, прияде ми се китайско.. кажете ми ресторант, който прави доставки по домовете.. в района на Младост съм аз  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт